ΤΟΠΙΚΑ

Μπαράζ καμμένων κάδων στο Βόλο

μπαράζ-καμμένων-κάδων-στο-βόλο-130636

Εννέα κάδοι χάθηκαν σε μία ημέρα από τα τζάκια

Εννέα ακόμη κάδοι απορριμμάτων και ανακύκλωσης καταστράφηκαν ολοσχερώς από φωτιές που εκδηλώθηκαν, μετά την απόρριψη στάχτης από τζάκια από πολίτες.

Προ τετραημέρου η αντιδήμαρχος καθαριότητας είχε απευθύνει έκκληση στους δημότες να είναι προσεκτικοί, καθώς επί δύο συνεχόμενες ημέρες, είχαν καεί έξι συνολικά κάδοι.

Την Παρασκευή σε μία μόλις ημέρα, κάηκαν εννέα κάδοι στα εξής σημεία της πόλης: Αχιλλοπούλου και Ροζού (ένας πράσινος και ένας μπλε), Αγίου Βασιλείου και 54ου Συντάγματος (ένας μπλε), Μεταμορφώσεως και Παλαμά (δύο μπλε), Τερζέτη και 54ου Συντάγματος (ένας πράσινος), Γιάννη Δήμου και Αντ. Ηρακλείου (ένας πράσινος), Δημάρχου Γεωργιάδου και Κουταρέλια (ένα πράσινος) και Χατζηαργύρη – Λόρδου Βύρωνος (ένας μπλε).

«Αυτό που έχει γίνει είναι άνευ προηγουμένου», σχολίασε η κ. Καντόλα, που ήδη ως προϊστάμενη της υπηρεσίας καθαριότητας αντιμετωπίζει πρόβλημα με τον αριθμό αλλά και την ηλικία των κάδων που υπάρχουν στο πολεοδομικό συγκρότημα.

Οπως είναι γνωστό στο Πολεοδομικό Συγκρότημα υπάρχουν 5.000 κάδοι, που αφενός δεν αρκούν για την κάλυψη των αναγκών, αφετέρου έχουν ηλικία μεγαλύτερη των 20 ετών. Οι περισσότεροι πέρα από παλιοί είναι και καταστραμμένοι. Υπάρχουν πράσινοι κάδοι με μπλε μπαλώματα, κάδοι χωρίς «αυτάκια» για να κλείνει το καπάκι, κάδοι χωρίς καπάκια.

Πλέον την τελευταία εβδομάδα, η υπηρεσία καθαριότητας αριθμεί 15 κάδους λιγότερους, εξαιτίας των φωτιάς που παίρνουν από στάχτες από τζάκια.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου