ΤΟΠΙΚΑ

Στόχος διαρρηκτών η πρώην Νομαρχία

στόχος-διαρρηκτών-η-πρώην-νομαρχία-131021

Με λεία φαγώσιμα είδη, έναν υπολογιστή και ένα ζευγάρι παπούτσια

Εναν υπολογιστή, κέρματα, αλλά και μπανάνες, ξηρούς καρπούς, κι ένα ζευγάρι παπούτσια έκλεψαν άγνωστοι δράστες από το κτίριο της Περιφερειακής Ενότητας Μαγνησίας και Βορείων Σποράδων (πρώην Νομαρχία).

Οι υπάλληλοι με το ξεκίνημα της εργασίας τους χθες το πρωί αντιλήφθηκαν την κλοπή, καθώς τα συρτάρια των γραφείων τους ήταν ανοιχτά σε όλους τους ορόφους και παντού υπήρχε ανάστατη εικόνα. Ερεύνησαν για τα έγγραφα της Υπηρεσίας και διαπίστωσαν με ανακούφιση ότι ευτυχώς αυτά παρέμεναν στη θέση τους.

Παντού στο κτίριο δεν υπήρχαν ζημιές, όπως και στα κλειδωμένα γραφεία. Η αντιπεριφερειάρχης Μαγνησίας, Δωροθέα Κολυνδρίνη, είπε ότι «καμία πόρτα δεν φαίνεται να παραβιάστηκε ούτε και προκλήθηκε καμία φθορά. Οι δράστες άνοιξαν τα συρτάρια ανοιχτών γραφείων και έκλεψαν μικροαντικείμενα. Οι υπάλληλοι δεν ανέφεραν να χάθηκαν πολύτιμα έγγραφα της Υπηρεσίας. Ούτε και το δικό μου γραφείο παραβιάστηκε».

Σε μία περίπτωση οι δράστες έκλεψαν έναν ηλεκτρονικό υπολογιστή, ενώ τα υπόλοιπα που αφαίρεσαν ήταν φαγώσιμα είδη, κέρματα που ήταν αφημένα για καφέδες, ένα ζευγάρι παπούτσια που βρήκαν σε ντουλάπα, ανέφερε η ίδια.

Η αντιπεριφερειάρχης έκανε λόγο για κλοπή από ερασιτέχνη δράστη. «Η ανάστατη εικόνα που είχαν τα συρτάρια των γραφείων φανερώνει ότι δεν προσπάθησαν να καλύψουν τα ίχνη τους. Πιθανώς οι κλέφτες βρίσκονταν μέσα στο κτίριο όλο το βράδυ. Ισως να κρύφτηκαν και να έμειναν κλειδωμένοι ή μπήκαν από ανασφάλιστο παράθυρο.

Οι καθαρίστριες τελειώνουν την εργασία τους γύρω στις 9 το βράδυ. Οι τελευταίοι υπάλληλοι αποχωρούν από τα γραφεία τους στις 5 το απόγευμα. Στο κτίριο δεν υπάρχει φύλακας» είπε.

Αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Βόλου, οι οποίοι έσπευσαν στην Περιφερειακή Ενότητα και πήραν δακτυλικά αποτυπώματα, θα διαλευκάνουν την υπόθεση.

Η κλοπή, πάντως, ευτυχώς μικρής αξίας αντικειμένων, ήρθε να επισημάνει για άλλη μία φορά το πρόβλημα με την έλλειψη φύλακα στην Περιφερειακή Ενότητα Μαγνησίας μετά τη συνταξιοδότηση του ενός και τελευταίου υπαλλήλου στη φύλαξη του κτιρίου, ο οποίος συνταξιοδοτήθηκε το καλοκαίρι.

«Εχουμε ζητήσει την πρόσληψη φύλακα από το υπουργείο Εσωτερικών και δεν έχουμε λάβει απάντηση αν και επανήλθαμε στο ζήτημα με νεότερη αλληλογραφία. Εμείς δεν μπορούμε να προχωρήσουμε στη σύναψη σύμβασης με εξωτερικό συνεργάτη. Το κόστος σε ετήσια βάση είναι απαγορευτικό, καθώς φτάνει τις 100.000 ευρώ. Ομως, τίθεται θέμα ασφάλειας, καθώς πολλοί υπάλληλοι και διευθυντές τμημάτων εργάζονται και απογευματινές ώρες» κατέληξε.

ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΜΑΡΟΥΓΚΑ

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου