ΤΟΠΙΚΑ

Δεύτερο κρούσμα του H1N1 στο Βόλο

δεύτερο-κρούσμα-του-h1n1-στο-βόλο-131456

Στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του Νοσοκομείου Βόλου εισήχθη την Τετάρτη 41χρονος ο οποίος νοσηλευόταν σε κλινική του Νοσοκομείου Βόλου με συμπτώματα προσβολής από τον ιό της γρίπης H1N1. H κατάσταση της υγείας του παρέμενε αμετάβλητη και τα συμπτώματα δεν υποχωρούσαν και έτσι εκτιμήθηκε ότι πρέπει να μεταφερθεί στη ΜΕΘ.

Οι γιατροί, σύμφωνα με πληροφορίες, ενημέρωσαν τους συγγενείς του 41χρονου ότι πρόκειται κατά 99% για τον ιό της γρίπης H1N1, ωστόσο με απόλυτη βεβαιότητα θα το γνωρίζουν με την έκδοση των εργαστηριακών αποτελεσμάτων. Τα δείγματα του 41χρονου στο πλαίσιο του τεστ γρίπης στάλθηκαν την Τετάρτη στο Παστέρ και τα αποτελέσματα αναμένονται μέχρι την Παρασκευή.

Πρόκειται για το δεύτερο κρούσμα H1N1 στο Νοσοκομείο Βόλου, μετά τον 51χρονο Βολιώτη, ο οποίος συνεχίζει να νοσηλεύεται στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του Αχιλλοπούλειου για δέκατη ημέρα.

Στο μεταξύ, συνεδρίασε την Τετάρτη στο Νοσοκομείο η Επιτροπή Λοιμώξεων προκειμένου να εξεταστεί η εφαρμογή των μέτρων προστασίας και άλλα ζητήματα σε επίπεδο πρόληψης όπως αυστηρή τήρηση του επισκεπτηρίου στο Νοσοκομείο, λήψη μέτρων προφύλαξης του ιατρονοσηλευτικού προσωπικού, κυρίως σε ιατρικές υπηρεσίες πρώτης γραμμής με μεγάλη επισκεψιμότητα όπως το Τμήμα Επειγόντων, τα εξωτερικά ιατρεία κ.α.

Τα στοιχεία από το ΚΕΕΛΠΝΟ, δείχνουν ότι η γρίπη καλπάζει για τα καλά με 22 ανθρώπους να έχουν καταλήξει από τον ιό και 75 να βρίσκονται σε ΜΕΘ, μεταξύ των οποίων και ένα βρέφος 4 μηνών στην Μονάδα του «Αγία Σοφία». Συνολικά σε Μονάδες Εντατικής Θεραπείας από την ώρα που ξέσπασε το κύμα της γρίπης έχουν νοσηλευθεί 128 άτομα.

Είναι χαρακτηριστικό, ότι 3 στα 10 άτομα που έχουν νοσήσει και βρίσκονται σε ΜΕΘ δεν έχουν υποκείμενο νόσημα, ενώ πολλοί ασθενείς που κατέληξαν ήταν ανεμβολίαστοι.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου