ΤΟΠΙΚΑ

Δικαιώθηκε εταιρεία εμπορίας πέλετ στο Βόλο

δικαιώθηκε-εταιρεία-εμπορίας-πέλετ-σ-131642

Ανάκληση προστίμου λόγω μη τήρησης της διαδικασίας έκδοσης

Προσφυγή στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση Θεσσαλίας κατέθεσε εταιρεία που εμπορεύεται στο Βόλο καύσιμα στερεής βιομάζας (πέλετ) ενιστάμενη για πρόστιμο 1.000 ευρώ που της είχε επιβληθεί και τελικά ανακλήθηκε καθώς η εποπτεύουσα Αρχή έκρινε την απόφαση επιβολής του προστίμου ως εκδοθείσα κατά παράβαση της νομοθεσίας.

Ρεπορτάζ: ΑΝΤΩΝΗΣ Ε. ΦΩΚΙΔΗΣ

Ειδικότερα, μετά από έλεγχο που διενεργήθηκε από υπαλλήλους της Διεύθυνσης Ανάπτυξης Π.Ε. Μαγνησίας και Σποράδων σε εταιρεία που εδρεύει στο Βόλο στις 28-1-2015, πραγματοποιήθηκε δειγματοληψία σε συνεργασία με υπάλληλο της Χημικής Υπηρεσίας Βόλου του Γενικού Χημείου του Κράτους προϊόντος «PELLET», σε κλειστή πλαστική συσκευασία των 15 κιλών, προέλευση Ρουμανίας.

Το δείγμα κρίθηκε μη κανονικό ως προς την επισήμανση διότι επί της συσκευασίας δεν αναγράφονται στην ελληνική γλώσσα οι ενδείξεις που απαιτούνται για τα καύσιμα στερεής βιομάζας και στις 17 Νοεμβρίου 2015 από τη Διεύθυνση Ανάπτυξης της Περιφερειακής Ενότητας Μαγνησίας, επιβλήθηκε πρόστιμο 1.000 ευρώ.

Η εταιρεία προσέφυγε στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση ισχυριζόμενη ότι δεν τηρήθηκε η διαδικασία εκδόσεως της απόφασης επιβολής προστίμου, λόγω παραβίασης κατ’ ουσίαν διατάξεων του νόμου και ουσιώδους τύπου, πριν την έκδοσή της.

Πρόστιμα για αγνώστου προέλευσης κρέατα

Στο μεταξύ, από τη Διεύθυνση Ανάπτυξης της Περιφερειακής Ενότητας Μαγνησίας, επιβλήθηκαν διοικητικά πρόστιμα συνολικού ύψους 4.000 ευρώ σε τρεις εταιρίες για παράβαση Κανόνων ∆ιακίνησης και Εµπορίας Προϊόντων και Παροχής Υπηρεσιών.

Συγκεκριμένα επιβλήθηκε πρόστιμο 2.000 ευρώ σε εταιρία στο Βόλο επειδή διαπιστώθηκε η µη τήρηση πινακίδων µε τις απαιτούμενες ενδείξεις για δύο προς διάθεση προϊόντα κρέατος (δύο προϊόντα επί 1.000€ για το κάθε προϊόν).

Επίσης, σε εταιρία με έδρα το νομό Λάρισας, επιβλήθηκε διοικητικό πρόστιµο χιλίων (1.000) ευρώ επειδή διαπιστώθηκε µη αναγραφή της ένδειξης της καταγωγής – προέλευσης κρέατος σε παραστατικό στοιχείο εµπορίας και διακίνησής του (ελλιπή στοιχεία).

Για την ίδια παράβαση, επιβλήθηκε διοικητικό πρόστιμο 1.000 ευρώ και σε εταιρεία με έδρα τη Μαγνησία.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου