ΤΟΠΙΚΑ

Εκοψαν την πίτα τους οι Παλαιοί Πρόσκοποι

εκοψαν-την-πίτα-τους-οι-παλαιοί-πρόσκο-136219

Για 28η συνεχή χρονιά οι Παλαιοί του 58ου Συστήματος Ναυτοπροσκόπων Βόλου συγκεντρώθηκαν στη Λέσχη του Συστήματος, στον Άναυρο, και ξεκίνησαν την καινούργια χρονιά με την κοπή της Βασιλόπιτας.

Σύμφωνα με την Ένωση, παρόντες ήταν πολλά μέλη της Ενωσης, αντιπροσωπείες από τις Ενώσεις Παλαιών Προσκόπων της Περιφέρειας Μαγνησίας και του 9ου Συστήματος Δασοπροσκόπων, και οι εν ενεργεία Βαθμοφόροι του Συστήματος, με επικεφαλής τον Αρχηγό Δημήτρη Μαρούσο. Παρών, φυσικά, και ο ακμαιότατος Νίκος Κεφαλάς – Ραν, που μαζί με τον Απόστολο Χατζησταμούλη ίδρυσαν το 1953 το ιστορικό 58ο Σύστημα Ναυτοπροσκόπων Βόλου.

Το πρόγραμμα της εκδήλωσης περιλάμβανε προσκοπικά τραγούδια, παιχνίδια και δύο βιντεοπροβολές με περιεχόμενο τις δράσεις της Ένωσης το 2015 και τη συμβολή του Σώματος Ελλήνων Προσκόπων στην αντιμετώπιση των προβλημάτων των προσφύγων, τόσο στα νησιά όσο και στην Αθήνα.

Στο τέλος έκοψαν τη Βασιλόπιτα μαζί (από δεξιά στη φωτογραφία) ο Αρχηγός Συστήματος, ο Ραν, ο Αρχηγός της Ένωσης Χ. Σκυργιάννης και ο πρώην Πρόεδρος Κ. Ζαφειρόπουλος, και ευχήθηκαν σε όλους μια Καλή Χρονιά με υγεία και ειρήνη στον κόσμο.

Η μεγάλη οικογένεια του 58ου Σ.Ν/Π Βόλου συνεχίζει το 2016 τη δράση της σε όλους τους τομείς της κοινωνίας, κάνοντας καθημερινά πράξη το Νόμο και την Υπόσχεση των Προσκόπων, καθώς και το αξίωμα «Μια Φορά Πρόσκοπος, Πάντα Πρόσκοπος».

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου