«Δεν πληγώθηκε η Αργώ από τον εορταστικό φωτισμό»

Τελευταία ενημέρωση: 2016-01-22, 09:21:12
«Δεν πληγώθηκε η Αργώ από τον εορταστικό φωτισμό»

Απαντούν οι τεχνικές υπηρεσίες σε ερώτηση του Ι. Λαΐνα

Ο κρυφός φωτισμός που τοποθετήθηκε στην Αργώ για τις γιορτές των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς δεν «πλήγωσε» το μουσειακό σκάφος, απαντά ο αντιδήμαρχος τεχνικών υπηρεσιών του δήμου Βόλου, Θανάσης Σταυρίδης, σε ερώτηση που είχε καταθέσει ο ανεξάρτητος δημοτικός σύμβουλος Βόλου, Γιάννης Λαΐνας.

Οπως αναφέρεται στην απάντηση του κ. Σταυρίδη, «η τοποθέτηση της Αργούς στο συγκεκριμένο παραλιακό χώρο για την περίοδο των Χριστουγέννων αποτελεί υλοποίηση της απόφαση της Δημοτικής Αρχής.

Η ανταπόκριση του κόσμου, απέδειξε ότι αποτελεί πετυχημένη απόφαση και ενέργεια διότι έτσι αναδείχθηκε και προβλήθηκε με τον καλύτερο τρόπο το σκάφος της Αργούς, ιδιαίτερα τις μέρες των γιορτών που την πόλη μας επισκέφτηκαν πολίτες άλλων πόλεων και ξένοι επισκέπτες.

Επίσης αναφέρουμε ότι για την τοποθέτηση του κρυφού φωτισμού προστέθηκε μια ξύλινη επιφάνεια, η οποία όμως στερεώθηκε με ξυλόβιδες πάχους 2 χιλιοστών και μήκους 3 εκατοστών που καθόλου δεν πληγώνουν το σώμα της Αργούς. Η στερέωση του κρυφού φωτισμού έγινε με τη χρήση πλαστικού σύρματος τύπου λέγκραντ. Την τοποθέτηση του φωτισμού στο πλοίο της Αργούς έκαναν οι τεχνικοί της Τεχνικής Υπηρεσίας, οι οποίοι εδώ και οκτώ χρόνια ασχολούνται με τη συντήρηση του μυθικού σκάφους της Αργούς».

Σχόλια
Δεν υπάρχουν σχόλια γι'αυτό το άρθρο
Αποστολή σχολίου
2
+
5
=