ΤΟΠΙΚΑ

Βολιώτης σε σπείρα κλοπών και μιας ληστείας

βολιώτης-σε-σπείρα-κλοπών-και-μιας-λησ-141402

Μέλος της σπείρας που είχε «ρημάξει» ηλικιωμένους σε διάφορες περιοχές της Αττικής, εμφανίζεται 44χρονος Βολιώτης. Τα στοιχεία του καθώς και φωτογραφίες του δόθηκαν στη δημοσιότητα μαζί τα αντίστοιχα στοιχεία των υπολοίπων 13 μελών της οργάνωσης, που εξαρθρώθηκε από το Τμήμα Εγκλημάτων κατά Ιδιοκτησίας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, πριν από οκτώ ημέρες.

Πρόκειται για τον Κωνσταντίνο Ζαφειρόπουλο του Γεωργίου και της Παρασκευής που γεννήθηκε στο Βόλο, στις 7 Αυγούστου 1972.

Τα υπόλοιπα μέλη της εγκληματικής οργάνωσης είναι οι: Αθανάσιος – Λουκάς Καραγκούνης του Αθανασίου και της Λουκίας, Βαρβάρα Βαγιοπούλου του Χρήστου και της Μαρίας, Διονύσης Καλογερόπουλος του Νικολάου και της Βασιλικής, Παναγιώτης Σπυρίδωνας, Πάσσιος του Αποστόλου και της Μαγδαληνής, Δημήτρης Ζαφειρόπουλος του Βασιλείου και της Ελένης, Απόστολος Δημόπουλος του Δημητρίου και της Ελισάβετ, Βαρβάρα Τρομπούκη του Γεωργίου και της Ελένης, Παναγιώτης Ζαφειρόπουλος του Γεωργίου και της Παρασκευής, Μαργαρίτα – Μαρίνα Παυλίδου του Γεωργίου και της Μαρίας, Ευσταθία Τσιντζήρα του Ευθυμίου και της Αικατερίνης, Παρασκευάς Λιατίφης του Γεωργίου και της Ειρήνης. Ασύλληπτοι παραμένουν οι Μάριος Καραγκούνης ή Γκαραγκούνης του Νικολάου και της Ειρήνης και Ιωάννης Λιατίφης του Κωνσταντίνου και της Μαρίας.

Τα στοιχεία των 14 συλληφθέντων, ηλικίας από 17 έως 43 ετών, δόθηκαν στη δημοσιότητα με διαταγή της Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών, αφενός για την προστασία των πολιτών αφετέρου για την ταυτοποίηση ενδεχομένως και άλλων παθόντων.

Πολίτες που ενδεχομένως έχουν πέσει θύματα του συγκεκριμένου δράστη, καλούνται να επικοινωνούν με τους τηλεφωνικούς αριθμούς 210-6411111 της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής και 210-6476 541 και 210-6476647 του Τμήματος Δίωξης Εγκλημάτων κατά Ιδιοκτησίας, για την παροχή οποιασδήποτε πληροφορίας. Σημειώνεται ότι διασφαλίζεται η ανωνυμία και το απόρρητο της επικοινωνίας.

Διέπραξαν 36 κλοπές και μία ληστεία

Η εγκληματική οργάνωση που δρούσε εις βάρος ανυποψίαστων ηλικιωμένων εξαρθρώθηκε στις 13 Ιανουαρίου, μετά από συντονισμένη επιχείρηση στις περιοχές των Ανω Λιοσίων, Αγίας Βαρβάρας, Νίκαιας, Κερατσινίου, Ηλιούπολης και Σπάτων, μετά από πολύμηνες έρευνες.

Οπως έγινε γνωστό, τα μέλη της οργάνωσης δρούσαν συντονισμένα. Αναζητούσαν διαμερίσματα προς ενοικίαση μέσω αγγελιών, δείχνοντας ιδιαίτερη προτίμηση σε αυτά που βρίσκονταν στο ίδιο οίκημα ή πολυκατοικία με την κατοικία του ιδιοκτήτη.

Στη συνέχεια, επικοινωνούσαν τηλεφωνικά με τους ιδιοκτήτες, προκειμένου να κανονίσουν συνάντηση για να δουν το σπίτι. Τις περισσότερες φορές εμφανίζονταν ως ενοικιαστές δύο από τους δράστες, μία γυναίκα και ένας άνδρας και μαζί με τους παθόντες έμπαιναν στο υπό ενοικίαση διαμέρισμα. Οι συνεργοί τους περίμεναν στις σκάλες έξω από το διαμέρισμα το οποίο συνήθως ο ιδιοκτήτης άφηνε ανοιχτό ή με ξεκλείδωτη την πόρτα, έμπαιναν μέσα και αφαιρούσαν τιμαλφή και χρηματικά ποσά.

Με τον ίδιο τρόπο «χτύπησαν» 37 φορές σε διάφορες περιοχές της Αττικής. Η συνολική τους λεία εκτιμάται ότι υπερβαίνει τις 300.000 ευρώ.

Σε βάρος των 14 σχηματίσθηκε ποινική δικογραφία για σύσταση και συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση, διακεκριμένες κλοπές κατά συναυτουργία και κατά συρροή και ληστεία κατά συναυτουργία.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου