ΤΟΠΙΚΑ

Ξεχωρίζει το ντέρμπι στην Τούμπα

ξεχωρίζει-το-ντέρμπι-στην-τούμπα-851206

Το ντέρμπι της Τούμπας, όπου ο ΠΑΟΚ θα υποδεχθεί τον Παναθηναϊκό, δεσπόζει σήμερα από το πρόγραμμα της 23ης αγωνιστικής με την οποία συνεχίζεται το πρωτάθλημα ΟΠΑΠ της Σούπερ Λίγκας. Οι γηπεδούχοι που κάνουν πολύ καλό πρωτάθλημα θέλουν την νίκη που θα τους θέσει σε τροχιά τίτλου, καθώς θα υπολείπονται δύο βαθμούς από την κορυφή. Οσον αφορά στους «πράσινους», θα παραταχθούν με εξαιρετική ψυχολογία μετά την νίκη με 3-2 επί της Ρόμα για το Γιουρόπα Λιγκ και θα επιδιώξουν να πάρουν τους τρεις βαθμούς, προκειμένου να διατηρήσουν το προβάδισμα που έχουν «χτίσει» για την κατάκτηση του τίτλου.
Ο Φερνάντο Σάντος δεν ετοιμάζει εκπλήξεις με τον Κώστα Χαλκιά να παραμένει ακλόνητος όπως και ο Λίνο στο αριστερό άκρο της άμυνας. Στο δεξί, τοποθετείται ο Σνάουτσερ, αφού ο Αραμπατζής είναι τιμωρημένος και δεν έχει δικαίωμα συμμετοχής.
Σε ό,τι αφορά το κέντρο της άμυνας το δίδυμο θα είναι οι Κοντρέρας και Μαλεζάς. Ο Χιλιανός από τη στιγμή που εξέτισε την ποινή του επιστρέφει στην ενδεκάδα μετά από απουσία δυο αγωνιστικών θα πάρει θέση δίπλα στον Μαλεζά και όχι στον Τσιρίλο.
Ο Ιταλός υστερεί σε ετοιμότητα αφού απουσιάζει καιρό από τα γήπεδα. Ο Γκαρσία επιστρέφει στην ενδεκάδα και δίπλα του ο Σορλέν. Ο Γάλλος τόσο στο Καυτατζόγλειο, όσο και στα Γιάννενα, τα πήγε περίφημα και δείχνει να παίρνει τη θέση από τον Γιώργο Φωτάκη που είναι ο άλλος παίκτης που διεκδικεί τη θέση του τιμωρημένου Βιτόλο. Σε ότι αφορά την άλλη θέση που είναι ερωτηματικό αυτή στο αριστερό άκρο της επίθεσης, εκεί ο Σάντος δοκίμασε τον Κριστιάνο και όχι τον Εντίνιο. Στα δεξιά ο Βιερίνια και στην κορυφή θα τοποθετηθεί ο Εντίνιο εκτός κι αν προλάβει ο Μουλσίμοβιτς. Ο Βόσνιος για προληπτικούς λόγους αποχώρησε. Δεν είναι κάτι το ανησυχητικό. Αν προκύψει μεγαλύτερο πρόβλημα τότε ο Εντίνιο θα «χωρέσει» στην ενδεκάδα.
Με τη «γροθιά» που σχημάτισαν παίκτες και προπονητής, στο σφύριγμα της λήξης του αγώνα με τη Ρόμα, και με την προτροπή του Νιόπλια πριν από το ματς της Πέμπτης («ένας για όλους και όλοι για έναν»), ο Παναθηναϊκός παιζει στην Τούμπα για να αποδείξει ότι είναι το αφεντικό του πρωταθλήματος! Το σοκ της ήττας από την Καβάλα και όσα συνόδευσαν αυτό το αποτέλεσμα (επεισόδιο Λέτο – Καραγκούνη, κατσάδα Πατέρα στην Παιανία, ξέσπασμα Νιόπλια), μοιάζουν μακρινή ανάμνηση, χάρη στην εντυπωσιακή ανατροπή, απέναντι στην πιο φορμαρισμένη -τουλάχιστον- ιταλική ομάδα, στην αγωνιστική παρουσία των «πράσινων» και στις εικόνες ενότητας που κυριάρχησαν, στους πανηγυρισμούς, στο τέλος της συνάντησης…
Η 11άδα, εκτός της συμμετοχής του Σαλπιγγίδη αντί του Νίνη, ίσως έχει ακόμα μια αλλαγή, τον Μπιάρσμιρ αντί του Καντέ.
Επίσης, η ΑΕΚ θα φιλοξενήσει τον Αρη σε μία εξαιρετικά αμφίρροπη αναμέτρηση,με μία αλλαγή να είναι αναγκαστική στην Ενωση με τον Σεμπαστιάν Σάχα να επανέρχεται έπειτα από καιρό κάτω από τα δοκάρια της ομάδας ενώ και ο Ραφίκ Τζεμπούρ επιστρέφει εξίσου…. «αναγκαστικά» μια και με τον διεθνή επιθετικό η εικόνα της ΑΕΚ μεταμορφώνεται αυτόματα προς το καλύτερο.
Τέλος, η Λάρισα θα φιλοξενήσει τον ουραγό Πανθρακικό, με μοναδικό στόχο την κατάκτηση των τριών βαθμών, που θα βοηθήσουν σημαντικά στην απομάκρυνση των «βυσσινί» από την επικίνδυνη ζώνη, ενώ για το διπλό θα παίξει ο Πανιώνιος στα Γιάννινα.
Το σημερινό πρόγραμμα έχει ως εξής:
14:30 Ατρόμητος-Αστέρας Τρίπολης
14:30 Λάρισα-Πανθρακικός NOVA
14:30 ΠΑΣ Γιάννινα-Πανιώνιος NOVA
16:45 ΑΕΚ-Αρης NOVA
19:00 ΠΑΟΚ-Παναθηναϊκός NOVA

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου