ΤΟΠΙΚΑ

Τρεις Κυριακές ανοιχτή η αγορά

τρεις-κυριακές-ανοιχτή-η-αγορά-141700

Υπό την προϋπόθεση ότι οι επισκέπτες θα είναι χιλιάδες

Εκανε την υπέρβαση για την κρουαζιέρα και ο Εμπορικός Σύλλογος Βόλου και Νέας Ιωνίας ζητεί τη δυνατότητα η αγορά να λειτουργήσει τρεις Κυριακές σε μη προσδιορισμένες ημερομηνίες πλέον των οκτώ καθιερωμένων που προβλέπει η νομοθεσία.

Η προχθεσινή συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου του Εμπορικού Συλλόγου Βόλου και Νέας Ιωνίας συζήτησε εκτενώς το θέμα μετά την προσέγγιση τριών κρουαζιερόπλοιων τον Οκτώβριο με χιλιάδες επισκέπτες – τουρίστες στην πόλη και με κατά πλειοψηφία απόφασή της αποφάσισε να κινηθεί δραστικά. Η εμπορική αγορά δεν είχε τότε τη δυνατότητα να ανοίξει καθώς δε είχε προεγκριθεί η λειτουργία της από την Περιφέρεια Θεσσαλίας όπως απαιτείται αν και την πόλη είχαν πλημμυρίσει περισσότεροι από 8.000 τουρίστες. Ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Βόλου, Κωνσταντίνος Τσέλιος, επισήμανε ότι οι έμποροι δυστυχώς δεν είναι σε θέση να γνωρίζουν ποιες Κυριακές είναι αυτές του χρόνου που κρουαζιερόπλοια με χιλιάδες τουρίστες θα επισκεφτούν την πόλη και θα δένουν στο λιμάνι και ένα και δύο και τρία μαζί όμως αυτό απαιτείται να δηλωθεί τον Ιανουάριο.

«Αναφερόμαστε πάντοτε στις περιπτώσεις εκείνες και μόνο που τουρίστες κρουαζιέρας θα αφιχθούν στην πόλη κατά χιλιάδες και το άνοιγμα των καταστημάτων θα είναι επιτακτική ανάγκη και θα συμβάλει προς όφελος και για τον τουρισμό αλλά και για τα εμπορικά καταστήματα» διευκρίνισε ο ίδιος.

Στην απόφαση του συμβουλίου μειοψήφησαν τόσο οι «Εμποροι Ενάντια στην Κρίση» όσο και η «Αγωνιστική Συνεργασία». Ο επικεφαλής της παράταξης «Εμποροι Ενάντια στην Κρίση», Δημήτρης Κανελλής, ανέφερε χαρακτηριστικά ότι η παράταξη έχει τη θέση που έχει και ο Σύλλογος ενάντια στην κυριακάτικη εργασία των καταστημάτων.

«Αυτή τη θέση πρέπει να την υπερασπιστούμε και όχι να προτείνουμε και επιπλέον Κυριακές. Ειδικά για τα κρουαζιερόπλοια, απαιτείται να υπάρχουν κοινή στάση μεταξύ του δήμου Βόλου, του Επιμελητηρίου Μαγνησίας και του Εμπορικού Συλλόγου, ώστε η λειτουργία της αγοράς να συμβάλλει προς όφελος του τουρισμού και να ενισχύσει όμως και την τοπική οικονομία. Η λύση επειδή έρχονται κρουαζιερόπλοια να ανοίγει η αγορά τις Κυριακές είναι πρόχειρη και αποτελεί δώρο άδωρο για τους επαγγελματίες του κλάδου» πρόσθεσε.

Ο ίδιος πάντως υποστήριξε ότι ο Νόμος απαγορεύει τη δυνατότητα λειτουργίας της αγοράς σε μη προσδιορισμένες ημερομηνίες ισχυριζόμενος ότι «αν είναι αποφασισμένος ο Σύλλογος, τότε θα πρέπει να το διεκδικήσει δυναμικά».

Από την πλευρά της η επικεφαλής της «Αγωνιστικής Συνεργασίας», Δέσποινα Παλιά, τάχθηκε επίσης κατά της πρότασης. «Δεν θεωρούμε ότι τα εμπορικά καταστήματα χρειάζεται να είναι ανοιχτά λόγω έλευσης κρουαζιερόπλοιων. Ολες τις Κυριακές η αγορά θα πρέπει να είναι κλειστή» ανέφερε χαρακτηριστικά.

ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΜΑΡΟΥΓΚΑ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου