ΤΟΠΙΚΑ

Ξαναπιάνουν δουλειά οι καθαρίστριες στα ιατρεία του ΠΕΔΥ Βόλου

ξαναπιάνουν-δουλειά-οι-καθαρίστριες-142378

Παρατάθηκε η σύμβαση με τον ιδιώτη μετά το θόρυβο που δημιουργήθηκε για το θέμα που ανέδειξε ο ΤΑΧΥΔΡΟΜΟΣ

Βρήκαν λύση στην 5η ΥΠΕ μετά το δημοσίευμα του ΤΑΧΥΔΡΟΜΟΥ για την έλλειψη καθαριότητας στα ιατρεία του ΠΕΔΥ στο Βόλο λόγω λήξης της σύμβασης με τον ιδιώτη εργολάβο.

Η αρμόδια υπηρεσία αποφάσισε την επέκταση της σύμβασης μέχρι τον Ιούνιο του 2016 και από σήμερα τα συνεργεία πιάνουν δουλειά. Μαζί με τα ιατρεία του ΠΕΔΥ στο Βόλο, ο καθαρισμός «ανανεώθηκε» και για τα ιατρεία της Νέας Ιωνίας αλλά και το Κέντρο Υγείας Βελεστίνου.

Η απόφαση της επέκτασης της σύμβασης κρίθηκε απαραίτητη μετά το θόρυβο που δημιουργήθηκε και τις έντονες αντιδράσεις προσωπικού, γιατρών αλλά και ασφαλισμένων.

Σημειώνεται ότι η Νομαρχιακή Μονάδα Υγείας με όλα τα ιατρεία που καθημερινά επισκέπτονται ασφαλισμένοι σε Βόλο και Νέα Ιωνία, «ξέμεινε» από συνεργείο καθαρισμού.

Τέλος του 2015 έληξε η προηγούμενη σύμβαση που είχε συναφθεί με ιδιωτικό συνεργείο καθαρισμού και από αρχές 2016, τα ιατρεία και όλη η Νομαρχιακή Μονάδα Υγείας τόσο στο κεντρικό κτίριο στο Βόλο όσο και στο κτίριο της Νέας Ιωνίας παραμένουν χωρίς καθαριότητα.

Το θέμα είχε προκαλέσει έντονο προβληματισμό τόσο τους γιατρούς όσο και τους νοσηλευτές που βλέπουν για μία ακόμη φορά η λειτουργία του ΠΕΔΥ να «σκοντάφτει» στη γραφειοκρατία αφενός και αφετέρου στην αβελτηρία όσων θα έπρεπε πριν εκπνεύσει ο χρόνος ισχύος της προηγούμενης σύμβασης να κινηθούν οι διαδικασίες για νέο διαγωνισμό.

Τα ιατρεία του ΠΕΔΥ είναι από τους πλέον ευαίσθητους χώρους προκειμένου να παραμείνουν χωρίς καθαριότητα ακόμη και ένα 24ωρο καθώς δέχονται καθημερινά μεγάλο όγκο ασφαλισμένων που μεταβαίνουν σε προγραμματισμένα αλλά και έκτακτα ραντεβού.

Την καθαριότητα των ιατρείων και όλης της Μονάδας έχει αναλάβει εδώ και χρόνια ιδιωτικό συνεργείο καθαρισμού, ενώ το ίδιο ισχύει και για τις διοικητικές υπηρεσίες του ΙΚΑ που συστεγάζονται στο ίδιο κτίριο στην οδό Ξενοφώντος με Παπαδιαμάντη στο Βόλο και στην πλατεία δημαρχείου στη Νέα Ιωνία όπου τα κτίρια επικοινωνούν μεταξύ τους. Στο ένα κτίριο στη Νέα Ιωνία όπου στεγάζονται οι υπηρεσίες του Κέντρου Πιστοποίησης Αναπηρίας δεν υφίσταται κανένα πρόβλημα, στο άλλο όμως που στεγάζονται ιατρεία, οδοντιατρεία, το φυσικοθεραπευτήριο, το Ακτινολογικό Τμήμα και το Κέντρο Μάνας δεν υπήρχε μέχρι και χθες καμία υπηρεσία καθαριότητας λόγω του προβλήματος που ανέκυψε.

ΒΑΣΩ ΚΥΡΙΑΖΗ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου