ΤΟΠΙΚΑ

Μπλόκο στο λιμάνι του Βόλου σήμερα από τους αλιείς

μπλόκο-στο-λιμάνι-του-βόλου-σήμερα-από-142681

Μαζί με αγρότες και κτηνοτρόφους της Μαγνησίας

Δυναμικές κινητοποιήσεις αρχίζουν από σήμερα αγρότες, κτηνοτρόφοι και αλιείς της Μαγνησίας που συμμετέχουν στην πανελλήνια συντονιστική επιτροπή του πρωτογενούς τομέα, με αποκλεισμό του λιμανιού του Βόλου και συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην παραλία.

Ρεπορτάζ: ΑΝΤΩΝΗΣ ΦΩΚΙΔΗΣ

Ειδικότερα, αντιδρώντας στο νέο ασφαλιστικό και φορολογικό πλαίσιο, που όπως υποστηρίζουν τους βγάζει στην ανεργία, προγραμματίζουν προσυγκέντρωση σήμερα το πρωί γύρω στις 10-11 στο χώρο του Τελωνείου, έναντι του Δημαρχείου Βόλου, όπου και θα γίνουν οι ανακοινώσεις για τα αιτήματα και τις κινητοποιήσεις που θα ακολουθήσουν.

Στη συνέχεια οι αλιείς με τα καΐκια τους, θα πλεύσουν προς την μπούκα του λιμανιού και θα σχηματίσουν έναν πλωτό φραγμό από τον φανό στην άκρη του κορδονιού μέχρι απέναντι στα Πευκάκια.

Παράλληλα, αγρότες και κτηνοτρόφοι με τα οχήματά τους, από το Πήλιο και τις επαρχίες Βελεστίνου και Αλμυρού, παραγωγοί λαϊκών αγορών κ.α. με τα οχήματά τους, θα κάνουν εμφανή την παρουσία τους στην παραλιακή ζώνη, ενώ θα γίνει και συμβολική κατάληψη της προβλήτας μπροστά από το Λιμεναρχείο Βόλου.

«Οι Αγροτικοί Σύλλογοι Ζαγοράς, Πουρίου και Μακρυράχης θα είναι εκεί και καλούν και όλους τους Αγρότες να είναι μαζί, δίνοντας ένα δυνατότερο μήνυμα στα κινά θέματα που έχουμε όλοι. Σήμερα Τετάρτη 20/01/2016 και ώρα 09:30 π.μ. θα είμαστε μπροστά στο λιμάνι του Βόλου», αναφέρουν στο κάλεσμά τους αγρότες από το Πήλιο, ενώ στην ανάγκη για ενότητα στον κοινό αγώνα, αναφέρεται το μέλος της Πανελλήνιας Συντονιστικής Επιτροπής και Πρόεδρος των Αλιέων Μαγνησίας κ. Χρ. Ξηραδάκης.

«Πλέον τα προβλήματα είναι τόσο τραγικά, πιεστικά που είναι επιτακτική η ανάγκη για μαζική αντίδραση», τονίζει και απευθύνει κάλεσμα μαζικής συμμετοχής στη σημερινή κινητοποίηση στο λιμάνι του Βόλου. Επισημαίνεται ότι η Πανελλήνια Συντονιστική με επιστολή της προς τον Πρωθυπουργό έχει ζητήσει συνάντηση μαζί του, εκθέτοντας τα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο πρωτογενής τομέας:

«Η κτηνοτροφία, η γεωργία και η αλιεία παρότι αποτελούν «τη βαριά βιομηχανία της χώρας, είναι τομείς που έχουν πληγεί βαθιά τα χρόνια των μνημονίων και σήμερα βρίσκονται αντιμέτωποι με μια πολύ σοβαρή κρίση που απειλεί πλέον αυτή καθαυτή τη βιωσιμότητα των εκμεταλλεύσεών μας. Δίνουμε μάχη καθημερινά για να επιβιώσουν οι εκμεταλλεύσεις και οι οικογένειές μας, για να υπάρχει αύριο πρωτογενής παραγωγή στη χώρα μας.

Ζητάμε από εσάς άμεσα συνάντηση, προκειμένου να εκθέσουμε τα δίκαια αιτήματά μας και να προτείνουμε λύσεις διεκδικώντας την επιβίωσή μας αλλά και την ανάπτυξη της Αγροτικής – Κτηνοτροφικής – Πτηνοτροφικής και Αλιευτικής παραγωγής».

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου