ΤΟΠΙΚΑ

Αρχισαν χθες εκτελωνισμοί καυσίμων

αρχισαν-χθες-εκτελωνισμοί-καυσίμων-851206

Διασπάστηκε το απεργιακό μέτωπο των τελωνειακών χθες Παρασκευή, με αποτέλεσμα να έχουν ξεκινήσει οι εκτελωνισμοί καυσίμων στη Θεσσαλονίκη και άλλες περιοχές της Β. Ελλάδας, καθώς και στην Κρήτη. Στην Αττική και άλλες περιοχές της χώρας τα πρατήρια έχουν στεγνώσει από αμόλυβδη και σούπερ αμόλυβδη, καθώς και από πετρέλαιο θέρμανσης.
Συγκεκριμένα, χωρίς προβλήματα εκτελωνίζονται από το πρωί τα καύσιμα στο Στ Τελωνείο Θεσσαλονίκης, καθώς μερίδα τελωνειακών υπαλλήλων επέστρεψαν στα πόστα τους, κόντρα στην απόφαση της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας τους για συνέχιση της απεργίας του κλάδου μέχρι και την ερχόμενη Τετάρτη.

Μάλιστα, δεκάδες οδηγοί βυτιοφόρων από την Αθήνα ξεκίνησαν το πρωί για τη Θεσσαλονίκη, προκειμένου να εφοδιαστούν με καύσιμα, όπως επιβεβαίωσαν στο ΑΠΕ οι πρόεδροι σωματείων Ιδιοκτητών Βυτιοφόρων.

Επιπλέον, από τα ξημερώματα κανονικά εργάζονται όλοι οι υπάλληλοι στα τελωνεία Νίκης, στο νομό Φλώρινας και Ευζώνων στο νομό Κιλκίς. Επίσης, ο σταθμός φορτοεκφόρτωσης των Ελληνικών Πετρελαίων (ΕΛΠΕ), στη Σίνδο, κάνει κανονικά φορτώσεις, καθώς οι βυτιοφορείς ανέστειλαν την προγραμματισμένη για σήμερα απεργία τους.
Παράλληλα, κανονικά γίνονται οι εκτελωνισμοί καυσίμων στην Κρήτη, καθώς οι τελωνειακοί επέστρεψαν στην εργασία τους. Όπως μετέδωσε η ΝΕΤ, η εξέλιξη προκάλεσε την παραίτηση του προέδρου της ομοσπονδίας τελωνειακών Κρήτης.
Πάντως, έως ότου εξομαλυνθεί η κατάσταση με την τροφοδοσία της αγοράς σε καύσιμα, οι ουρές εξακολουθούν να σχηματίζονται στα βενζινάδικα της Αττικής και άλλων περιοχών της χώρας.
Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιώργος Πεταλωτής δήλωσε πως «η απεργία είναι δικαίωμα» και υπογράμμισε ότι «από εκεί και πέρα σε αυτή τη δύσκολη στιγμή που περνάμε θα πρέπει να συναισθανθούμε όλοι τις ευθύνες μας».
Συμπλήρωσε, δε, ότι και οι επαγγελματικές ομάδες πρέπει να αντιληφθούν ότι θα πρέπει να είναι πιο πρόθυμοι σε αυτές τις θυσίες αυτοί που έχουν μια αμοιβή «πιο προνομιακή» από κάποιους άλλους.
Σχετικά με τα «κερδοσκοπικά παιχνίδια πρατηριούχων» είπε ότι με τους υπάρχοντες μηχανισμούς, «οι οποίοι σαφώς θέλουν υποστήριξη», η κυβέρνηση προσπαθεί να κάνει τους ελέγχους, ώστε να μειωθεί η κερδοσκοπία στα καύσιμα.
Ο εκπρόσωπος του ΛΑ.Ο.Σ Κωστής Αϊβαλιώτης δήλωσε: «Οι τελωνειακοί -και κάποιοι άλλοι κοινωνικώς και οικονομικώς ευνοημένοι- ας παραδειγματισθούν από τους αγρότες».

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου