ΤΟΠΙΚΑ

Αλιείς της Μαγνησίας κλείνουν την «μπούκα» με καΐκια

αλιείς-της-μαγνησίας-κλείνουν-την-μπ-144833

Σε δυναμικές κινητοποιήσεις από αύριο το πρωί στο λιμάνι του Βόλου

Σε αποκλεισμό του λιμανιού του Βόλου, από το φανό στην άκρη του κορδονιού μέχρι απέναντι τα Πευκάκια (μπούκα), θα προχωρήσουν αύριο το πρωί δεκάδες αλιείς στο πλαίσιο των κινητοποιήσεων κατά του νέου ασφαλιστικού.

Σε συντονισμό με αγρότες και κτηνοτρόφους, οι αλιείς της Μαγνησίας θα αποκλείσουν γύρω στις 11 το πρωί της Τετάρτης το λιμάνι του Βόλου, ενώ πληροφορίες αναφέρουν πως στον αποκλεισμό θα συμμετέχουν και μεγαλύτερα σκάφη από το Τρίκερι και το Νότιο Πήλιο γενικότερα.

Το μέλος της πανελλήνιας συντονιστικής επιτροπής αγροτών, αλιέων και κτηνοτρόφων Χρ. Ξηραδάκης, πρόεδρος των παράκτιων αλιέων Μαγνησίας, τονίζει πως προγραμματίζεται στην κινητοποίηση της Τετάρτης και η μετάβαση στη λιμενική ζώνη του Βόλου αγροτών και κτηνοτρόφων με τα οχήματά τους, από διάφορα σημεία του νομού.

«Αυτές οι κινητοποιήσεις θα είναι οι μεγαλύτερες των τελευταίων 20 ετών και εφόσον ο πρωθυπουργός και ο υπουργός δεν απάντησαν στο αίτημά μας, να συναντηθούμε και να καταθέσουμε τις προτάσεις μας, τότε δεν μένει άλλος δρόμος παρά μόνο ο ξεσηκωμός του αγροτικού κόσμου!

Ξεκινάει ένας μεγάλος αγώνας για την επιβίωσή μας, για να συνεχίσει αυτός ο τόπος να παράγει!

Την Τετάρτη θα καταλάβει η κυβέρνηση ότι αυτό το ασφαλιστικό και μετέπειτα το φορολογικό δεν πρόκειται να περάσουν εις βάρος του αγροτικού κόσμου της Ελλάδας!», αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση – κάλεσμα με τον κ. Ξηραδάκη να επισημαίνει ότι από τον αποκλεισμό του λιμανιού του Βόλου, δεν επιθυμούν να μπλοκάρουν την έλευση στο Βόλο του οχηματαγωγού που εκτελεί τακτικό δρομολόγιο στη γραμμή Β. Σποράδες – Βόλος και γύρω στις 3.30 μ.μ. την Τετάρτη αναμένεται να καταπλέει στο λιμάνι του Βόλου.

«Πιθανότατα θα συμπέσουν οι κινητοποιήσεις μας με εκείνες των ναυτικών καθώς και η ΠΝΟ έχει προαναγγείλει συμμετοχή στις κινητοποιήσεις ώστε να αποσυρθεί το ασφαλιστικό σχέδιο της κυβέρνησης.

Εμείς δεν επιθυμούμε να έρθουμε σε αντιπαράθεση για παράδειγμα με τους επιβάτες του πλοίου που έχει προορισμό από τις Σποράδες το λιμάνι του Βόλου. Θέλουμε τον κόσμο όλον μαζί στον αγώνα να αποτρέψουμε αυτό το σχέδιο που καταστρέφει τον πρωτογενή τομέα, που εξαφανίζει την τοπική οικονομία και στέλνει κι άλλους στις λίστες ανεργίες», καταλήγει ο κ. Ξηραδάκης, ο οποίος βρίσκεται σε συνεννόηση και με την Ομοσπονδία του που οργανώνει ανάλογες κινητοποιήσεις σε Πειραιά και Θεσσαλονίκη αλλά και με άλλες Ομοσπονδίες του πρωτογενούς τομέα.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου