ΤΟΠΙΚΑ

«Ταφόπλακα» ο φόρος στο κρασί

ταφόπλακα-ο-φόρος-στο-κρασί-144844

Ανακοινώθηκε η κυκλοφορία δύο νέων κρασιών υψηλής ποιότητας από τη «Δήμητρα» – Σχεδόν έναν αιώνα πρωτοπορίας συμπληρώνει ο συνεταιρισμός

Ταφόπλακα για την ελληνική παραγωγή κρασιού, χαρακτηρίστηκε η επιβολή ειδικού φόρου κατανάλωσης στο κρασί, από το Διευθυντή του Αγροτικού Συνεταιρισμού Ν. Αγχιάλου «Η Δήμητρα», Γ. Κόκκαλη.

Στο πλαίσιο της χθεσινής γιορτής στις εγκαταστάσεις του συνεταιρισμού με αφορμή τον εορτασμό του προστάτη της «Δήμητρας», Αγίου Αθανασίου, τονίστηκε ότι ο συνεταιρισμός θα συνεχίσει τον αγώνα του ακόμη και σε αντίξοες συνθήκες, ενώ ανακοινώθηκε η κυκλοφορία από το Φεβρουάριο δύο νέων ετικετών κρασιών υψηλής ποιότητας. Από το βήμα της ίδιας εκδήλωσης απευθύνθηκαν συστάσεις στους πολίτες να αποφεύγουν την κατανάλωση χύμα τσίπουρου, που όπως τονίστηκε είναι επικίνδυνο για την υγεία.

Μέσα σε μια πολύ ζεστή και φιλική ατμόσφαιρα πραγματοποιήθηκε χθες ο εορτασμός της μνήμης του Αγίου Αθανασίου προστάτη του Αγροτικού Συνεταιρισμού «Η ΔΗΜΗΤΡΑ» στη Νέα Αγχίαλο. Κατ’ αρχήν τελέστηκε Θεία Λειτουργία και αρτοκλασία στον Ιερό Ναό του Αγίου Γεωργίου στην Νέα Αγχίαλο.

Στη συνέχεια ο Μητροπολίτης Δημητριάδος και Αλμυρού, κ. Ιγνάτιος έκοψε την πίτα στο εκθεσιακό – συνεδριακό κέντρο του Συνεταιρισμού και ακολούθησε δεξίωση.

Τις εορταστικές εκδηλώσεις τίμησαν με την παρουσία τους ο βουλευτής Μαγνησίας κ. Χρήστος Μπουκώρος, ο βουλευτής Μαγνησίας κ. Παναγιώτης Ηλιόπουλος, ο εκπρόσωπος του Περιφερειάρχη Θεσσαλίας κ. Αθανάσιος Λιούπης, η εκπρόσωπος των ΑΝΕΛ κ. Μαρίνα Χρυσοβελώνη, Αντιδήμαρχοι και Δημοτικοί Σύμβουλοι Βόλου-Νέας Αγχιάλου – Μικροθηβών – Αϊδινίου, ο Αστυνομικός Διευθυντής Μαγνησίας κ. Ιωάννης Τόλιας, ο Διοικητής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Βόλου κ. Χαράλαμπος Πόζογλου κ.α. Απόντος λόγω λουμπάγκο του Προέδρου κ. Ιωάννη Κίτσιου ο Διευθυντής του Συνεταιρισμού ανέλαβε χρέη οικοδεσπότη, ενώ αναφέρθηκε στην 97χρονη ιστορία του συνεταιρισμού.

Σύμφωνα με τον κ. Κόκκαλη, η απόφαση που πάρθηκε σε μία νύκτα για τον ειδικό φόρο κατανάλωσης, θα πλήξει την εγχώρια παραγωγή και κατά κύριο λόγο τα λαϊκά κρασιά.

«Χωρίς καμία προηγούμενη συζήτηση, χωρίς να ζητηθεί η γνώμη κανενός, χωρίς κανέναν έλεγχο για τη δυνατότητα εφαρμογής, χωρίς ντροπή, οι κυβερνώντες με λογική λογιστών, καταδίκασαν 200.000 αμπελουργούς και 700 επιχειρήσεις με 20.000 εργαζόμενους.

Με επιστολή μας προς τον Πρωθυπουργό στους αρμόδιους υπουργούς τονίσαμε το άδικο της επιχειρούμενης φορολόγησης, τους κινδύνους από το λαθρεμπόριο και προτείναμε την απαγόρευση του χύμα τσίπουρου με οικονομικά αποτελέσματα πολλαπλάσια από τα αναμενόμενα από την επιβολή του νέου φόρου.

Δυστυχώς δεν εισακουστήκαμε και ήδη άρχισε και αναπτύσσεται το λαθρεμπόριο και στο κρασί όπου υπάρχει δυνατότητα στον κάθε ιδιώτη δηλώνοντας χαμηλότερα αποθέματα να κερδοσκοπήσει διαθέτοντας κρασί χωρίς παραστατικά κλέβοντας τους φόρους», ανέφερε ο κ. Κόκκαλης.

Ωστόσο, από το βήμα της εκδήλωσης, ο κ. Κόκκαλης υπογράμμισε ότι «η ΔΗΜΗΤΡΑ» θα συνεχίσει την τίμια και καθαρή μάχη της, σε μία αγορά που -όπως κατήγγειλε- ο κανόνας είναι η παρανομία, η λαθρεμπορία και φοροδιαφυγή. «Θεωρώ ότι καταλυτικό ρόλο σε αυτήν την προσπάθεια μας θα παίξει η ποιότητα στην οποία επενδύουμε συνεχώς διατηρώντας το συγκριτικό πλεονέκτημα όσον αφορά την σχέση της με την τιμή. Πρεσβευτές αυτής μας της προσπάθειας είναι τα κρασιά και το περίφημο Θεσσαλικό Τσίπουρο. Την πασίγνωστη και διαχρονική σειρά Δημητρούλα, την ανανεωμένη σειρά ΦΙΛΥΡΑ, αλλά και την ολόφρεσκη και νεανική σειρά ΚΑΙΝΟΥΡΙΟ ενώ από τον Φεβρουάριο θα προστεθούν 2 εντελώς νέα κρασιά κορυφαίας ποιότητος που θα κάνουν την διαφορά.

Ιδιαίτερη αναφορά βέβαια θα πρέπει να γίνει στο τσίπουρο που παράγει και εμφιαλώνει ο Συνεταιρισμός μας, το γνωστό σε όλους μας θεσσαλικό τσίπουρο, το οποίο σε ανάλυση από Πανεπιστημιακό ίδρυμα, στο πλαίσιο επιστημονικής έρευνας που πραγματοποιούσε, βγήκε πρώτο μεταξύ 130 δειγμάτων.

Τα προϊόντα μας έχουν ξεπεράσει τα σύνορα της χώρας και τα απολαμβάνουν μεταξύ άλλων στην Γερμανία στην Κύπρο στην Ουγγαρία στο Βέλγιο στην Δανία και στη Βουλγαρία», υπογράμμισε ο κ. Κόκκαλης και κάλεσε τους πολίτες να αποφεύγουν την κατανάλωση χύμα τσίπουρου, υποστηρίζοντας ότι ρισκάρουν την ίδια την υγεία τους.

Πρωτοπόρος επί ένα αιώνα

Κάνοντας απολογισμό της πορείας του συνεταιρισμού που συμπληρώνει σχεδόν ένα αιώνα ζωής, ο κ. Κόκκαλης υπογράμμισε τη σταθερή και άριστη ποιότητα στα κρασιά και το τσίπουρο της «Δήμητρας».

«Ο Συνεταιρισμός συμπληρώνει κοντά ένα αιώνα ζωής και είναι εδώ πρωτοπόρος και δυνατός σε πείσμα των καιρών. Ιδρύθηκε το έτος 1918 από τους πρωτοπόρους Αγχιαλίτες που ήλθαν στην Ελλάδα το 1906 από την Αγχίαλο της Ανατολικής Ρωμυλίας φέρνοντας μαζί τους το μεράκι της οινοποιείας. Ολα αυτά τα χρόνια έχει δυναμική παρουσία στην οικονομική ζωή του τόπου, όντας μία από τις παλαιότερες βιομηχανίες του Νομού. Ολα αυτά τα χρόνια έχουν γίνει τεράστια βήματα εκσυγχρονισμού και επενδύσεις με στόχο την παραγωγή ποιοτικών και ταυτόχρονα πιστοποιημένων προϊόντων. Δεν είναι υπερβολή να πούμε, ότι παραγωγικά έχουμε ό,τι πιο σύγχρονο και εξελιγμένο υπάρχει σήμερα στον κόσμο, από τεχνολογία αλλά και από συστήματα διασφάλισης ποιότητας. Από το 2005 έχουμε ξεκινήσει και εφαρμόζουμε Σύστημα Ολοκληρωμένης Διαχείρισης σε όλους τους αμπελώνες των μελών του Συνεταιρισμού μας και στην καλλιέργεια της ελιάς. Αυτό μας εξασφαλίζει σταθερή και α’ ποιότητος πρώτη ύλη. Η μεταποίηση αυτής της πρώτης ύλης στο Οινοποιείο – Εμφιαλωτήριο κρασιών αλλά και στο Ποτοποιείο, γίνεται με Σύστημα Διαχείρισης Ποιότητος κατά τα πρότυπα ISO και HACCP πιστοποιημένα και βραβευμένα. Ετσι έχουμε σταθερή και άριστη ποιότητα στα κρασιά και το τσίπουρο μας», είπε χαρακτηριστικά.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου