ΤΟΠΙΚΑ

Ταχυδρόμος Παρασκήνιο

ταχυδρόμος-παρασκήνιο-851206

Κανονικά στο Μεσολόγγι το 1ο Λύκειο Νέας Ιωνίας
Κανονικά θα μεταβεί αύριο Κυριακή στο Μεσολόγγι το πρώτο Λύκειο Νέας Ιωνίας για να μετέχει στην τελική φάση του Πρωταθλήματος μπάσκετ Λυκείων και να διεκδικήσει την διάκριση σε πανελλήνιο επίπεδο. Τελικά το Γραφείο Φυσικής Αγωγής, που ως γνωστόν αντιμετώπιζε σοβαρό οικονομικό πρόβλημα, βρήκε την λύση και ο Βαγγέλης Κουτσιανούλης με τα κορίτσια του θα μετέχουν στους αγώνες, που με τόσο κόπο προκρίθηκαν.
Συγκεκριμένα το Γραφείο Φυσικής Αγωγής μετά από συντονισμένες προσπάθειες και τη διαμεσολάβηση του Δήμου Νέας Ιωνίας, δανείστηκε από την σχολική επιτροπή του 1ου Λυκείου ένα σεβαστό ποσό για τα έξοδα μετακίνησης, διατροφής και διαμονής της αποστολής, το οποίο και θα επιστρέψει όταν το Υπουργείο δώσει τμηματικά όπως γίνεται από φέτος, τα χρήματα της επιχορήγησης.
Κάπως έτσι φαίνεται ότι θα κινηθεί το ΓΦΑ και για τις άλλες δύο αποστολές, αυτές των αγοριών στο ποδόσφαιρο και των παιδιών που μετέχουν στο άθλημα της κωπηλασίας και πρέπει να μεταβούν στην Καστοριά.
Οσον αφορά τώρα στην ανησυχία που υπάρχουν για τα παιδιά του γυμνασίου που μετέχουν σε ατομικά αθλήματα για τα οποία γίνονται πανελλήνια πρωταθλήματα και υπάρχει μοριοδότηση, αυτά σύμφωνα με το Γραφείο Φυσικής Αγωγής θα διεξαχθούν κανονικά και μόνο στα ομαδικά θα υπάρξουν περιορισμοί στη συμμετοχή για τα σχολεία.

Σοβαρό πρόβλημα αντιμετωπίζει η Ενωση Σωματείων Καλαθοσφαίρισης Θεσσαλίας. Η αποστολή της μικτής ομάδας αγοριών για τον αγώνα στην Καβάλα στο πλαίσιο του αναπτυξιακού πρωταθλήματος αναβλήθηκε λόγω οικονομικού, ενώ τα πρωταθλήματα της ΕΣΚΑΘ συνεχίζονται με απλήρωτους διαιτητές!

Συγκεκριμένα η Μικτή ομάδα των αγοριών ήταν να μεταβεί στην Καβάλα για τον αγώνα του πρωταθλήματός της με την αντίστοιχη της Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης. Ομως το ταμείο της Ενωσης βρίσκεται σε πολύ άσχημη κατάσταση και τα παιδιά δεν θα αγωνιστούν, καθώς δεν μπορούν να καλυφτούν τα έξοδα μετακίνησης και διατροφής τους. Σύμφωνα με τα όσα υποστηρίζουν οι άνθρωποι της ΕΣΚΑΘ ο αγώνας δεν ματαιώθηκε, αλλά αναβλήθηκε, ενώ εκκρεμούν όλα τα υπόλοιπα παιχνίδια της μικτής ομάδας, εκτός από αυτό με την Χαλκιδική που διεξήχθη κανονικά!
Αλλά το πρόβλημα όμως δεν σταματά στις Μικτές. Απλήρωτοι είναι οι διαιτητές που σφυρίζουν όλα τα τοπικά πρωταθλήματα της Ενωσης από τον Ιανουάριο του 2009. Την προηγούμενη εβδομάδα καταβλήθηκαν στους διαιτητές χρήματα με τα οποία έκλεισε το 2008… Παράλληλα και οι προπονητές που δούλεψαν στις ομάδες της Ενωσης για τις προηγούμενες σεζόν δεν έχουν πάρει τα χρήματά τους. Αυτή τη στιγμή οι οφειλές είναι πολλές για την ΕΣΚΑΘ και με την Ομοσπονδία να μην έχει στείλει καθόλου επιχορηγήσεις φέτος, τα πράγματα δυσκολεύουν ακόμη περισσότερο.
Για τις δυο περασμένες σεζόν η ΕΟΚ έστειλε μόλις τα μισά χρήματα από όσα προβλέπονταν από τις επιχορηγήσεις. Η Ελληνική Ομοσπονδία Καλαθοσφαίρισης ρίχνει το μπαλάκι στην Γενική Γραμματεία Αθλητισμού και η λύση δεν φαίνεται πουθενά…
Μάλιστα το αναπτυξιακό πρωτάθλημα των κοριτσιών που γίνεται κάθε χρόνο φέτος δεν ήταν δυνατόν να διεξαχθεί λόγω του οικονομικού προβλήματος. Οι άνθρωποι της Ενωσης βρίσκονται σε αδιέξοδο, προσπαθούν να παλέψουν με όλα τα προβλήματα, αλλά αν δεν υπάρξουν χρήματα δεν υπάρχουν και λύσεις. Παράγοντας όμως δεν είναι αυτός που διαχειρίζεται μόνο χρήματα που έρχονται έτοιμα. Ισως θα έπρεπε η ΕΣΚΑΘ να είχε δημιουργήσει και με άλλους τρόπους έσοδα για το ταμείο της.
Αλήθεια, τι κίνητρα υπάρχουν πλέον στη Μαγνησία ή και γενικότερα στην Θεσσαλία για ένα μικρό παιδί να ασχοληθεί με το μπάσκετ μέσα από αυτή την κατάσταση; Οι Ενωσιακές ομάδες είναι ο προάγγελος των εθνικών και ο τρόπος που οι ομοσπονδιακοί παρακολουθούν ουσιαστικά τα ταλέντα κάθε περιοχής. Κάθε παιδί στις μικρές ηλικίες ονειρεύεται αρχικά να το καλέσουν στην ομάδα επίλεκτων της Περιφέρειάς του. Αυτό είναι το πρώτο βήμα, η πρώτη επιβράβευση για το ταλέντο του. Ομως η Ενωση και η Πολιτεία -γιατί δεν είναι πλέον μόνο πρόβλημα της ΕΣΚΑΘ-, αδυνατούν πλέον να προσφέρουν στα παιδιά αυτή τη δυνατότητα.
Πάντως γενικότερα, ευκαιρία δοθείσης μιας και γίνεται λόγος για την ΕΣΚΑΘ, υπολειτουργεί εδώ και χρόνια. Δεν γνωρίζουμε αν οφείλεται στο καθαρά οικονομικό κομμάτι το γεγονός αυτό. Αρκεί κανείς να ρίξει μια ματιά στο έγγραφο με το οποίο ενημερώνονται τα ΜΜΕ για το πρόγραμμα των αγώνων και τους διαιτητές για να καταλάβει…

Φοβούνται τη βροχή…

Δύο αγώνες για το πρωτάθλημα τζούνιορ θα πραγματοποιηθούν σήμερα στο Παντελής Μαγουλάς(!) και αύριο η Νίκη θα δώσει εκεί το παιχνίδι με τον Θερμαϊκό για τη Γ’ Εθνική. Είναι που είναι στα μαύρα του τα χάλια ο αγωνιστικός χώρος θα επιβαρυνθεί ακόμα περισσότερο. Το μόνο που εύχονται οι άνθρωποι της ΠΑΕ είναι να μη βρέξει και γίνει βούρκος ο αγωνιστικός χώρος, δυσκολεύοντας τις προσπάθειες των γηπεδούχων για τη νίκη…
Το άφησε ανοιχτό…
Στον Ολυμπιακό δεν φαίνεται να μένουν ικανοποιημένοι με τη δεύτερη θέση. Αυτό που θέλουν τώρα είναι κορυφή. Σε μίνι συνέντευξη σε ραδιοφωνικό σταθμό της Δράμας που έδωσε ο Σάκης Τσιώλης υποστήριξε ότι φέτος το πρωτάθλημα της Β’ Εθνικής είναι πιο αξιόπιστο και τόνισε ότι από την αρχή στόχος του Ολυμπιακού είναι η κορυφή. Παράλληλα μίλησε και για το θέμα της παραμονής του χωρίς να δώσει πάντως σαφή απάντηση.
Κανένα ενδιαφέρον
Κανένα ενδιαφέρον για τον Ερασιτέχνη δεν φαίνεται να δείχνει ο κόσμος του Ολυμπιακού. Δεν είναι μόνο οι άδειες κερκίδες που υποδηλώνουν κάτι τέτοιο, αλλά και το γεγονός ότι δεν υπάρχει και η ανάλογη συμπαράσταση στο Δ.Σ… Αλήθεια, όλοι αυτοί που χειροκροτούσαν τον Μπέο όταν ανακοίνωσε ότι θα δημιουργήσει ξανά Ερασιτέχνη, πού είναι τώρα;
Θέλει να φύγει
Την επιθυμία της να αποχωρήσει από την ομάδα εξέφρασε η Ρεμπέκα Χάρις στους ανθρώπους του Ολυμπιακού. Η Αμερικανίδα, που δεν χρησιμοποιήθηκε καθόλου στο παιχνίδι με τον Απόλλωνα Πτολεμαΐδας, την τελευταία εβδομάδα ναι μεν δίνει το παρών στο κλειστό της Νέας Δημητριάδας, αλλά παρακολουθεί τις προπονήσεις από τον πάγκο…
Απαράδεκτη συμπεριφορά
Απαράδεκτης και εχθρικής υποδοχής έτυχαν τα μέλη του Δ.Σ. της Ανάληψης στον εκτός έδρας αγώνα της ομάδας στον Αμπελώνα. Μέλος της διοίκησης δέχθηκε επίθεση και στην συνέχεια παρακολούθησε το ματς από το κυλικείο… Απαράδεκτα γεγονότα για το τοπικό πρωτάθλημα της ΕΣΚΑΘ, που ένας από τους σκοπούς του είναι να αναδειχθούν ταλέντα και να έχει μια επιπλέον διέξοδο η νεολαία στον αθλητισμό.
Η ερώτηση της ημέρας
Πριν τιμωρήσεις κάποιον, δεν πρέπει να του δώσεις το δικαίωμα να απολογηθεί πρώτα;

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου