ΤΟΠΙΚΑ

Απεργία αύριο στο δημόσιο

απεργία-αύριο-στο-δημόσιο-851206

Σε 24ωρη απεργία την Τετάρτη 28 Μαρτίου προχωρά η ΑΔΕΔΥ, καθώς η κυβέρνηση για τρίτη συνεχή χρονιά συνεχίζει «την πολιτική λιτότητας σε βάρος των εργαζομένων του Δημοσίου».
Όπως επισημαίνει σε ανακοίνωσή της η συνδικαλιστική οργάνωση των δημοσίων υπαλλήλων, «η εισοδηματική πολιτική του 3,5% για το 2007, οδηγεί σε “αυξήσεις” κάτω από 2% καθώς το ποσοστό αυτό δεν χορηγείται στο σύνολο των αποδοχών αλλά μόνο στις βασικές αποδοχές».
Επιπλέον, αναφορά γίνεται στα ασφαλιστικά δικαιώματα των εργαζομένων, που «ξαναμπαίνουν στην κλίνη του Προκρούστη, ενώ συνεχίζεται η καταλήστευση και η κλοπή των αποθεματικών των ταμείων».
Η ΑΔΕΔΥ κατηγορεί την κυβέρνηση ότι αθέτησε τις υποσχέσεις της για το νέο μισθολόγιο και την ένταξη στο καθεστώς βαρέων και ανθυγιεινών επαγγελμάτων, ενώ σχετικά με την συνταγματική αναθεώρηση σημειώνει ότι (εφόσον αλλάξουν άρθρα όπως το 16, το 24 και το 103) θα οδηγήσει στον περιορισμό βασικών κοινωνικών δικαιωμάτων και στην επιδείνωση της θέσης των εργαζομένων.
Η ΑΔΕΔΥ διεκδικεί:
1) Νέο μισθολόγιο 1.250 ευρώ κατώτερο βασικό μισθό, άμεση καταβολή των 176 ευρώ και άμεση ένταξη στα ΒΑΕ και των εργαζομένων στο Δημόσιο.
2) Ενιαία μόνιμη σχέση εργασίας στο Δημόσιο, αναβάθμιση της υγειονομικής περίθαλψης, χρηματοδότηση και στελέχωση των δημοσίων και ιδιαίτερα των κοινωνικών υπηρεσιών, εφαρμογή της νομοθεσίας για την υγιεινή και ασφάλεια στο Δημόσιο και πραγματικές συλλογικές διαπραγματεύσεις.
Στην Αθήνα, το συλλαλητήριο της ΑΔΕΔΥ θα ξεκινήσει από τα Προπύλαια στις 12:30.

Στη σκηνή οι πρώτοι Ελληνες της Αυστραλίας
Θεατρικό έργο θα παρουσιαστεί στο φεστιβάλ του Σίδνεϊ
19 Σκηνή
Η συγκλονιστική ιστορία των εφτά Ελλήνων πειρατών, των πρώτων Ελλήνων που πάτησαν το πόδι τους στην Αυστραλία και μάλιστα ως κατάδικοι, ζωντανεύει στην σκηνή του θεάτρου Riverside από την ομάδα Sidetrack. Ένα ταξίδι, μία ιστορική καταγραφή, διανθισμένη με χιούμορ, περιπέτεια και ερμηνείες από νέα παιδιά, φέρνει το νέο έργο της ομάδας Sidetrack, που αποτελείται από μία πολυπολιτιστική ομάδα δημιουργών, οι οποίοι κουβαλάνε στο ιστορικό τους πολλές ποιοτικές παραγωγές.
θεατρική αυτή παραγωγή αποτελεί μία δραματοποιημένη μεταφορά της ιστορίας των πρώτων Ελλήνων, που πάτησαν το πόδι τους στην αυστραλιανή γη.
Η πλοκή, γνωστή για όσους γνωρίζουν την ιστορία των εφτά ελλήνων πειρατών, ξεκινά το 1827 στα ανοιχτά της Κρήτης και τελειώνει στον κόλπο Botany ένα χρόνο αργότερα.
Εφτά νεαρά παιδιά συλλαμβάνονται από τις βρετανικές αρχές και δικάζονται με την κατηγορία της πειρατείας του εμπορικού “Άλκηστη”, που έπλεε ανοιχτά της Κρήτης. Για 89 συνεχείς ώρες οι εφτά νέοι βρίσκονται ενώπιον του δικαστηρίου και η ποινή που τους επιβάλλεται, καταπέλτης. Ισόβια κάθειρξη για τους τέσσερις και τρεις εξ αυτών καταδικάζονται σε θάνατο.
Είναι το 1827 και μόνιμη πρακτική για τις βρετανικές αρχές την εποχή εκείνη, η “κλωτσιά” των καταδίκων στην άλλη άκρη του κόσμου. Την ίδια “καλή” τύχη είχαν και οι εφτά πειρατές. Μετά από έκδοση χάριτος από τον βασιλιά Γεώργιο τον Δ, φορτώνονται σε ένα καράβι και έτσι ξεκινά το ταξίδι των πρώτων Ελλήνων που έμελλε να γνωρίσουν πρώτοι την χώρα των χιλιάδων ελλήνων μεταναστών που ακολούθησαν, στην παρθενική της μορφή.
Το θεατρικό έργο “7 Πειρατές” παρουσιάζεται στα πλαίσια του Ελληνικού Φεστιβάλ Σίδνεϊ και οι παραστάσεις θα διαρκέσουν από τις 11- 22 Απριλίου.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου