ΤΟΠΙΚΑ

Δεκάχρονα μουσικής δημιουργίας

δεκάχρονα-μουσικής-δημιουργίας-851206

Ορχηστρικές συνθέσεις του Ανδρέα Κατσιγιάννη που έχουν δημιουργηθεί για θεατρικά και κινηματογραφικά έργα περιλαμβάνει το cd που κυκλοφορεί με το νέο τεύχος του περιοδικού «Wish» και την αρωγή της ΕΚΠΟΛ. Οι «Μουσικές για θέατρο και εικόνα», συνοψίζουν σημαντικές συνθετικές στιγμές του Ανδρέα Κατσιγιάννη, ο οποίος γιορτάζει φέτος τα δεκάχρονά του στο πεδίο της μουσικής δημιουργίας. Ο καταξιωμένος σολίστ, συνθέτης και καλλιτεχνικός διευθυντής της «Εστουδιαντίνας», ο οποίος έχει στο ενεργητικό του συνεργασίες με κορυφαίους καλλιτέχνες, του βεληνεκούς τvn Γιώργου Νταλάρα, Γλυκερίας, Μαριώς, Παντελή Θαλασσινού και πολλών ακόμη, παρουσιάζει μια σειρά έργων που διακρίνονται για την δύναμη και την ευαισθησία τους. Το δεύτερο cd με ορχηστρικά έργα του δημιουργού αναμένεται να κυκλοφορήσει με το επόμενο τεύχος του περιοδικού «Wish» το Πάσχα και στην συνέχεια έπεται πολυτελής κασετίνα με ανάλογο υλικό. Τα παραπάνω υπογραμμίστηκαν κατά την διάρκεια της συνέντευξης Τύπου που παραχώρησαν χθες οι εμπνευστές της συγκεκριμένης πρωτοβουλίας, που όπως προαναφέρθηκε, θα έχει συνέχεια.
Προλογίζοντας την παρουσίαση ο δημοσιογράφος Σωτήρης Πολύζος ανέφερε ότι «ο Ανδρέας Κατσιγιάννης γιορτάζει φέτος δέκα δημιουργικά και δισκογραφικά χρόνια και στο πλαίσιο αυτό ζητήσαμε την συνδρομή της ΝΑΜ προκειμένου να κυκλοφορήσει το cd με ορχηστρικές του δημιουργίες». Ο νομάρχης Μαγνησίας Απόστολος Παπατόλιας υπογράμμισε από την πλευρά του ότι «ο Ανδρέας Κατσιγιάννης είναι ταυτισμένος με την διεθνή εικόνα της Μαγνησίας, συμβάλλοντας αποφασιστικά στην εξαγωγή του πολιτισμού μας». Στο σημείο αυτό ο νομάρχης Μαγνησίας ανέφερε ότι «ο Βολιώτης δημιουργός συνέθεσε τον ύμνο των Μεσογειακών Αγώνων του 2013 που θα πραγματοποιηθούν στην περιοχή, ενώ παράλληλα συγκαταλέγεται μεταξύ των 16 συνθετών που πλαισίωσαν με την έμπνευσή τους την τελετή λήξης των Ολυμπιακών Αγώνων του Πεκίνου».
Παίρνοντας τον λόγο ο δημιουργός ομολόγησε ότι «η καρδιά του ακουμπάει στις ορχηστρικές συνθέσεις, οι οποίες δημιουργούν εικόνα μέσα από την μουσική» και προσέθεσε «μέσα από την μουσική κατάφερα να ζυμωθώ και να δημιουργήσω την δική μου ταυτότητα». Κλείνοντας, ο Ανδρέας Κατσιγιάννης τόνισε πως «είναι σημαντικό το γεγονός ότι αναπτύσσονται συνεργασίες, σε μια περίοδο που είναι δύσκολη για την δισκογραφία, προκειμένου να φθάσει η δουλειά μας στο κοινό».

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου