ΤΑΞΙΔΙΑ

Εναλλακτικό all inclusive για τουρίστες σε Βόλο και Πήλιο

εναλλακτικό-all-inclusive-για-τουρίστες-σε-βόλο-κ-148234

Πρωτοπορεί ο ιδιωτικός τομέας για την προσέλκυση τουριστών με προαγορά καταναλώσεων

Ενα εναλλακτικό all inclusive τουριστικό πακέτο στο Βόλο και το Πήλιο, ετοιμάζεται να προσφέρει στους επισκέπτες της περιοχής, ομάδα επιχειρηματιών του τουρισμού, που ενώνουν τις δυνάμεις τους προκειμένου να τονώσουν την τουριστική κίνηση με δελεαστικές προσφορές. Easy go Pelion με pelion voucher είναι η εναλλακτική δράση που βρίσκεται στα σκαριά για την προώθηση του τοπικού τουρισμού.

Ρεπορτάζ: ΕΛΕΝΗ ΧΑΝΟΥ

Η πρόταση θα παρουσιαστεί σε εκδήλωση που θα γίνει αύριο, Κυριακή 17 Ιανουαρίου, στις 5 το απόγευμα, στο ξενοδοχείο Volos Palace και σε αυτή καλούνται να πάρουν μέρος επιχειρηματίες που ανήκουν στον ευρύτερο τουριστικό κλάδο: ξενοδόχοι, εστιάτορες, ιδιοκτήτες καφέ- μπαρ, ιδιώτες που προσφέρουν εναλλακτικές δραστηριότητες και υπηρεσίες.

Το νέο εγχείρημα -έμπνευση της νεότερης γενιάς του Les Hirondelles- μοιάζει σαν ένα διαφορετικό all inclusive πακέτο και αφορά τόσο στο Βόλο όσο και στο Πήλιο. Εκδρομείς που θέλουν να επισκεφθούν την περιοχή θα έχουν τη δυνατότητα αγοράς ενός ολοκληρωμένου πακέτου διακοπών που δεν θα περιορίζεται στην ενοικίαση δωματίου σε κάποιο ξενοδοχείο. Θα μπορούν να κάνουν κράτηση σε ξενοδοχείο, να προαγοράζουν πακέτο για δραστηριότητες (π.χ. ιππασία, ιστιοπλοΐα κ.α.), να κάνουν κράτηση για να παρακολουθήσουν ένα event που την περίοδο που θα επισκεφθούν την περιοχή θα είναι προγραμματισμένο, να προαγοράζουν ένα γεύμα σε εστιατόριο ή το ποτό τους σε καφέ- μπαρ. Ταυτόχρονα θα τους δίνεται η δυνατότητα ακόμη και να προαγοράζουν προϊόντα από εμπορικά καταστήματα που θα συνεργάζονται με το δίκτυο.

Οι επιχειρηματίες θα «κερδίζουν» πελάτες και οι ίδιοι οι επισκέπτες θα κερδίζουν εκπτώσεις από τις συνεργαζόμενες με το δίκτυο επιχειρήσεις που μπορεί να ξεκινούν από 15% και να αγγίζουν και το 40%.

Το πρόγραμμα εφαρμόστηκε πιλοτικά για δέκα ημέρες στον Αϊ Γιάννη Πηλίου και δούλεψε, ενώ πληροφορίες αναφέρουν ότι όπου παρουσιάζεται στο εξωτερικό για την προσέλκυση τουριστών, συγκεντρώνει μεγάλο ενδιαφέρον.

Αύριο, Κυριακή, ξενοδόχοι, εστιάτορες, ιδιοκτήτες καφέ – μπαρ, ιδιώτες στον τομέα του τουρισμού, καλούνται να ενώσουν τις δυνάμεις τους γύρω από το εγχείρημα. Στόχος η ενεργοποίηση μεγάλου αριθμού επιχειρήσεων που θα καλύπτει σημαντικό μέρος της τουριστικής αγοράς και θα μπορέσει μέσα από το συγκεκριμένο all inclusive πακέτο να τονώσει την επισκεψιμότητα στην περιοχή.

Ο επιχειρηματικός πυρήνας της πρωτοβουλίας έχει στόχο να ξεκινήσει να τρέχει το pelion voucher με την επίσημη έναρξη της θερινής περιόδου, την 1η Μαΐου, πριν όμως από αυτό θα πρέπει να ξεκινήσουν κρατήσεις, αφού καταλήξουν πόσοι και ποιοι θα συμμετέχουν στην επιχειρηματική πρωτοβουλία.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου