ΤΟΠΙΚΑ

Δημοτικό συμβούλιο: Φεύγει Κέρσα, έρχεται Τέλης Δουλόπουλος

δημοτικό-συμβούλιο-φεύγει-κέρσα-έρχε-148778

Παραιτήθηκε η κ. Σπανομήτρου από δημοτική σύμβουλος λόγω επαγγελματικών υποχρεώσεων

Αλλαγές στη σύνθεση του δημοτικού συμβουλίου Βόλου, έφερε ο νέος χρόνος. Στην πρώτη για το νέο έτος συνεδρίαση, η ανεξάρτητη δημοτική σύμβουλος, Κέρσα Σπανομήτρου, κατέθεσε στο προεδρείο έγγραφο παραίτησής της λόγω επαγγελματικών υποχρεώσεων.

Χθες, στην πρώτη για το νέο έτος συνεδρίαση αναγνώστηκε η επιστολή παραίτησης της κ. Σπανομήτρου:

«Στις δημοτικές εκλογές του Μαΐου του 2014, με μοναδικό σκοπό να προσφέρω στην πόλη μας και στους συμπολίτες μου από τη θέση της Δημοτικής Συμβούλου, δίνοντας όλη την ενέργεια και τη διάθεσή μου για να εργαστώ (όπως προσπάθησα πάντοτε από όλες τις θέσεις που υπηρέτησα ως τώρα), με αίσθημα ευθύνης, ζήτησα την ψήφο των πολιτών του δήμου Βόλου και πολλές εκατοντάδες εξ αυτών με εμπιστεύτηκαν, αναθέτοντάς μου την εκπροσώπησή τους στο Δημοτικό Συμβούλιο του Βόλου. Οπως καθαρά απευθύνθηκα τότε στους συμπολίτες μας και με τίμησαν με την ψήφο τους, το ίδιο καθαρά, ας μου επιτραπεί, να απευθυνθώ ξανά, παράλληλα και στους συναδέλφους στο Δημοτικό μας Συμβούλιο.

Πριν από ένα χρόνο περίπου, πληροφορήθηκα τη μετάταξή μου από το Βόλο στην Αθήνα, κάτι που ήταν εντελώς απρόσμενο για εμένα και για την οικογένειά μου και κατ’ επέκταση πιθανά για κάποιους συμπολίτες μας που με εμπιστεύτηκαν. Ωστόσο, όπως διαπίστωσα στην πορεία, στην Υπηρεσία όπου έχω μεταταχθεί και εργάζομαι, όχι μόνο δεν είναι δυνατόν να μπορώ να κάνω συχνές απουσίες, αλλά αυτές είναι τουλάχιστον «απαγορευτικές» στο μέσον της εβδομάδας, όταν δηλαδή πραγματοποιούνται πλέον σχεδόν σε εβδομαδιαία βάση οι συνεδριάσεις του Δημοτικού μας Συμβουλίου, με συνέπεια, όπως γνωρίζετε, εδώ και αρκετούς μήνες να είναι αδύνατη η συμμετοχή μου σε αυτές.

Για τους λόγους αυτούς κύριε Πρόεδρε, και κυρίως με αίσθημα ευθύνης απέναντι στους συμπολίτες μου, στο πλευρό των οποίων ήμουν και θα βρίσκομαι πάντοτε, παρακαλώ να ανακοινώσετε στο Σώμα την απόφασή μου να παραιτηθώ από τη θέση της Δημοτικής Συμβούλου Βόλου, με την ευχή ο α’ επιλαχών που θα καταλάβει την έδρα μου, με την εμπειρία και τη διάθεση που γνωρίζω ότι διαθέτει, να πράξει ό,τι καλύτερο για το Βόλο μας και τους συμπολίτες μας». Οπως σχολίασε ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου, Γιώργος Μουλάς, η επιστολή ήρθε αφού πρώτα κινήθηκε η διαδικασία για την παύση της κ. Σπανομήτρου. Σημειώνεται ότι α’ επιλαχών από την παράταξη της Δύναμης Βόλου, από την οποία προήλθε η κ. Σπανομήτρου, αν και στη συνέχεια ανεξαρτητοποιήθηκε είναι ο κ. Τέλης Δουλόπουλος.

Το έγγραφο της κ. Σπανομήτρου, ήρθε στον απόηχο της διαδικασίας που κίνησε το προεδρείο του δημοτικού συμβουλίου για την παύση της κ. Σπανομήτρου από τα καθήκοντά της, λόγω συνεχόμενων απουσιών. Η διαδικασία κινήθηκε λίγο πριν τα Χριστούγεννα. Το προεδρείο έστειλε έγγραφο στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση της Περιφέρειας Θεσσαλίας στο οποίο αναφερόταν οι συνεχείς απουσίες της κ. Σπανομήτρου από τις συνεδριάσεις του δημοτικού συμβουλίου. Η δημοτική σύμβουλος κλήθηκε σε απολογία παρουσία του δικηγόρου της και στη συνέχεια το έγγραφο εστάλη στο Πρωτοδικείο Βόλου, που εξέδωσε απόφαση παύσης από τα καθήκοντά της.

ΕΛ. ΧΑΝ.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου