ΤΟΠΙΚΑ

Πολυμερές θέμα η δολοφονία του

πολυμερές-θέμα-η-δολοφονία-του-851206

Ο αρχηγός της αστυνομίας του Ντουμπάι δήλωσε την Πέμπτη ότι τα ευρωπαϊκά διαβατήρια που χρησιμοποιήθηκαν από την ομάδα κρούσης που συμμετείχε στη δολοφονία του κορυφαίου στελέχους της Χαμάς, Μαχμούντ αλ Μαμπχούχ, δεν ήταν πλαστά.

Σε δήλωσή του προς την εφημερίδα Al-Bayane, ο στρατηγός Ντάχι Χαλφάν, υποσχέθηκε επίσης ότι εντός των προσεχών ημερών θα δώσει καινούργια στοιχεία για τη δολοφονία του Μαχμούντ αλ Μαμπχούχ, για την οποία οι υποψίες βαραίνουν τις ισραηλινές μυστικές υπηρεσίες, τη Μοσάντ.

«Οι αξιωματικοί των υπηρεσιών μετανάστευσης έχουν εκπαιδευθεί από ευρωπαίους ειδικούς στον τομέα της ασφάλειας για να εντοπίζουν τα πλαστά διαβατήρια. Εφάρμοσαν τις διαδικασίες στο αεροδρόμιο κατά την άφιξη των υπόπτων και δεν διαπίστωσαν πλαστογράφηση», είπε.

«Είμαστε κατά 99%, μη πω 100% σίγουροι ότι η Μοσάντ κρύβεται πίσω από τη δολοφονία» είπε.
Ο Ισραηλινός πρεσβευτής στο Λονδίνο εκλήθη να δώσει διευκρινήσεις για τις κατηγορίες που εμπλέκουν και Ευρωπαίους υπηκόους.
Η αστυνομία του Ντουμπάι ανακοίνωσε ότι 11 άτομα εφοδιασμένα με ευρωπαϊκά διαβατήρια (τρεις Ιρλανδοί, έξι Βρετανοί, ένα Γάλλος και ένας Γερμανός) αναζητούνται ως ύποπτα για τη δολοφονία του στελέχους της Χαμάς σε ξενοδοχείο του Ντουμπάι.

Σύμφωνα με τον ισραηλινό τύπο, η ομάδα κρούσης σφετερίσθηκε την ταυτότητα τουλάχιστον επτά Ισραηλινών που διατηρούν ξένη υπηκοότητα.

Ο στρατηγός Χαλφάν δήλωσε επίσης ότι η αστυνομία του Ντουμπάι πρόκειται να αποκαλύψει «τις προσεχείς ημέρες» νέα στοιχεία για το έγκλημα, εκτός των βιντεοταινιών που προέρχονται από τις κάμερες παρακολούθησης και τις φωτογραφίες των υπόπτων που δόθηκαν την Τετάρτη στη δημοσιότητα.

«Αυτά τα νέα στοιχεία θα άρουν κάθε αμφιβολία» για την ταυτότητα των δολοφόνων, είπε.

Εν τω μεταξύ, οι αυστριακές Αρχές ανακοίνωσαν ότι διεξάγεται έρευνα για ενδεχόμενη χρησιμοποίηση αυστριακών καρτών SIM και αυστριακών κινητών τηλεφώνων από την ομάδα που δολοφόνησε το στέλεχος της Χαμάς στο Ντουμπάι στις 20 Ιανουαρίου.

«Όπως φαίνεται, χρησιμοποιήθηκαν αριθμοί αυστριακών κινητών τηλεφώνων, όμως βρισκόμαστε στην αρχή της έρευνας και είμαστε σε επαφή με την αστυνομία του Ντουμπάι» δήλωσε εκπρόσωπος του υπουργείου Εσωτερικών της Αυστρίας.

Ο εκπρόσωπος αρνήθηκε να σχολιάσει τις πληροφορίες του Τύπου σύμφωνα με τις οποίες τα μέλη της ομάδας χρησιμοποίησαν είτε αυστριακές κάρτες SIM, είτε αυστριακούς αριθμούς κινητών τηλεφώνων, είτε και τα δύο.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου