ΤΟΠΙΚΑ

Τα οχήματα της απαγωγής και της ληστείας

τα-οχήματα-της-απαγωγής-και-της-ληστεί-851206

Κάτω από τις στάχτες των δύο ΙΧ αυτοκινήτων τα οποία τυλίχθηκαν στις φλόγες από εμπρησμό σε εγκαταλελειμμένη αποθήκη στη Ν. Ιωνία, επεκτείνονται οι έρευνες των αστυνομικών αρχών για την απαγωγή και ληστεία του καταστήματος της Εθνικής Τράπεζας στην οδό Ιωλκού.
Τα δύο αυτοκίνητα έγιναν παρανάλωμα του πυρός το βράδυ της περασμένης Παρασκευής, μισή ώρα περίπου μετά το χτύπημα της συμμορίας που κράτησε σε ομηρία το διευθυντή της Τράπεζας και τον εξανάγκασε με ψυχολογικό πόλεμο και την απειλή καλάζνικοφ να απενεργοποιήσει τα συστήματα ασφαλείας και να παραδώσει στους απαγωγείς του τους κωδικούς απασφάλισης των δύο ΑΤΜ, από τα οποία άρπαξαν 400.000 ευρώ.
Οι αστυνομικές αρχές σύμφωνα με πληροφορίες δεν αποκλείουν το ενδεχόμενο τα δύο καμένα αυτοκίνητα να αποτελούν κομμάτι του «παζλ» του καλοστημένου κόλπου. Να πρόκειται δηλαδή για το αυτοκίνητο και το φορτηγάκι, τα οποία χρησιμοποιήθηκαν σε ένα από τα στάδια του σχεδίου της συμμορίας των «7».
Κάθε πιθανότητα παραμένει ανοιχτή και υπό ενδελεχή έρευνα από τις τοπικές αστυνομικές αρχές. Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι οι υπόνοιες να αποτελούν μέρος των μέσων που χρησιμοποιήθηκαν για την πρωτοφανή ληστεία με απαγωγή εντείνονται από δύο βασικά στοιχεία. Το πρώτο, το πόρισμα του Ανακριτικού Τμήματος της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας ότι πρόκειται περί εμπρησμού και το δεύτερο ότι τα δύο οχήματα έχουν κλαπεί και μάλιστα στο πολύ πρόσφατο παρελθόν.
Οι πινακίδες κυκλοφορίας και των δύο οχημάτων, όπως άλλωστε προκύπτει από τη φωτογραφία που αποτύπωσε το βράδυ της πυρκαγιάς ο φακός του «Τ», είναι αθηναϊκές. Ένας από τους μάρτυρες έχει καταθέσει στην Αστυνομία ότι το βαν έφερε αθηναϊκές πινακίδες.
Πάντως υπάρχουν και άλλα σημεία υπό διερεύνηση, καθώς φέρεται ότι δεν κουμπώνουν απόλυτα τα πρώτα στοιχεία περιγραφών του διευθυντή, αλλά και μαρτύρων που κατέθεσαν στην προσπάθεια των αστυνομικών αρχών να εξιχνιάσουν το μεγάλο κόλπο.
Οι έρευνες συνεχίζονται για το εάν πρόκειται για την κλούβα στην οποία οδηγήθηκε με τη βία και με κουκούλα στο κεφάλι ο διευθυντής, όταν δύο από τους δράστες τον σταμάτησαν ντυμένοι αστυνομικοί, στον κόμβο Βελεστίνου, για δήθεν τροχονομικό έλεγχο και για το ΙΧ, στο οποίο επιβιβάστηκε μετά από τρεις ώρες ομηρίας του, ώστε η «ομάδα» να κατευθυνθεί στην Τράπεζα.
Η αποθήκη στη Ν. Ιωνία, κοντά στο Πανθεσσαλικό Στάδιο, είναι μία από τις εγκαταλελειμμένες στην περιοχή. Οι δράστες, εάν πρόκειται για οχήματα τα οποία χρησιμοποίησαν για την απαγωγή του διευθυντή, θέλησαν να εξαφανίσουν και αυτό το στοιχείο.
Ωστόσο όσο τέλεια στημένο και αν φαίνεται το σχέδιο, το οποίο εφαρμόστηκε στο υποκατάστημα της Εθνικής Τράπεζας στο Βόλο, θεωρείται βέβαιο ότι το λάθος έχει γίνει…
Τα μέτρα που έλαβαν για να καλύψουν τα ίχνη τους, φαίνεται ήταν με μεγάλη προσοχή μελετημένα και μετά από επεξεργασία πολλών μηνών, αλλά εικάζεται σίγουρο ότι κάτι τους ξέφυγε. Μία παράμετρος, πάντως, που δείχνει ότι πρόκειται για «μιμητές», είναι ότι το σχέδιο που κατέστρωσαν δεν κατάφερε να στεφθεί με επιτυχία ως προς τον αρχικό τους στόχο: να ανοίξουν το χρηματοκιβώτιο της Τράπεζας. Κάτι που τους οδήγησε, για να μη φύγουν άπραγοι, να κινηθούν προς τα δύο αυτόματα μηχανήματα ανάληψης χρημάτων.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου