ΤΟΠΙΚΑ

Η κ. Τζάκρη αγνόησε το τοπικό ΠΑΣΟΚ!

η-κ-τζάκρη-αγνόησε-το-τοπικό-πασοκ-851206

Κόκκινη κάρτα από το τοπικό ΠΑΣΟΚ στην Υφυπουργό Εσωτερικών Θεοδώρα Τζάκρη. Η επιλογή της να αγνοήσει πλήρως το κόμμα, γυρίζοντας την πλάτη στην νομαρχιακή οργάνωση που είναι η μοναδική μάλιστα στην επικράτεια που έχει συγκροτήσει Δίκτυο Μεταναστών που λειτουργεί ένα χρόνο και πλέον προκάλεσε την έντονη δυσφορία των μελών της Νομαρχιακής Επιτροπής του ΠΑΣΟΚ στη Μαγνησία.

Είναι μάλιστα γεγονός ότι τόσο ο Γραμματέας του κόμματος Γ. Φώτης όσο και οι υπεύθυνοι του Δικτύου Μεταναστών ενημερώθηκαν από τις εφημερίδες για την έλευση της Υφυπουργού. «Πρόκειται για σοβαρό ατόπημα το οποίο δεν πρόκειται να περάσει έτσι» επισήμανε χθες ο Γραμματέας της Οργάνωσης Γ. Φώτης στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ εκφράζοντας την έντονη αντίδρασή του για την «πόρτα» που έφαγε το κόμμα από την Υφυπουργό Εσωτερικών.

Σύμφωνα με τον κ. Φώτη, ο Γραμματέας του κόμματος Σωκράτης Ξυνίδης μετά από προτροπή των οργανώσεων της περιφέρειας έχει ζητήσει από όλο το Υπουργικό Συμβούλιο, σε κάθε επίσκεψη που γίνεται ανά την επικράτεια, να λαμβάνεται μέριμνα ώστε να προγραμματίζεται συνάντηση με τα κομματικά όργανα στο πλαίσιο της αλληλοενημέρωσης.

«Το κόμμα έχει λόγο και προτάσεις για τα θέματα που αφορούν την μετανάστευση και μάλιστα ήμασταν οι πρώτοι που πήραμε πανελλαδικά πρωτοβουλίες προκειμένου να συστήσουμε δίκτυο μεταναστών. Στις εκδηλώσεις που κάναμε είχαμε μάλιστα φροντίσει να καλέσουμε όλους τους τοπικούς φορείς» παρατήρησε δεικτικά από την πλευρά του και ο υπεύθυνος του Δικτύου Γαρ. Αντζούρης.

Η δυσφορία της νομαρχιακής οργάνωσης αναμένεται να εκφραστεί σήμερα κιόλας με σχετικό έγγραφο στην Ιπποκράτους στον Γραμματέα του κόμματος Σωκράτη Ξυνίδη.

Κυβερνητικές δεσμεύσεις
για τους μετανάστες

«Το ΠΑΣΟΚ θέλει να αλλάξει πορεία στη μεταναστευτική πολιτική και της κατεύθυνσης ταχύτερης κοινωνικής ενσωμάτωσης των νομίμων μεταναστών, οι οποίοι διαβιούν εδώ και χρόνια στη χώρα μας», δήλωσε η υφυπουργός Εσωτερικών Θεοδώρα Τζάκρη, χθες από το Βόλο, προσκεκλημένη σε εκδήλωση της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Μαγνησίας.

Η Νομαρχία, στην εκδήλωση το απόγευμα, στο Park, άνοιξε σε διάλογο την πρότασή της σχετικά με τις πολιτικές για τη μετανάστευση και τη δικτύωση των Οργανώσεων της Κοινωνίας των Πολιτών. Η εκδήλωση διοργανώθηκε σε συνεργασία με τους εθελοντικούς φορείς και Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις, οι οποίες δραστηριοποιούνται σε ζητήματα μετανάστευσης και κοινωνικής αλληλεγγύης.

Η κ. Τζάκρη αναφέρθηκε στο πρώτο νομοσχέδιο, το οποίο βρίσκεται ήδη στη Βουλή προς διαβούλευση. «Πρόκειται», είπε, «για μια ουσιαστική πολιτική, που θα αλλάξει σελίδα στην πολιτική που ακολουθήθηκε μέχρι τώρα για τα θέματα της μετανάστευσης, αποβλέποντας στα οφέλη όχι μόνο των μεταναστών, αλλά του συνόλου των πολιτών».

Παρουσιάζοντας την πρόταση, ο νομάρχης Μαγνησίας Απ. Παπατόλιας ανέφερε μεταξύ άλλων:

«Η Ν.Α.Μ. έχει δηλώσει ότι δεν θεωρεί «καυτή πατάτα» τις αρμοδιότητες των νομαρχιών που αφορούν στους μετανάστες. Ούτε επιθυμεί να τις απεμπολήσει. Αντιθέτως επιθυμεί να τις ασκήσει ουσιαστικά, θεωρώντας ότι αποτελούν σημαντική ευκαιρία για την άσκηση κοινωνικών πολιτικών και για τη δραστηριοποίηση της κοινωνίας των πολιτών.

Για το λόγο αυτό αναλαμβάνουμε συγκεκριμένες πρωτοβουλίες, κάνοντας ένα βήμα μπροστά. Πιστεύουμε δε ότι σ’ αυτή τη διαμορφωμένη κατάσταση, καθοριστικός μπορεί να είναι ο ρόλος της Τοπικής Αυτοδιοίκησης στην ενεργοποίηση του ενδογενούς τοπικού δυναμικού. Οι τοπικές κοινωνίες και οι ενεργοί πολίτες και ομάδες πρέπει και έχουμε υποχρέωση να παρέμβουμε αποτελεσματικά.»

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου