ΤΟΠΙΚΑ

Θετικός ο Σπίρτζης για το αεροδρόμιο της Νέας Αγχιάλου

θετικός-ο-σπίρτζης-για-το-αεροδρόμιο-τ-152574

Εάν και δεν ήξερε τίποτα -σύμφωνα με τον κ. Λεβέντη- βλέπει με καλό μάτι τη συνέργεια ΥΠΑ και φορέων για τη λειτουργία του

Θετικό στη συνέργεια της Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας με τους τοπικούς φορείς για τη λειτουργία του αεροδρομίου της Νέας Αγχιάλου είναι το υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών.

Η δρομολόγηση δράσεων και του πλαισίου πάνω στο οποίο μπορεί να επιτευχθεί η πολυπόθητη λειτουργία του αερολιμένα Κεντρικής Ελλάδος θα εντάσσεται στο σχέδιο δράσης για τα περιφερειακά αεροδρόμια που βρίσκονται εκτός της διαδικασίας πώλησης από το ΤΑΙΠΕΔ, το οποίο θα ανακοινωθεί σύντομα από την πολιτική ηγεσία.

Το δρόμο των θετικών μηνυμάτων «άνοιξε» η συνάντηση που είχε χθες εκ μέρους της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ξενοδόχων ως αντιπρόεδρος ο Κώστας Λεβέντης. Μαζί με το γραμματέα της Ενωσης Ξενοδόχων Μαγνησίας Π. Κονιόρδο και την αντιπρόεδρο Ελ. Καραΐσκου είχαν συνάντηση με τον υπουργό Χρήστο Σπίρτζη στην οποία έγινε συζήτηση εκ μέρους του κ. Λεβέντη -με τη θεσμική ιδιότητα του αντιπροέδρου στην Πανελλήνια Ομοσπονδία Ξενοδόχων- για το αεροδρόμιο της Νέας Αγχιάλου αλλά και το αεροδρόμιο της Αλεξανδρούπολης.

Αυτό που ωστόσο προκαλεί αίσθηση είναι, όπως υποστηρίζει ο κ. Λεβέντης, ότι ο υπουργός Χρ. ΣΠίρτζης δεν «γνώριζε τίποτα όσον αφορά τις προσπάθειες των φορέων να δημιουργηθεί ένας πανθεσσαλικός φορέας υπό την ομπρέλα του οποίου να λειτουργήσει το αεροδρόμιο της Ν. Αγχιάλου» και ότι χθες για πρώτη φορά άκουσε για το θέμα από την αντιπροσωπεία του Βόλου.

«Ειδικότερα για το αεροδρόμιο της Νέας Αγχιάλου σημειώνει ο κ. Κ. Λεβέντης «ξετυλίξαμε το κουβάρι τόσο με το αεροδρόμιο όσο και με άλλα θέματα του τουρισμού, τόσο την πρώτη φορά που συναντηθήκαμε με το συμπολίτη μας Γ.Γ. του ΥΠΕΣ Κώστα Πουλάκη, όσο και χθες, με τον υπουργό Υποδομών Μεταφορών και Δικτύων Χρήστο Σπίρτζη».

Στο πλαίσιο των επαφών που έγιναν χθες στην Αθήνα επίσης εξασφαλίσθηκε η επίσκεψη στο Βόλο της αναπληρώτριας υπουργού τουρισμού Ελενας Κουντουρά στο πλαίσιο της ενημέρωσης των φορέων για τις πολιτικές που θα ακολουθήσει το υπουργείο στην ηπειρωτική Ελλάδα για την επιμήκυνση της περιόδου και τις εναλλακτικές μορφές τουρισμού.

Δεν ήξερε τίποτα ο υπουργός

«Μας έκανε εντύπωση ότι ο υπουργός δεν ήταν ενημερωμένος για το αεροδρόμιο της Νέας Αγχιάλου σε αντίθεση με το αεροδρόμιο της Αλεξανδρούπολης» σημειώνει σε ανακοίνωσή του ο Κώστας Λεβέντης με αφορμή τη συνάντηση με τον υπουργό Χρ. Σπίρτζη.

«Δεν υπήρχε ενημέρωση γι’ αυτό που αντιμετωπίζουμε, ως κεντρική Ελλάδα, ενώ η θετική έκπληξη -σύμφωνα με τον κ. Λεβέντη- ήταν η ξεκάθαρη θέση του υπουργού, ότι δεν υπάρχει πρόβλημα για την ανάπτυξη της οποιαδήποτε δράσης μαζί με την Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας».

«Τα εναπομείναντα αεροδρόμια, είναι διαθέσιμα στους τοπικούς φορείς, είτε με την περιφερειακή διοίκηση, είτε την τοπική αυτοδιοίκηση, πόσο μάλλον με την ιδιωτική πρωτοβουλία» σημείωσε ο υπουργός και είναι στους στόχους της κυβέρνησης.

Οπως σημείωσε ο κ. Λεβέντης, «ο κ. Σπίρτζης ξεκαθάρισε τον «μύθο» ότι δεν δίνει η ΥΠΑ το αεροδρόμιο της Ν. Αγχιάλου, ενώ δήλωσε ότι σε λίγες ημέρες θα ανακοινωθούν επίσημα, όλες οι αποφάσεις από τον ίδιο.

«Εμείς, ως Ξενοδοχειακό Επιμελητήριο, θα στείλουμε όλα τα στοιχεία που είναι απαραίτητα», δεσμεύτηκε ο κ. Λεβέντης στον υπουργό, για την ξενοδοχειακή υποδομή της Κεντρικής Ελλάδος και της Θράκης προκειμένου να αναδειχθεί η αναγκαιότητα της περαιτέρω λειτουργίας των αεροδρομίων στην προσέλκυση πτήσεων.

Στο Βόλο η Ελενα Κουντουρά

Στο μεταξύ, όπως ανακοίνωσε ο κ. Λεβέντης, στο Βόλο θα βρεθεί στις 30 Ιανουαρίου η αναπληρώτρια υπουργός Τουρισμού Ελενα Κουντουρά, με την οποία επίσης υπήρξε χθες συνάντηση. Η κ. Κουντουρά, η οποία κατάγεται από την Αργαλαστή Πηλίου, συμφώνησε μετά την πρόσκληση που της απευθύνθηκε να παρευρεθεί σε εκδήλωση η οποία θα γίνει στην περιοχή μας και την οποία διοργανώνει η «Μαγνήτων Κιβωτός», με πρωτοβουλία του Σεβασμιότατου Μητροπολίτη Δημητριάδος και Αλμυρού κ. Ιγνάτιου, η οποία για φέτος έχει θέσει ως θέμα – στόχο το γαστρονομικό πολιτισμό της περιοχής μας και ειδικότερα για το θεματικό έτος 2016 δράσεων και εκδηλώσεων, «Μάγνητες και ο πολιτισμός των γεύσεων». Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ξενοδόχων, επιπλέον για τη συνάντηση με την υπουργό, σε συνεργασία με τις τοπικές ενώσεις ξενοδόχων της Θεσσαλίας θα οργανώσει την συμμετοχή τους στη σύσκεψη για τα θέματα που αφορούν τους ξενοδόχους της Θεσσαλίας.

ΒΑΣΩ ΚΥΡΙΑΖΗ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου