ΤΟΠΙΚΑ

Νέο φιάσκο της αστυνομίας με ένα νεκρό

νέο-φιάσκο-της-αστυνομίας-με-ένα-νεκρό-851206

Τραγική κατάληξη είχε η επιχείρηση αστυνομικών για τη σύλληψη κακοποιών στον Βύρωνα. Σημειώθηκε ανταλλαγή πυροβολισμών με αποτέλεσμα να τραυματιστεί θανάσιμα ένας διερχόμενος πολίτης, ενώ οι δράστες πέταξαν εναντίον των αστυνομικών χειροβομβίδες, τραυματίζοντας δύο αστυνομικούς.
Οι δύο δράστες, που συνελήφθησαν, είναι τα ίδια άτομα που άρπαξαν τον οπλισμό και τα αλεξίσφαιρα γιλέκα από αστυνομικούς στο Μαρούσι το προηγούμενο βράδυ.
Σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά, δύο αστυνομικοί παρακολουθούσαν δύο αλλοδαπούς τους οποίους επιχείρησαν να συλλάβουν, καθώς έβγαιναν από σπίτι επί της οδού Ζωοδόχου Πηγής.
Σημειώθηκε ανταλλαγή πυροβολισμών, ενώ ο ένας από τους δύο δράστες πέταξε δύο χειροβομβίδες οι οποίες εξερράγησαν με αποτέλεσμα να τραυματιστούν οι αστυνομικοί.
Από την ανταλλαγή πυρών τραυματίστηκε θανάσιμα και εξέπνευσε ένας διερχόμενος 25χρονος πολίτης, ομογενής από την Αλβανία, πατέρας ενός ανήλικου αγοριού, ο οποίος βρισκόταν σε διπλανή οικοδομή.
Μία τρίτη χειροβομβίδα που έπεσε δεν εξερράγη και στο σημείο έσπευσε αρμόδιο κλιμάκιο της Αστυνομίας για την εξουδετέρωσή της.
Οι κακοποιοί συνελήφθησαν, ενώ οι τραυματίες αστυνομικοί έχουν διακομιστεί στο 401 Στρατιωτικό Νοσοκομείο.
Η κλοπή όπλων
Μεγάλη αστυνομική επιχείρηση ξεκίνησε λίγο μετά τα μεσάνυχτα της Δευτέρας προς Τρίτη, για την σύλληψη των δραστών της κλοπής όπλων και αλεξίσφαιρων γιλέκων από δύο αστυνομικούς στo Μαρούσι.
Το περιστατικό συνέβη στις 23:45, όταν περιπολικό της Αστυνομίας εντόπισε ύποπτο αυτοκίνητο επί της λεωφόρου Κηφισίας 32, στο ύψος όπου βρίσκεται η ΔΟΥ Αμαρουσίου, και στο οποίο επέβαιναν δύο άτομα.
Το πλήρωμα του περιπολικού προσέγγισε το αυτοκίνητο, ζήτησε να ελέγξει τους δύο ύποπτους και τότε αυτοί με την απειλή όπλου αφαίρεσαν από τους αστυνομικούς τον οπλισμό και τα αλεξίσφαιρα γιλέκα τους και τράπηκαν σε φυγή.
Ακολούθησε καταδίωξη λίγα μέτρα πιο πέρα επί της λεωφόρου Κηφισιάς από μοτοσικλετιστές της Αστυνομίας και, σύμφωνα με πληροφορίες, υπήρξε ανταλλαγή πυροβολισμών.
Αμέσως οργανώθηκε αστυνομική επιχείρηση, κυρίως στα βόρεια προάστια της πρωτεύουσας, από το Μαρούσι έως την Κηφισιά, ενώ αυξημένη κινητικότητα αστυνομικών δυνάμεων υπήρξε και στην περιοχή γύρω από την Χαριλάου Τρικούπη, στο κέντρο της Αθήνας.
Αλλαγή του μοντέλου
αστυνόμευσης ζητά η Ν.Δ.
Μόνο ως κακόγουστο αστείο μπορεί πλέον να εκληφθεί ο χαρακτηρισμός του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη δήλωσε ο αρμόδιος τομεάρχης της ΝΔ Νίκος Δένδιας, σχολιάζοντας το νέο περιστατικό αφαίρεσης οπλισμού αστυνομικών.
Ο πρώην υπουργός κάλεσε την ηγεσία του υπουργείου να προχωρήσει άμεσα στη συνολική αλλαγή του μοντέλου αστυνόμευσης, όπως και του τρόπου εκπαίδευσης των αστυνομικών.
«Οι όποιες περιστασιακές επιτυχίες οφείλονται στο φιλότιμο του έμψυχου δυναμικού της Ελληνικής Αστυνομίας και όχι σε συστηματική προσπάθεια του αρμόδιου Υπουργείου.
» Είναι ώρα να εγκαταλείψει η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη τις μεγαλοστομίες και να εκπληρώσει το καθήκον της προς το κοινωνικό σύνολο» καταλήγει ο κ. Δένδιας.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου