ΤΟΠΙΚΑ

Προσπάθεια παρεμπόδισης των εκλογών της Ν.Δ.

προσπάθεια-παρεμπόδισης-των-εκλογών-155563

Με τοποθέτηση σιδηρόστοκου στην κλειδαριά του Ε.Κ.Β.

Σε δολιοφθορά προκειμένου να παρεμποδιστεί η εκλογική διαδικασία της Νέα Δημοκρατίας στα εκλογικά τμήματα που λειτούργησαν προχθές στο Εργατικό Κέντρο Βόλου, προχώρησαν άγνωστοι τις πρώτες πρωινές της Κυριακής.

Οπως διαπίστωσαν μέλη των Εφορευτικών Επιτροπών που μετέβησαν γύρω στις 6.30 το πρωί στο Εργατικό Κέντρο Βόλου, άγνωστα άτομα είχαν φράξει την κλειδαριά της κεντρικής εισόδου του Εργατικού Κέντρου με σιδηρόστοκο, ενώ στο πεζοδρόμιο, έξω από την κεντρική είσοδο και σε μια ακτίνα περίπου δύο μέτρων, είχαν ρίξει κόλλες και άλλο διαλυτικό υγρό ώστε να αποτρέπεται η διέλευση εκλογέων. Στο σημείο κλήθηκε ο Πρόεδρος της Νομαρχιακής Εφορευτικής Επιτροπής Μαγνησίας κ. Γ. Κίτσιος, ειδοποιήθηκε η Αστυνομία, η οποία κατέγραψε το συμβάν, ενώ έγινε και έρευνα στον εσωτερικό χώρο του κτιρίου του Εργατικού Κέντρου προκειμένου να διασφαλιστεί ότι δεν υπάρχει κίνδυνος για όσους χρησιμοποιούσαν το κτίριο.Μετά τον έλεγχο των εσωτερικών χώρων και τη διαβεβαίωση του ειδικού κλιμακίου της Διεύθυνσης Αστυνομίας Μαγνησίας για την ασφαλή χρήση του χώρου, οι διοργανωτές άνοιξαν διπλανή πόρτα από την μπλοκαρισμένη και η ψηφοφορία στη συνέχεια πραγματοποιήθηκε χωρίς προβλήματα στην προσέλευση εκλογέων.

Ανάληψη ευθύνης από «Κομάντο»

Με ανάρτηση στον ιστοχώρο athens.indymedia.org, η οργάνωση «Κομάντο Αμεσης Δράσης «ΣΚΕΨΟΥ – ΠΡΑΞΕ», δηλώνει την ανάληψη ευθύνης για το σαμποτάζ της εκλογικής διαδικασίας, αναφέροντας και τα εξής:

«Τα ξημερώματα της Κυριακής 10 Γενάρη προχωρήσαμε σε μια μινιμαρισμένη ενέργεια σαμποτάζ του εσωκομματικού εκλογικού θίασου της ΝΔ που θα λάμβανε χώρα το επόμενο πρωί στο Εργατικό Κέντρο Βόλου… Πράξαμε το ελάχιστο-αυτονόητο, σαμποτάροντας μια εσωτερική τους διαδικασία που παρόλαυτα λαμβάνει χώρα σε δημόσιο χώρο, θέλοντας να τους δείξουμε ότι όπου και όπως εμφανίζονται θα δέχονται και την ανάλογη περιποίηση.

Ετσι, με πολύ απλά και ευφάνταστα μέσα (σιδερόστοκο και λάδια μηχανής) προσπαθήσαμε να παρεμποδίσουμε για όσο το δυνατόν μεγαλύτερο χρονικό διάστημα το πανηγυράκι τους, στοκάροντας τις κλειδαριές και τις πόρτες εισόδου του ΕΚΒ και πετώντας λάδια γύρω από αυτές, καταφέρνοντας να καθυστερήσουμε για περίπου 2 ώρες την έναρξη του. Καμία ειρήνη με τους γδάρτες των ονείρων μας. Καμία ανακωχή. Λευτεριά στα φυλακισμένα αδέρφια μας».

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου