ΤΟΠΙΚΑ

Οι «μικρές» της Αρτέμιδος έδειξαν το δρόμο για το μέλλον…

οι-μικρές-της-αρτέμιδος-έδειξαν-το-δ-851206

Μπορεί το γυναικείο τμήμα της Αρτέμιδος που αποτελεί την βιτρίνα του σωματείου να έχει γίνει σημείο αναφοράς σε όλη σχεδόν την Βόρεια Ελλάδα και όχι μόνο, με την πορεία του στην Α2 Εθνική κατηγορία, ωστόσο οι άνθρωποι της ομάδας έχουν πλέον περισσότερους από έναν λόγους για να αισθάνονται δικαιωμένοι και υπερήφανοι για την δημιουργία αυτού του συλλόγου, που ως μόνο στόχο είχε την ανάπτυξη του γυναικείου μπάσκετ στην Μαγνησία. Εναν από αυτούς αποτελούν και οι ακαδημίες του, που έχουν αρχίσει ήδη να κερδίζουν τρόπαια και εντυπώσεις. Ο πρώτος τίτλος στην Θεσσαλία από τις κορασίδες του σωματείου στον δεύτερο ουσιαστικά χρόνο της ύπαρξης τους ήρθε να αποδείξει ότι το μέλλον της κοκκινόμαυρης ομάδας προδιαγράφεται ακόμη πιο λαμπρό…
Τα κορίτσια των Πάρι Λότφι και Σοφίας Παπασταύρου με αήττητη πορεία κατέκτησαν σχετικά εύκολα τον Πανθεσσαλικό τίτλο και πλέον ετοιμάζουν τις βαλίτσες τους για την Αθήνα, εκεί όπου θα διεξαχθεί από τις 11 -14 Απριλίου η ημιτελική φάση του πρωταθλήματος κορασίδων.
Διακαής επιθυμία των «μικρών» της Αρτέμιδος να καταφέρουν να πάρουν το εισιτήριο για τα τελικά, όπου θα δώσουν το παρών οι έξι καλύτερες ομάδες της Ελλάδας με στόχο το βάθρο και το μετάλλιο. Πάντως και από μόνη της η κατάκτηση του πρωταθλήματος Θεσσαλίας αποτελεί επιτυχία για την βολιώτικη ομάδα, που παρέδωσε μαθήματα οργάνωσης και φιλοσοφίας σε σωματεία που μετρούν αρκετά χρόνια στον χώρο του γυναικείου μπάσκετ.
Εκτός μάλιστα των ομαδικών διακρίσεων, ήδη κάποιες παίκτριες έχουν αρχίσει και ξεχωρίζουν ατομικά και παρακολουθούνται από τους ιθύνοντες της ομοσπονδίας. Η Βαγγελίτσα Κωστούλα και η Μάρα Μιχαήλ έδωσαν το παρών στο τουρνουά για την προεπιλογή της εθνικής κορασίδων φέτος, ενώ πέρσι στην ίδια διοργάνωση είχε κληθεί η Κατερίνα Νιτσάκου. Ενδιαφέρον υπάρχει και για την Πηνελόπη Παπαϊωάννου, που είναι μόλις 14 χρονών και έχει ύψος 1.85. Χαρακτηριστικό επίσης είναι το γεγονός ότι επτά παίκτριες της Αρτέμιδος έχουν κληθεί στην Μικτή Θεσσαλίας, ξεπερνώντας σε αριθμό τις επιλογές στο σύνολο των υπολοίπων τριών πόλεων.
Αρκετές από τις παίκτριες των κορασίδων συνθέτουν με μερικές ακόμη προσθήκες και το συγκρότημα των νεανίδων. Η κούραση από τα συνεχόμενα παιχνίδια δεν τους επέτρεψε όμως να κερδίσουν στο εντός έδρας ματς με τον Απόλλωνα Καρδίτσας και σήμερα εκτός έδρας έχουν μια τελευταία ευκαιρία για να πάρουν τη νίκη και να ανατρέψουν την εις βάρος τους διαφορά.

«Παρακαταθήκη για το μέλλον»
«Ο στόχος μας πάντα είναι η δημιουργία ανταγωνιστικών υποδομών σε πανελλήνιο επίπεδο με σκοπό την μελλοντική στελέχωση της γυναικείας ομάδας. Για την φετινή περίοδο αρχικό στόχο αποτελούσε το πρωτάθλημα Θεσσαλίας και η συμμετοχή μας για πρώτη φορά στην ιστορία του νεοσύστατου σωματείου στα ημιτελικά του πανελληνίου πρωταθλήματος», δηλώνει ο προπονητής της ομάδας, Πάρις Λότφι, που με συνεργάτιδα την Σοφία Παπασταύρου, έχουν κάνει εντυπωσιακή δουλειά στις ακαδημίες, σε αγωνιστικό και οργανωτικό επίπεδο, έχοντας ως άξιους συμπαραστάτες από φέτος και τους Χρήστο Αθανασιάδη και Ηλία Γιαννακούρα, που συμπληρώνουν το τεχνικό τιμ των υποδομών, οι οποίες απαριθμούν περισσότερα από 100 παιδιά.
«Η πολύ καλή δουλειά που γίνεται στις υποδομές του συλλόγου μας μέσα σε αρκετά σύντομο χρονικό διάστημα, δύο χρόνια περίπου, αποφέρει καρπούς και παράλληλα αποτελεί παρακαταθήκη για το μέλλον της γυναικείας ομάδας, που αυτή την στιγμή αγωνίζεται με αξιώσεις στο πρωτάθλημα της Α2 Εθνικής κατηγορίας», συμπληρώνει ο επικεφαλής των ακαδημιών και στην συνέχεια μιλά για την παρουσία της ομάδας του στην ημιτελική φάση: «Το έργο μας είναι δύσκολο. Σίγουρα οι ομάδες που θα δώσουν εκεί το παρών θα είναι δυνατές. Θα παλέψουμε για την πρόκριση στα τελικά και αν μας δοθεί η ευκαιρία θα την «αρπάξουμε».
Την προσπάθεια των κορασίδων παρακολουθεί στενά και ο προπονητής της γυναικείας ομάδας, Φώνης Μαυρομιχάλης. Αξιοσημείωτο είναι ότι ο έμπειρος κόουτς, έχει στεφθεί πρωταθλητής Ελλάδος με τις κορασίδες του Γυμναστικού το 1994. Δίπλα τους σε κάθε τους αγώνα και προ

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου