ΤΟΠΙΚΑ

Εσπασε ο κάβος και τραυμάτισε ναυτικό

εσπασε-ο-κάβος-και-τραυμάτισε-ναυτικό-851206

Με σφοδρή θαλασσοταραχή «πάλεψε» χθες στο λιμάνι της Αλοννήσου το επιβατηγό-οχηματαγωγό πλοίο Express Σαντορίνη. Ήταν τόσο το μένος των καιρικών φαινομένων, που είχαν ως αποτέλεσμα να σπάσει ο κάβος του πλοίου και να τραυματιστεί ελαφρά μέλος του πληρώματος.

Άρον-άρον απέπλευσε από το λιμάνι της Αλοννήσου το πλοίου, μετά το ατύχημα του ναυτικού, αλλά και τον κίνδυνο να προσκρούσει σε βράχια. Από θαύμα η δύναμη με την οποία εκτοξεύτηκε ο κάβος δεν προκάλεσε χειρότερα.
Ο ναυτικός κρίθηκε σκόπιμο να μεταφερθεί στο Κέντρο Υγείας Σκοπέλου.

Στο πλοίο πάντως δεν πρόφτασαν να επιβιβαστούν όλοι οι επιβάτες, ενώ στο σύνολό τους τα αυτοκίνητα παρέμειναν στο λιμάνι, όσα δε ήταν να αποβιβαστούν δεν κατέβηκαν στην προβλήτα μετά την απόφαση του καπετάνιου για άμεσο απόπλου.

Με μεγάλη δυσκολία το πλοίο εξαιτίας της θαλασσοταραχής κατάφερε να προσεγγίσει το λιμάνι και να προσδέσει. Όσο παρέμεινε δεμένο, μέσα σε εξαιρετικά δύσκολες καιρικές συνθήκες, πρόλαβαν να αποβιβαστούν 18 επιβάτες και να επιβιβαστούν 36.

Μετά το σπάσιμο του κάβου και τον τραυματισμό του ναυτικού, που έχρηζε άμεσα ιατρικών υπηρεσιών, αλλά και του κινδύνου το πλοίο να προσκρούσει σε βράχια, απέπλευσε άμεσα για τη Σκόπελο.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου