ΤΟΠΙΚΑ

«Ξέμειναν» από καθαριότητα τα ιατρεία του ΠΕΔΥ Βόλου

ξέμειναν-από-καθαριότητα-τα-ιατρεί-163121

Τέλος του χρόνου έληξε η σύμβαση με το συνεργείο καθαρισμού, αλλά νέος διαγωνισμός δεν έγινε

«Ποδαρικό» χωρίς καθαρίστριες στο ΠΕΔΥ Βόλου. Η Νομαρχιακή Μονάδα Υγείας με όλα τα ιατρεία που καθημερινά επισκέπτονται ασφαλισμένοι σε Βόλο και Νέα Ιωνία, «ξέμεινε» από συνεργείο καθαρισμού. Η σύμβαση με τον ιδιώτη έληξε, αλλά δεν «κουνιέται φύλλο». Γιατροί και νοσηλευτές περιμένουν από την 5η ΥΠΕ να κινήσει διαδικασίες για να λυθεί το πρόβλημα.

Ρεπορτάζ: ΒΑΣΩ ΚΥΡΙΑΖΗ

Οπως και στην περίπτωση των ιατρικών απόβλητων που χρειάστηκε να περάσει ένας ολόκληρος χρόνος, να γίνει επίκληση παρέμβασης του Εισαγγελέα για να επισπευστούν οι διαδικασίες ανάθεσης του έργου της απομάκρυνσης από ιδιώτη, έτσι και τώρα το ΠΕΔΥ Βόλου βρίσκεται «σε ομηρία». Αυτή τη φορά στον τομέα της καθαριότητας καθώς, τέλος του χρόνου, έληξε η προηγούμενη σύμβαση που είχε συναφθεί με ιδιωτικό συνεργείο καθαρισμού και από αρχές του χρόνου, τα ιατρεία και όλη η Νομαρχιακή Μονάδα Υγείας τόσο στο κεντρικό κτίριο στο Βόλο όσο και στο κτίριο της Νέας Ιωνίας παραμένουν χωρίς καθαριότητα.

Το θέμα έχει προβληματίσει τόσο τους γιατρούς όσο και τους νοσηλευτές που βλέπουν για μία ακόμη φορά η λειτουργία του ΠΕΔΥ να «σκοντάφτει» στη γραφειοκρατία αφενός και αφετέρου στην αβελτηρία όσων θα έπρεπε πριν εκπνεύσει ο χρόνος ισχύος της προηγούμενης σύμβασης να κινηθούν οι διαδικασίες για νέο διαγωνισμό.

Τα ιατρεία του ΠΕΔΥ είναι από τους πλέον ευαίσθητους χώρους προκειμένου να παραμείνουν χωρίς καθαριότητα ακόμη και ένα 24ωρο καθώς δέχονται καθημερινά μεγάλο όγκο ασφαλισμένων που μεταβαίνουν σε προγραμματισμένα αλλά και έκτακτα ραντεβού.

Την καθαριότητα των ιατρείων και όλης της Μονάδας έχει αναλάβει εδώ και χρόνια ιδιωτικό συνεργείο καθαρισμού, ενώ το ίδιο ισχύει και για τις διοικητικές υπηρεσίες του ΙΚΑ που συστεγάζονται στο ίδιο κτίριο στην οδό Ξενοφώντος με Παπαδιαμάντη στο Βόλο και στην πλατεία δημαρχείου στη Νέα Ιωνία όπου τα κτίρια επικοινωνούν μεταξύ τους.

Στο ένα κτίριο στη Νέα Ιωνία όπου στεγάζονται οι υπηρεσίες του Κέντρου Πιστοποίησης Αναπηρίας δεν υφίσταται κανένα πρόβλημα, στο άλλο όμως που στεγάζονται ιατρεία, οδοντιατρεία, το φυσικοθεραπευτήριο, το Ακτινολογικό Τμήμα και το Κέντρο Μάνας δεν υπάρχει καμία υπηρεσία καθαριότητας λόγω του προβλήματος που ανέκυψε.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου