ΤΟΠΙΚΑ

Μόλις 500 αιτήσεις μαθητών για μαθήματα ενισχυτικής διδασκαλίας

μόλις-500-αιτήσεις-μαθητών-για-μαθήματα-164002

Στη Μαγνησία θα λειτουργήσουν 14 ΣΚΕΔ – Σε αναμονή της πρόσκλησης για την πρόσληψη αναπληρωτών

Μόλις 500 αιτήσεις κατέθεσαν μαθητές των Γυμνασίων του νομού, για να παρακολουθήσουν τμήματα ενισχυτικής διδασκαλίας που αναμένεται να ξεκινήσουν μέσα στο δεύτερο δεκαπενθήμερο του Ιανουαρίου. Ως εκ τούτου στη Μαγνησία θα λειτουργήσουν 14 σχολικά κέντρα ενισχυτικής διδασκαλίας (ΣΚΕΔ) αντί για 17 που είχαν προταθεί από την Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης Θεσσαλίας.

Ρεπορτάζ: ΕΛΕΝΗ ΧΑΝΟΥ

Ηδη από τη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας, έχει σταλεί στην Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης Θεσσαλίας, η λίστα των αιτημάτων για μαθήματα ενισχυτικής διδασκαλίας καθώς και η λίστα λειτουργίας 14 ΣΚΕΔ. Το ενδιαφέρον των μαθητών να παρακολουθήσουν μαθήματα ενισχυτικής διδασκαλίας, έχει μειωθεί στο μισό. Τη σχολική χρονιά 2013 – 2014 οπότε και λειτούργησε για τελευταία φορά το πρόγραμμα, φροντιστηριακού τύπου μαθήματα μέσα στα σχολεία είχαν παρακολουθήσει 1.000 μαθητές. Το πρόγραμμα πέρυσι δεν λειτούργησε, ενώ φέτος, οπότε και ανακοινώθηκε η επαναλειτορυγία του, οι μαθητές και οι γονείς τους είχαν μόλις τρεις ημέρες προθεσμία να το σκεφτούν και να αποφασίσουν αν θα κάνουν αίτηση παρακολούθησης των μαθημάτων. Οι διαδικασίες εξπρές αλλά και ο χρόνος έναρξης των μαθημάτων στο δεύτερο μισό της σχολικής χρονιάς, οπότε και η πλειονότητα των μαθητών που έχουν ανάγκη υποστήριξης έχουν ήδη απευθυνθεί σε φροντιστήρια, ίσως αποτέλεσαν ανασταλτικό παράγοντα για τη συμμετοχή στο πρόγραμμα.

Η Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας, βρίσκεται εν αναμονή της πρόσκλησης ενδιαφέροντος του υπουργείου Παιδείας για την πρόσληψη εκπαιδευτικών που θα στελεχώσουν τα 14 σχολικά κέντρα ενισχυτικής διδασκαλίας.

Οι προσλήψεις θα γίνουν μέσα από τον ενιαίο πίνακα αναπληρωτών.

Σημειώνεται ότι ο θεσμός προβλέπει μαθήματα μετά το σχολικό πρόγραμμα για την υποστήριξη των μαθητών που αντιμετωπίζουν δυσκολίες σε συγκεκριμένα γνωστικά αντικείμενα και στις τρεις τάξεις του Γυμνασίου.

Το πρόγραμμα θα χρηματοδοτηθεί από το ΕΣΠΑ με πιστώσεις ύψους 7.723.000 ευρώ.

Η έναρξη των μαθημάτων υπολογίζεται να ξεκινήσει στο δεύτερο δεκαπενθήμερου του Ιανουαρίου, σε 515 Σχολικά Κέντρα Ενισχυτικής Διδασκαλίας ανά τη χώρα που θα απασχολήσουν 1023 αναπληρωτές καθηγητές.

Το ωρολόγιο πρόγραμμα της Ενισχυτικής Διδασκαλίας για το 2016 προβλέπει:

Για την Α’ Γυμνασίου: Μαθηματικά 4 ώρες, Αρχαία Ελληνική Γλώσσα και Γραμματεία 2 ώρες, Νεοελληνική Γλώσσα και Γραμματεία 3 ώρες, Φυσική 1 ώρα, συνολικά 10 ώρες.

Για τη Β’ Γυμνασίου: Μαθηματικά 4 ώρες, Αρχαία Ελληνική Γλώσσα και Γραμματεία 3 ώρες, Νεοελληνική Γλώσσα και Γραμματεία 2 ώρες, Φυσική 2 ώρες, Χημεία 1 ώρα, συνολικά 12 ώρες.

Για τη Γ’ Γυμνασίου: Μαθηματικά 4 ώρες, Αρχαία Ελληνική Γλώσσα και Γραμματεία 3 ώρες, Νεοελληνική Γλώσσα και Γραμματεία 2 ώρες, Φυσική 2 ώρες, Χημεία 1 ώρα, συνολικά 12 ώρες.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου