ΤΟΠΙΚΑ

Ηλεκτρονικές κάρτες για καύσιμα και βλάβες

ηλεκτρονικές-κάρτες-για-καύσιμα-και-β-164024

Προμηθεύονται οχήματα του Δήμου Βόλου ~ Πλήρης έλεγχος για το τι καταναλώνει κάθε όχημα – Το μέτρο θα επεκταθεί και με την καταγραφή βλαβών στα οχήματα της καθαριότητας

Καύσιμα με το… δελτίο θα προμηθεύει ο δήμος Βόλου στο σύνολο των υπηρεσιακών του οχημάτων. Απορριμματοφόρα, φορτηγά και παντός είδους υπηρεσιακά οχήματα, ακόμη και επιβατικά και μηχανάκια που διαθέτει το σύνολο των δημοτικών υπηρεσιών και των Νομικών Προσώπων του δήμου, θα προμηθεύονται με καύσιμα με τη χρήση ηλεκτρονικής κάρτας, που θα επιτρέπει στις υπηρεσίες να έχουν τον πλήρη έλεγχο.

Ρεπορτάζ: ΕΛΕΝΗ ΧΑΝΟΥ

Χθες, διανεμήθηκαν στους περισσότερους οδηγούς υπηρεσιακών οχημάτων οι ηλεκτρονικές κάρτες και σήμερα αναμένεται να διανεμηθούν και οι υπόλοιπες.Σύμφωνα με την αντιδήμαρχο Καθαριότητας, Βιολέτα Καντόλα, η κάρτα χρεώνεται στον οδηγό του κάθε οχήματος. Κάθε φορά που ένα όχημα χρειάζεται βενζίνη, ο οδηγός θα απευθύνεται στην υπηρεσία που ανήκει και θα ζητά έγγραφη εντολή για την προμήθεια καυσίμων. Με αυτή την εντολή και με την ηλεκτρονική κάρτα θα απευθύνεται στο πρατήριο υγρών καυσίμων που είναι συμβεβλημένο με το δήμο Βόλου, για τον ανεφοδιασμό του ρεζερβουάρ. Καύσιμα ωστόσο στο ντεπόζιτο δεν θα μπαίνουν, αν δεν ελεγχθούν πρώτα και τα χιλιόμετρα. Μόνο εφόσον διαπιστωθεί ότι το τάδε όχημα διένυσε συγκεκριμένα χιλιόμετρα από την τελευταία φορά του ανεφοδιασμού του, θα μπαίνει η αντλία στο ρεζερβουάρ.

«Το μέτρο αυτό θα ισχύσει για όλα τα αυτοκίνητα του δήμου. Ακόμη και επιβατικά και μηχανάκια», σημείωσε η κ. Καντόλα.

Οπως εξήγησε «επιχειρείται να μπει μία σειρά και να υπάρχει έλεγχος για τα καύσιμα που καταναλώνει το κάθε όχημα, αν δικαιολογείται ο ανεφοδιασμός βάσει χιλιομέτρων. Είναι πολύ βασικό να γνωρίζουμε τι γίνεται με τα καύσιμα των αυτοκινήτων. Να ξέρουμε την ποσότητα των καυσίμων που μπαίνουν σε κάθε αυτοκίνητο, πόσο συχνά γίνεται ανεφοδιασμός και την ποσότητα που ξοδεύεται».Εκτός από τις ηλεκτρονικές κάρτες για καύσιμα, η υπηρεσία καθαριότητας σχεδιάζει να προμηθεύσει τα οχήματά της και μία ακόμη κάρτα: κάρτα για τον έλεγχο των βλαβών που σημειώνονται σε κάθε όχημα. Θα καταγράφεται το είδος της βλάβης, πότε πέρασε από το συνεργείο, τα ανταλλακτικά που χρησιμοποιήθηκαν.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου