ΤΟΠΙΚΑ

Έναρξη εργασιών στον Περιφερειακό

έναρξη-εργασιών-στον-περιφερειακό-851206

Τίτλοι τέλους μπήκαν από χθες στο σίριαλ της συνέχισης των έργων στον Περιφερειακό από την κοιλαδογέφυρα της ΑΓΕΤ έως και το στάδιο της Αγριάς. Η εργοληπτική εταιρία ξεκίνησε και επίσημα τις εργασίες, ενώ ήδη προχώρησε στη χάραξη του δρόμου έως και τον πρώτο κόμβο. Δεσμεύσεις εργολάβου το τμήμα έως και την παραλία Αγριάς να έχει ολοκληρωθεί πριν από το καλοκαίρι.

Χθες ξεκίνησαν επίσημα οι εργασίες στην περιφερειακή οδό από την κοιλαδογέφυρα έως το στάδιο της Αγριάς. Τροχοπέδη εδώ και τόσους μήνες η αποζημίωση των ιδιοκτητών των οποίων και τα οικόπεδα απαλλοτριώθηκαν για την κατασκευή του δρόμου, ωστόσο στην αρχή της εβδομάδας γνωστοποιήθηκε πως το Υπουργείο Μεταφορών και Δικτύων κατέθεσε τα χρήματα τόσο των ιδιοκτητών, όσο και των δικηγόρων τους, ύψους 5. 753.302 εκ. ευρώ, στο Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων, με αποτέλεσμα οι εργασίες να μπορούν να ξεκινήσουν.
Ειδικότερα η εργοληπτική εταιρία εγκαταστάθηκε επίσημα την Τρίτη στον περιφερειακό, ωστόσο υπήρξαν μερικές αντιδράσεις ιδιοκτητών, οι οποίοι και ρωτούσαν πότε θα πάρουν τα χρήματά τους. Οι ιδιοκτήτες ενημερώθηκαν ότι τα χρήματα έχουν κατατεθεί και είναι πλέον διαδικαστικό θέμα και ζήτημα χρόνου το πότε θα πάρουν στα χέρια τους τα χρήματα της αποζημίωσής τους, με αποτέλεσμα να επιτρέψουν τις εργασίες, ωστόσο η μέρα είχε πια χαθεί.
Από χθες Τετάρτη οι εργασίες ξεκίνησαν πυρετωδώς και πρόκειται πια να κατασκευαστεί το τμήμα του δρόμου από την κοιλαδογέφυρα της ΑΓΕΤ έως και το στάδιο Αγριάς.
Πάντως πρέπει να σημειωθεί εδώ πως προτεραιότητα θα αποτελέσει για την εργοληπτική εταιρία μετά και από υπόδειξη της επιτροπής που παρακολουθεί το έργο στο κομμάτι του δρόμου έως και την παραλία της Αγριάς ώστε να δοθεί επιτέλους διέξοδος για τα βαρέα οχήματα από τον Περιφερειακό.
Μάλιστα σύμφωνα με τον αρμόδιο αντινομάρχη Ηλία Ξηρακιά η εταιρία που εκτελεί τις εργασίες έχει «υποσχεθεί» το εν λόγω τμήμα να έχει ολοκληρωθεί έως και το καλοκαίρι. «Είπαν ότι είναι δυνατό να ολοκληρωθεί πλήρως έως και το καλοκαίρι. Ελπίζω να γίνει και να έχουμε πια λύση στο πρόβλημα που αντιμετωπίζουμε με τη διέλευση των βαρέων οχημάτων μέσα από τη Νέα Δημητριάδα. Θα παρακολουθούμε την πορεία του από κοντά και θα παρέμβουμε εφόσον και όπου χρειαστεί», σημειώνει ο κ. Ξηρακιάς.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου