ΤΟΠΙΚΑ

Τα Θεοφάνεια γιορτάζει η Ι.Μ. Δημητριάδος

τα-θεοφάνεια-γιορτάζει-η-ι-μ-δημητριάδ-165716

Την Τετάρτη ο αγιασμός των υδάτων από το Μητροπολίτη κ. Ιγνάτιο

Τα Θεοφάνεια γιορτάζει η Ιερά μητρόπολη Δημητριάδος. Την παραμονή των Φώτων στους Ιερούς Ναούς θα τελεστούν ο Ορθρος, οι Μεγάλες και Βασιλικές Ωρες των Θεοφανείων, ο Εσπερινός, η Θεία Λειτουργία του Μεγάλου Βασιλείου και η Ακολουθία του Μεγάλου Αγιασμού, από τις 5 έως τις 8.30 π.μ.

Στη συνέχεια οι ιερείς θα πάνε στις ενορίες για τον αγιασμό των σπιτιών. Στις 6 μ.μ. στον Μητροπολιτικό Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου Βόλου θα τελεστεί ο Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός των Θεοφανείων, χοροστατούντος του Σεβασμιώτατου Μητροπολίτη Δημητριάδος κ. Ιγνατίου. Το Θείο Λόγο θα κηρύξει ο Πρωτοσύγκελος Απόστολος Κόκορης, Εφημέριος του Ιερού Ναού Αγίου Ελευθερίου Βόλου.

Ανήμερα της εορτής ο Σεβασμιώτατος κ. Ιγνάτιος θα λειτουργήσει στο Μητροπολιτικό ιερό Ναό Αγίου Νικολάου Βόλου, όπου θα τελέσει την Ακολουθία του Μεγάλου Αγιασμού. Στις 11.30 θα ξεκινήσει η λιτάνευση του Τιμίου Σταυρού, με κατεύθυνση την παραλία του Βόλου, όπου θα τελεστεί ο αγιασμός των υδάτων και ο κ. Ιγνάτιος θα απευθύνει τον καθιερωμένο γιορτινό χαιρετισμό.

Πανηγύρεις Τιμίου Προδρόμου

Την Πέμπτη 7/1, γιορτή της Συνάξεως του Τιμίου Προδρόμου, πανηγυρίζουν οι εξής Ιεροί Ναοί:

Τιμίου Προδρόμου Αγιάς

Την παραμονή της εορτής θα τελεστεί ο Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός. Ανήμερα θα τελεστεί πανηγυρική Θεία Λειτουργία, ιερουργούντος του Σεβασμιώτατου κ. Ιγνατίου, ο οποίος θα κηρύξει τον Θείο Λόγο.

Τιμίου Προδρόμου Ανακασιάς

Την παραμονή της γιορτής θα τελεστεί ο Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός. Ανήμερα θα τελεστεί πανηγυρική Θεία Λειτουργία, ιερουργούντος του Αρχιμανδρίτη Επιφανίου Δημητρίου, Ιεροκήρυκος, ο οποίος θα κηρύξει τον Θείο Λόγο.

Τιμίου Προδρόμου Αγίας Τριάδος Άνω Γατζέας

Την παραμονή της γιορτής θα τελεστεί ο Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός, προεξάρχοντος του Αρχιμ. Αμφιλοχίου Μήλτου, ο οποίος θα κηρύξει το Θείο Λόγο. Ανήμερα θα τελεστεί πανηγυρική Θεία Λειτουργία.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου