ΤΟΠΙΚΑ

Υπέστη εγκαύματα στην προσπάθεια να σώσει το σπίτι του από τις φλόγες

υπέστη-εγκαύματα-στην-προσπάθεια-να-σ-166041

Από θαύμα δεν θρηνήσαμε θύματα χθες τα ξημερώματα όταν πιθανότατα πολύμπριζο προκάλεσε βραχυκύκλωμα σε μονοκατοικία στη Νέα Ιωνία, με αποτέλεσμα να ξεσπάσει μεγάλη πυρκαγιά.

Οι πύρινες φλόγες ξεπήδησαν από την είσοδο του σπιτιού γύρω στις 4 τα ξημερώματα και επεκτάθηκαν γρήγορα σε μεγάλο μέρος της οικίας.

Ο ιδιοκτήτης του σπιτιού σύμφωνα με πληροφορίες, ξεκίνησε άμεσα ενέργειες κατάσβεσης όταν αντιλήφθηκε τη φωτιά, ενώ ειδοποίησε χωρίς χάσιμο χρόνου την Πυροσβεστική Υπηρεσία Βόλου.

Η σύζυγός του όπως δήλωσε τον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ άκουσε την ασφάλεια που έπεσε και έτρεξε να δει τι συμβαίνει. Βρήκε τον άνδρα της πανικόβλητο να προσπαθεί να σβήσει τη φωτιά. Ξύπνησε αμέσως το παιδί και βγήκαν έξω από το σπίτι.

Δυστυχώς, όμως, η πυρκαγιά λόγω του βραχυκυκλώματος επεκτάθηκε σε μεγάλο μέρος της μονοκατοικίας γρήγορα.

Οι πέντε πυροσβέστες που έσπευσαν στον τόπο, με δύο πυροσβεστικά οχήματα, βρήκαν τον άντρα της οικογένειας να προσπαθεί να κάνει ενέργειες και να είναι τραυματισμένος στο πρόσωπο και το χέρι από μέρος της σκεπής που κατέρρευσε.

Οι πυροσβέστες ζήτησαν από τον ιδιοκτήτη να τον μεταφέρουν στο Νοσοκομείο για προληπτικούς λόγους και ξεκίνησαν την κατάσβεση.

Παρά τις γενναίες προσπάθειες των πυροσβεστών η φωτιά κατέστη δυνατό και κατασβέστηκε στις 6.35 το πρωί, ενώ είχαν ήδη προκληθεί ζημιές ύψους 28.000 – 30.000 ευρώ.

Κλινοσκεπάσματα, έπιπλα, ηλεκτρικές συσκευές καταστράφηκαν ολοσχερώς, όπως και μέρος της σκεπής που υποχώρησε.

Το Ανακριτικό της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Βόλου συνεχίζει την προανάκριση για τα ακριβή αίτια εκδήλωσης της πυρκαγιάς.

ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΜΑΡΟΥΓΚΑ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου