ΤΟΠΙΚΑ

Βρέφος κατάπιε ανοιχτή παραμάνα από ματόχαντρο

βρέφος-κατάπιε-ανοιχτή-παραμάνα-από-μ-167260

Στο Γενικό Νοσοκομείο Παίδων Παν. και Αγλαΐας Κυριακού στην Αθήνα διακομίστηκε το βραδάκι της Πρωτοχρονιάς από το Νοσοκομείο Βόλου, βρέφος το οποίο κατάπιε ανοιχτή παραμάνα που αποκολλήθηκε από ματόχαντρο.

Το βρέφος, ηλικίας μερικών μηνών, διακομίστηκε στο Νοσοκομείο Βόλου την Παρασκευή το απόγευμα προκειμένου να αντιμετωπιστεί η κατάποση της μικρής παραμάνας η οποία σκάλωσε στον οισοφάγο καθώς ήταν ανοιχτή όταν απασφαλίστηκε από το ρούχο του βρέφους.

Οι γιατροί διαφόρων ειδικοτήτων που εξέτασαν τον μικρό Μιχάλη στο Νοσοκομείο του Βόλου, αποφάνθηκαν πως δεν μπορούν να επέμβουν και αποφάσισαν την άμεση διακομιδή του 7 μηνών βρέφους με το ΕΚΑΒ στο Νοσοκομείο Παίδων, όπου ομάδα παιδοχειρουργών χρησιμοποιεί ειδική ενδοσκοπική συσκευή, η οποία εισέρχεται από τη φυσική οδό στον οισοφάγο, απαγκιστρώνει και κλείνει την παραμάνα και στη συνέχεια εξάγει το αντικείμενο από το σώμα.

Η επέμβαση έγινε επιτυχώς και ο μικρός Μιχαήλ, είναι καλά στην υγεία του.

Εκτός κινδύνου η 14χρονη
Στο μεταξύ, με σαφή βελτίωση της κατάστασής της νοσηλεύεται στο Νοσοκομείο Βόλου 14χρονη η οποία είχε εισαχθεί στη ΜΕΘ με ενδείξεις μηνιγγίτιδας.

Τελικά, οι εξετάσεις απέκλεισαν την προσβολή της νεαρής από μηνιγγίτιδα και ακολουθείται διαφορετική αγωγή.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου