ΤΟΠΙΚΑ

Στη γαλλική τηλεόραση το «Δος ημίν»

στη-γαλλική-τηλεόραση-το-δος-ημίν-168866

Συνεργείο του κρατικού καναλιού TF 2 πραγματοποίησε γυρίσματα στο Βόλο με θέμα την κρίση

Εκτός συνόρων «ταξίδεψε» το «Δος ημίν σήμερον», η κορυφαία φιλανθρωπική δομή της τοπικής Εκκλησίας που προσφέρει καθημερινά φαγητό σε περισσότερους από 200 απόρους, μέσω ενός εκ των δύο κρατικών καναλιών της γαλλικής τηλεόρασης, του TF 2 που πραγματοποίησε γυρίσματα στο Βόλο, το προηγούμενο διάστημα. Η γνωστή δημοσιογράφος Αννούκ Μπυρέλ και δύο τεχνικοί της γαλλικής τηλεόρασης, επισκέφτηκαν πριν από λίγους μήνες το Βόλο, προκειμένου να αποτυπώσουν εικόνες της κρίσης, μέσα από τις μαρτυρίες ανθρώπων που την έχουν βιώσει.

Ρεπορτάζ: ΓΛΥΚΕΡΙΑ ΥΔΡΑΙΟΥ

Η γαλλίδα δημοσιογράφος, η οποία έχει συγγενείς που ζουν στο Βόλο, επισκέφτηκε την πόλησυνοδεία ενός κάμεραμαν και ενός ηχολήπτη, προκειμένου να καταγράψει τα προβλήματα που έχουν δημιουργηθεί σε μεγάλη μερίδα της τοπικής κοινωνίας, λόγω της οικονομικής κρίσης.

Η ομάδα παραγωγής, που παρέμεινε μία περίπου εβδομάδα στο Βόλο, πραγματοποίησε ρεπορτάζ με θέμα τις συνέπειες των μεγάλων περικοπών κυρίως των συντάξεων στους χαμηλοσυνταξιούχους, καθώς και τα συνεπακόλουθα προβλήματα που δημιουργήθηκαν εξαιτίας του συγκεκριμένου γεγονότος, διερευνώντας πως όλη αυτή η κατάσταση οδήγησε δεκάδες ανθρώπους σε πολύ δύσκολες συνθήκες ζωής.

Στο πλαίσιο του ρεπορτάζ, η τηλεοπτική κάμερα κατέγραψε την καθημερινή πραγματικότητα της πόλης μέσω των σιτιζόμενων αλλά και των εθελοντών που συνδράμουν τη λειτουργία του κέντρου σίτισης απόρων «Δος ημίν σήμερον» του Αγίου Νικολάου.

Παράλληλα, η γνωστή δημοσιογράφος συνομίλησε on camera με συνταξιούχους οι οποίοι έχουν υποστεί γενναίες περικοπές στα εισοδήματά τους, λόγω κρίσης και μνημονίου.

Στην ίδια εκπομπή, που προβλήθηκε τον περασμένο Σεπτέμβριο στη γαλλική τηλεόραση, αποτυπώθηκε με ευκρίνεια το σοβαρό πρόβλημα επιβίωσης που αντιμετωπίζουν δεκάδες άνθρωποι, κάθε ηλικίας.

Το τηλεοπτικό συνεργείο περιηγήθηκε στην πόλη αλλά και σε περιφερειακά σημεία, όπως η Κάπουρνα. Κάτοικοι του χωριού μίλησαν στην τηλεοπτική κάμερα για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι οικογένειες που έχουν ανέργους, τονίζοντας παράλληλα ότι οι γονείς που είναι συνταξιούχοι, βοηθούν τα άνεργα παιδιά τους.

Το τηλεοπτικό αφιέρωμα στο Βόλο της κρίσης επικεντρώθηκε ιδιαίτερα στους χαμηλοσυνταξιούχους και τους ανθρώπους που βρεθήκαν με πολύ χαμηλές συντάξεις και δεν μπορούν πλέον να ανταπεξέλθουν στις καθημερινές τους υποχρεώσεις.

Μέσω της εκπομπής αναδείχθηκε, παράλληλα,η κοινωνική προσφορά της τοπικής Εκκλησίας στους απόρους και παράλληλα το έργο που επιτελείται στο «Δος ημίν σήμερον» με αποδέκτες εκατοντάδες αναξιοπαθούντες κάθε ηλικίας σε καθημερινή βάση.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου