ΤΟΠΙΚΑ

Νέες προτάσεις για τη λαϊκή του Σαββάτου

νέες-προτάσεις-για-τη-λαϊκή-του-σαββάτ-851206

Τέσσερις διαφορετικούς δρόμους πρότεινε χθες ο Πρόεδρος της Επιτροπής Λαϊκών Αγορών του Δήμου Βόλου Θανάσης Κουντουράς για τη διενέργεια της λαϊκής αγοράς του Σαββάτου, που έχει αποτελέσει σημείο τριβής τους τελευταίους μήνες ανάμεσα στους παραγωγούς και στο Δήμο Βόλου. Οι παραγωγοί υποστηρίζουν ότι μετά τις κατασκευές που έγιναν στην οδό Φερών για τον ποδηλατόδρομο, έχει περιοριστεί το πλάτος του δρόμου και ότι πλέον δεν επαρκεί για την απρόσκοπτη λειτουργία της λαϊκής αγοράς.
Στην πρόταση του Δήμου Βόλου για μετάθεση της λειτουργίας της λαϊκής αγοράς στη συνοικία των Παλαιών από την οδό Φερών στην οδό Σαρανταπόρου, αντέδρασαν έντονα οι παραγωγοί λαϊκών αγορών επικαλούμενοι το στενό πλάτος του δρόμου. Ολόκληρο το μήνα Ιανουάριο σε ένδειξη διαμαρτυρίας οι παραγωγοί δεν πήγαν στη λαϊκή του Σαββάτου, ενώ και η πρόταση του Δημάρχου Βόλου όπως το μήνα Φεβρουάριο η λαϊκή να μετακινηθεί για ένα μήνα στη συνοικία των Αγίων Αναργύρων αντί για τα Παλιά, δεν τελεσφόρησε μετά τις αντιδράσεις δημοτικών συμβούλων στο τελευταίο Δημοτικό Συμβούλιο, που ισχυρίστηκαν ότι η λαϊκή μπορεί να γίνει στην οδό Φερών, καθώς και στην οδό Νικηταρά στους Αγίους Αναργύρους υπάρχουν επίσης κολωνάκια για τους ποδηλατόδρομους.
Μετά την εξέλιξη αυτή είχαμε το περασμένο Σάββατο την αντίδραση των παραγωγών, που προχώρησαν αυτοβούλως στη λειτουργία της λαϊκής στους Αγίους Αναργύρους, με αποτέλεσμα να οδηγηθεί στο Αστυνομικό Τμήμα ο πρόεδρος των πωλητών λαϊκών αγορών κ. Απ. Τσακανίκας.
Στη χθεσινή συνάντηση με τους παραγωγούς ο Πρόεδρος της Επιτροπής Λαϊκών Αγορών κ. Κουντουράς πρότεινε ως εναλλακτικές λύσεις για τη λαϊκή του Σαββάτου που γίνεται κάθε δίμηνο τους παρακάτω δρόμους: 1) Τη μία πλευρά της οδού Φερών και τμήμα της οδού Σαρανταπόρου 2) τη λειτουργία της λαϊκής στην οδό Γιαννιτσών 3) το χώρο ανάμεσα στο Μουσείο Τσαλαπάτα και στο γήπεδο του Μαγνησιακού και 4) στην οδό Φερών αφού ο ποδηλατόδρομος γίνει με επέκτασή του στο ίδιο ύψος με το πεζοδρόμιο, αφαιρώντας παράλληλα τα κολωνάκια.
Οι δύο πρώτες προτάσεις του κ. Κουντουρά δεν έγιναν αποδεκτές από τους παραγωγούς των λαϊκών αγορών. Στις άλλες δύο προτάσεις οι παραγωγοί συμφώνησαν, δείχνοντας μάλιστα ότι προτιμούν να μεταφερθούν στο χώρο του Τσαλαπάτα, καθώς η τελευταία πρόταση εκτιμούν ότι θα πάρει χρόνο μέχρι να γίνουν οι αναγκαίες εργασίες διαπλάτυνσης του πεζοδρομίου.
Στη χθεσινή συνάντηση ο κ. Κουντουράς είπε ότι θα μεταφέρει τις προτάσεις στο Δήμαρχο Βόλου και στη συνέχεια θα γίνει Δ.Σ. της Επιτροπής Λαϊκών Αγορών, προκειμένου στη συνέχεια να έλθει προς έγκριση στο Δημοτικό Συμβούλιο Βόλου.
Εξάλλου χθες ο Σύλλογος Πωλητών Λαϊκών Αγορών αποφάσισε όπως και το ερχόμενο Σάββατο η λαϊκή αγορά πραγματοποιηθεί και πάλι στην οδό Νικηταρά στη συνοικία των Αγίων Αναργύρων.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου