ΤΟΠΙΚΑ

Πρεσβύτερος ο Αρχιδιάκονος της Μητρόπολης Δημητριάδος

πρεσβύτερος-ο-αρχιδιάκονος-της-μητρό-172366

Η χειροτονία τελέστηκε προχθές στον κατάμεστο ιερό ναό της Αναλήψεως

Πλήθος κόσμου παρευρέθηκε στη χειροτονία του επί επτά έτη Αρχιδιακόνου π. Καλλινίκου Γεωργακοπούλου, σε πρεσβύτερο, που τελέστηκε από το Μητροπολίτη Δημητριάδος κ. Ιγνάτιο στον Ιερό Ναό Αναλήψεως του Χριστού Βόλου.

Στη Θεία Λειτουργία έλαβαν μέρος οι Σεβ. Μητροπολίτες Βρεσθένης κ. Θεόκλητος, Σερρών & Νιγρίτης κ. Θεολόγος, Κερκύρας, Παξών & Διαποντίων Νήσων κ. Νεκτάριος, συμπροσευχόμενος ήταν ο Γέρων Μητροπολίτης πρ. Πειραιώς κ. Καλλίνικος, ενώ συμμετείχαν πλήθος κληρικών από διάφορα μέρη της Ελλάδος, καθώς και πολλοί πιστοί.

Στην από καρδιάς ομιλία του προς τον χειροτονούμενο ο κ. Ιγνάτιος αναφέρθηκε στον κόπο στον οποίο υπέβαλε τον π. Καλλίνικο να είναι κοντά του ως Διάκονος και όχι ως συγγενής. Ο κ. Ιγνάτιος αναφέρθηκε στο ιερατικό περιβάλλον όπου μεγάλωσε ο π. Καλλίνικος, δίπλα στον ιερέα πατέρα του Γεώργιο, στον αείμνηστο παππού του π. Μαρίνο, ενώ έκανε ιδιαίτερη αναφορά στο Γέροντα Μητροπολίτη Καλλίνικο, η γνωριμία με τον οποίον, από πολύ νωρίς, χάραξε κυριολεκτικά τη μετέπειτα ζωή του. Στη συνέχεια, ο κ. Ιγνάτιος μίλησε για τη δύσκολη απόφαση της μεταφύτευσης του π. Καλλινίκου στην Μητρόπολή μας, όπου ως κληρικός, πλέον, διακονεί, έχοντας κερδίσει επαξίως την αγάπη και την εκτίμηση κλήρου και λαού, γεγονός που συνιστά δικαίωση για όσους τον γαλούχησαν πνευματικά, όπως ο Πνευματικός του Πατέρας Πρωτ. Γεώργιος Δορμπαράκης και οι πολλοί κληρικοί της ευρύτερης οικογένειάς του.Στο τέλος της Θείας Λειτουργίας ο νέος Πρεσβύτερος έλαβε το οφίκιο του Αρχιμανδρίτη από το Γέροντα Μητροπολίτη πρ. Πειραιώς κ. Καλλίνικο, ο οποίος, βαθιά συγκινημένος, δόξασε το Θεό που τον αξίωσε να ζήσει και αυτή τη μεγάλη χαρά και ευχήθηκε στον π. Καλλίνικο διακονία «με πιστότητα, αφοσίωση, ειλικρίνεια, αγάπη, ανιδιοτέλεια, προθυμία, ταπείνωση». Ο νέος Αρχιμανδρίτης θα διακονεί στον Ιερό Ναό Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης Βόλου.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου