ΤΟΠΙΚΑ

Καλπάζει για άνοδο ο Ολυμπιακός Βόλου

καλπάζει-για-άνοδο-ο-ολυμπιακός-βόλου-851206

Αλλη μια νίκη ανόδου πέτυχε χθες ο Ολυμπιακός, που ανοίγοντας την αυλαία της 20ης αγωνιστικής της Β΄ Εθνικής κέρδισε 1-3 στην Αθήνα την ομάδα της Ηλιούπολης και, ενώ συνεχίζει να είναι σε θέση ανόδου, κρατάει και την διαφορά ασφαλείας στους 6 βαθμούς… Ο Ολυμπιακός με νοοτροπία νικητή “καθάρισε” το χθεσινό παιγνίδι στην Ηλιούπολη στο πρώτο μέρος με τα γκολ που πέτυχαν ο Ηλίας Σολάκης και ο Αργεντίνος Χαβιέ Ουμπίντες. Σε αυτό το πρώτο 45λεπτο για τη βολιώτικη ομάδα δεν φάνηκαν καθόλου οι απουσίες των Άλβαρεζ, Μόνχε, Πλιάγκα και Καμπάνταη, ενώ την πρώτη του εμφάνιση πραγματοποίησε από την αρχή ο Σιαλμάς και ως αλλαγή στο β΄ μέρος ο Φούφουλας...

Ενώ στο πρώτο 45λεπτο ο Ολυμπιακός ήταν καλός, δημιουργικός και ουσιαστικός, στο δεύτερο μισό έδειξε να επαναπαύεται στο 0-2, να χάνει τη συνοχή που είχε στο κέντρο μετά την αναγκαστική αλλαγή του Ροτζέριο, να αλλάζει το 4-4-2 σε 4-5-1 και να ανησυχεί προσωρινά, όταν η Ηλιούπολη μείωσε σε 1-2 με τον Κάμπα, αλλά να βάζει τα πράγματα στη θέση τους και να τελειώνει το παιχνίδι στο 88 με το πρώτο φετινό γκολ του Κώστα Καπετάνου.

Πάντως και παρ΄ ότι ο Ολυμπιακός δεν ήταν το ίδιο καλός στην επανάληψη, εν τούτοις έδειξε να διαχειρίζεται σωστά
το αποτέλεσμα και να φθάνει σε μια νίκη υπεροχής που φαίνεται και από τους αριθμούς, αφού η βολιώτικη ομάδα κέρδισε 11 κόρνερ έναντι 3 της Ηλιούπολης, ενώ και στα τελικά σουτ υπήρξε διαφορά, με 13 βολιώτικα και μόλις 3 των Αθηναίων…

Ο Ολυμπιακός μετράει τρεις στο β΄ γύρο, που είναι αήττητος μετά την ισοπαλία στην Κερκυρα και τις νίκες επί Παναιτωλικού και Ηλιούπολης
, ενώ ακολουθούν δυο ματς στο Βόλο με Πιερικό και Δόξα και μπορεί να κάνει ένα σερί επιτυχιών, που θα του δώσει αέρα ανόδου…
Η χθεσινή νίκη που ήταν η πρώτη εκτός έδρας μετά από 3 μήνες … πανηγυρίστηκε από 200 περίπου Βολιώτες που βρέθηκαν στην Ηλιούπολη, ενώ στο τέλος οι ερυθρόλευκοι απέσπασαν και τα χειροκροτήματα των γηπεδούχων.
Στην χθεσινή δίκαιη νίκη όλα φάνηκαν από την αρχή και ο Ολυμπιακός Βόλου έκανε ένα σημαντικό ακόμη βήμα για την άνοδο στη Σούπερ Λίγκα, επικρατώντας με 1-3.
Ολο άλλωστε το πρώτο ημίχρονο ανήκε αποκλειστικά στους Βολιώτες, οι οποίοι επέβαλαν το δικό τους ρυθμό στο παιχνίδι και δεν επέτρεψαν στους αντιπάλους τους να φανούν απειλητικοί.
Σημαντικό ρόλο στην εξέλιξη του ματς έπαιξε το γεγονός ότι ο Ολυμπιακός κατάφερε να πάρει από νωρίς προβάδισμα στο σκορ, αφού μετά από μια χαμένη ευκαιρία στο3 με κεφαλιά του Σιαλμά άουτ, στο 9 μετά από εκτέλεση φάουλ από δεξιά του Ούμπιντες ο Σολάκης με κοντινό πλασέ νίκησε τον Τακίδη, κάνοντας το 0-1.
Οι Βολιώτες που είχαν ένα πολύ καλό σουτ του Ροτζέριο στο 31΄ που απόκρουσε ο Τακίδης, έφτασαν και σε δεύτερο τέρμα λίγο πριν από την ανάπαυλα (41), όταν ο Σιαλμάς βρήκε πίσω από το σημείο του πέναλτι τον Ούμπιντες και εκείνος με σουτ σημείωσε το 0-2.
Στην επανάληψη, ενώ υπήρξαν κάποιες ευκαιρίες με τον Σολάκη και τον Αρβανίτη, η Ηλιούπολη κατάφερε να εκμεταλλευθεί αδράνεια της βολιώτικης άμυνας και να μειώσει στο 79 με κεφαλιά του νεοαποκτηθέντα Κάμπα, έπειτα από σέντρα του Σαρμιέντο.
Εντούτοις στο 88 και μετά από λάθος του Παραρά, ο Καπετάνος βρέθηκε απέναντι στον τερματοφύλακα Τακίδη, τον οποίο πλάσαρε σωστά, διαμορφώνοντας το τελικό 1-3.
Ο προπονητής του Ολυμπιακού Βόλου Σάκης Τσιώλης μετά το τέλος του ματς δήλωσε: ”Σε μια δύσκολη καμπή του Πρωταθλήματος καταφέραμε και πήραμε τη νίκη. Είχαμε τον έλεγχο του αγώνα και μετά τα δύο γκολ ελέγξαμε το ματς. Απέναντί μας είχαμε μια πολύ καλή και δυναμική ομάδα. Η νοοτροπία του νικητή που έχουμε μάς βοήθησε να πάρουμε τη νίκη.”
*Προς το τέλος του πρώτου ημιχρόνου και κατά τη διάρκεια της ανάπαυλας μερίδα οπαδών της Ηλιούπολης κινήθηκε απειλητικά κατά του πρόεδρου της Παναχαϊκής Αλέξη Κούγια, ενώ στο γήπεδο της Ηλιούπολης, μεταξύ άλλων, βρέθηκε και ο Ντράγκαν Κοκότοβιτς.
*Στον αγώνα των Νέων ο Ολυμπιακός πήρε ισοπαλία 0-0 από την Ηλιούπολη.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου