ΤΟΠΙΚΑ

Βολιώτες αγιογράφοι στο εξωτερικό

βολιώτες-αγιογράφοι-στο-εξωτερικό-175712

Σε εποχές κρίσης οι απόφοιτοι της Σχολής Αγιογραφίας εξασφαλίζουν εργασία

Επαγγελματική απασχόληση αναζητούν στο εξωτερικό απόφοιτοι της Σχολής Αγιογραφίας της Μητρόπολης Δημητριάδος, λόγω της προσφοράς εργασίας αλλά και των ευκαιριών που προσφέρονται σε χώρες της Ευρώπης αλλά και στη μακρινή Αμερική.

Οι ναοί που ανεγείρονται με πρωτοβουλία ομογενών, αποτελούν πρόσφορο πεδίο για τους αγιογράφους, οι οποίοι αναζητούν εργασία και δρόμους εξέλιξης στην τέχνη που έχουν διδαχθεί ως μαθητές της Σχολής Αγιογραφίας «Διά χειρός» της Μητρόπολης Δημητριάδος. Η ίδια σχολή συμπληρώνει αισίως 17 δημιουργικά χρόνια με δεκάδες αποφοίτους, ενώ φέτος μετράει 90 μαθητές, ηλικίας 6 έως 70 ετών, οι οποίοι παρακολουθούν με ιδιαίτερη προσήλωση τα μαθήματα. «Οι περισσότεροι απόφοιτοι εξασφαλίζουν εργασία και διαπιστώνουμε ότι στην περίοδο της κρίσης υπάρχει ανταπόκριση, διότι πολλοί αποσκοπούν είτε στην επαγγελματική απασχόληση είτε στην αναζήτηση εκτόνωσης από την κρίση που μας περιβάλλει» όπως ανέφερε ο διευθυντής της σχολής π. Δημήτριος Κατούνης.

Παράλληλα ο π. Δημήτριος επεσήμανε ότι «η Αγιογραφία είναι ένα επάγγελμα με προοπτικές, το οποίο μπορεί να ασκήσει κάποιος σε διάφορες χώρες του εξωτερικού». Αξιο αναφοράς είναι παράλληλα το γεγονός ότι πολλά παιδιά αλλά και γυναίκες παρακολουθούν τα μαθήματα της Σχολής, δίνοντας το δικό τους στίγμα ευαισθησίας σε μια τέχνη που είναι διαχρονική και διατηρείται αναλλοίωτη χάρη στις προσπάθειες που αναπτύσσονται.

Στόχος των υπευθύνων της Σχολής «Διά χειρός» είναι «να συνεχίσουμε να υπάρχουμε» όπως σημείωσε ο διευθυντής της σχολής, προσθέτοντας ότι «οι μαθητές μας είναι από ηλικίας 6 έως και 70 χρονών. Δεν βάζουμε όριο ηλικίας. Οσο έχει κάποιος διάθεση να δημιουργεί, νοιώθει χαρούμενος και μπορεί να ασκήσει την τέχνη, με χαρά τον δεχόμαστε».

ΓΛ. ΥΔΡ.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου