ΤΟΠΙΚΑ

Λύση στο στεγαστικό πρόβλημα του 1ου ΕΠΑΛ Βόλου

λύση-στο-στεγαστικό-πρόβλημα-του-1ου-επ-178289

Ζητά με ερώτηση ο βουλευτής Μαγνησίας Ν.Δ. Χρήστος Μπουκώρος

Το κτιριακό ζήτημα του 1ου ΕΠΑΛ Βόλου, το οποίο αποτελεί ένα χρόνιο πρόβλημα της εκπαιδευτικής κοινότητας του Νομού Μαγνησίας, τονίζει σε ερώτησή του ο βουλευτής Μαγνησίας της Νέας Δημοκρατίας Χρήστος Μπουκώρος.

Η ερώτηση του βουλευτή αναφέρει τα εξής:

«Το σχολείο στεγάζεται σε ένα από τα παλαιότερα διδακτήρια της πόλης, με έτος ίδρυσης το 1900. Η παλαιότητα των κτιριακών εγκαταστάσεων και η μη πλήρωση πια των προϋποθέσεων για τη σωστή λειτουργία του σχολείου αιτιολογούν το χρόνιο αίτημα των διδασκόντων και των μαθητών για αλλαγή διδακτικής στέγης.

Στο 1ο Επαγγελματικό Λύκειο Βόλου λειτουργούν τμήματα για τις ειδικότητες των «Υπαλλήλων Διοίκησης και Οικονομικών Υπηρεσιών», «Υπαλλήλων Τουριστικών Επιχειρήσεων» και «Υποστήριξης Συστημάτων, Εφαρμογών και Δικτύων Ηλεκτρονικών Υπολογιστών».

Τα καθημερινά προβλήματα είναι αυξημένα, καθώς πλήθος μαθητών από τη Μαγνησία που επιθυμούν να ακολουθήσουν τις ειδικότητες που προσφέρει το 1ο ΕΠΑΛ Βόλου αναγκάζονται να συνωστίζονται στις δυσλειτουργικές αίθουσες του σχολείου. Εντούτοις, αξίζει να σημειωθεί πως για το σχολικό έτος 2014-2015 πάνω από το 50% των μαθητών πέτυχε στις Πανελλαδικές Εξετάσεις.

Κατόπιν τούτων, ερωτάται ο κ. υπουργός:

1. Εάν προτίθεται να λάβει πρωτοβουλία και να ενταχθεί το στεγαστικό πρόβλημα του 1ου ΕΠΑΛ Βόλου στο νέο ΕΣΠΑ, ώστε να μπορούν να συνεχίσουν απρόσκοπτοι το εκπαιδευτικό τους έργο οι διδάσκοντες και οι μαθητές να μπορούν να μετέχουν της παιδείας που αρμόζει σε μια κοινωνία εξελιγμένη εν έτει 2015» καταλήγει η ερώτηση του βουλευτή Μαγνησίας Νέας Δημοκρατίας.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου