ΤΟΠΙΚΑ

Πρωτοβουλίες αλληλεγγύης στην Αγχίαλο

πρωτοβουλίες-αλληλεγγύης-στην-αγχία-179021

Συγκέντρωσαν ενάμιση τόνο τρόφιμα και χρήματα τα οποία διανέμουν σε εβδομήντα αναξιοπαθούσες οικογένειες

Περισσεύουν η αλληλεγγύη και οι κοινωνικές πρωτοβουλίες που αναπτύσσουν δεκαεπτά σύλλογοι της Ν. Αγχιάλου, προκειμένου να γεμίσει το γιορτινό τραπέζι εβδομήντα περίπου άπορων οικογενειών, οι οποίες στερούνται ακόμη και τα αναγκαία. Οι παραπάνω σύλλογοι, που ενώνουν τις δυνάμεις τους για το κοινό καλό, συγκέντρωσαν ενάμιση τόνο τρόφιμα και χρήματα, τα οποία διανέμουν ενόψει εορτών, σε όσους τα έχουν ανάγκη, άνεργους, άρρωστους, μονογονεϊκές οικογένειες, ανθρώπους που έχουν βρεθεί αντιμέτωποι με το πιο σκληρό πρόσωπο της κρίσης.

Ρεπορτάζ: ΓΛΥΚΕΡΙΑ ΥΔΡΑΙΟΥ

Η ένθερμη ανταπόκριση του κόσμου στη βραδιά αλληλεγγύης που πραγματοποιήθηκε πρόσφατα, είχε ως αποτέλεσμα την υλοποίηση του κοινού στόχου, τη στήριξη, δηλαδή, όσων έχουν ανάγκη βοήθειας.

Διοργανωτές της παραπάνω βραδιάς ήταν οι: Αθλητικός Ομιλος «Πύρασος», Αθλητικός Σύλλογος «Φθιώτιδες Θήβες – Αγχίαλος», Ενωση Επαγγελματιών Υγειονομικού Ενδιαφέροντος Νέας Αγχιάλου, Εκπολιτιστικός και Εξωραϊστικός Σύλλογος «Η Δημητριάδα», Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του Γυμνασίου, Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του «Ευγένειου» 1ου Δημοτικού Σχολείου, Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του «Βαρνάλειου» 2ου Δημοτικού Σχολείου, Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του Λυκείου, Σύλλογος Γυναικών Νέας Αγχιάλου, Σύλλογος Ερασιτεχνών Αλιέων, Σύλλογος Κτηνοτρόφων, Σύλλογος Κυνηγών, Σύλλογος Οξυωτών, Φιλοπρόοδος Σύλλογος.

Τα χρήματα που συγκεντρώθηκαν, χάρη στη συνδρομή των Αγχιαλιτών, διανέμονται υπό μορφή διατακτικών σε όλες τις άπορες οικογένειες, προκειμένου να προμηθευτούν κρέας για το γιορτινό τραπέζι.

Παράλληλα διανέμονται τρόφιμα μακράς διαρκείας στις άπορες οικογένειες της Αγχιάλου, στο κοινωνικό παντοπωλείο και το Σπίτι Γαλήνης, που προσφέρει καθημερινά ζεστό φαγητό, σε όσους έχουν ανάγκη.

Είναι συγκινητική η συστράτευση τοπικών δυνάμεων, προκειμένου να βοηθηθούν όσοι έχουν ανάγκη, ενώ πρέπει παράλληλα να σημειωθεί ότι καθοριστική ήταν η αφιλοκερδής συμμετοχή δεκάδων Αγχιαλιτών καλλιτεχνών για την επιτυχία της βραδιάς.

Η παραπάνω πρωτοβουλία υλοποιήθηκε για πέμπτη συνεχόμενη χρονιά και συνεχίζεται να πραγματοποιείται, σε πείσμα της κρίσης. Τα είδη που συγκεντρώθηκαν, όπως μακαρόνια, ρύζια, χαρτοπετσέτες, χαρτιά υγείας, είδη υγιεινής και πολλά ακόμη, αποτελούν σημαντικό βοήθημα για όσους τα έχουν ανάγκη. Οπως ανέφερε ο πρόεδρος του Φιλοπρόοδου Συλλόγου Αγχιάλου, Γιώργος Ταβέλης «είναι μια συλλογική δραστηριότητα που διοργανώνεται δύο φορές το χρόνο και συνδυάζεται με την περίοδο των εορτών. Διαπιστώνουμε ότι κάθε φορά, σε κάθε εκδήλωση, υπάρχει μεγάλη ανταπόκριση από την πλευρά του κόσμου. Παρά την κρίση που υπάρχει, ο κόσμος συμμετέχει και βοηθάει, προσφέροντας από το υστέρημα και όχι το περίσσευμά του».

Το μήνυμα που εξάγεται από την παραπάνω κοινωνική πρωτοβουλία είναι «ευτυχώς που υπάρχουν άνθρωποι. Στις μέρες μας είναι πολύ σημαντικό».

Γιορτή για παιδιά

Χριστουγεννιάτικη γιορτή για τα παιδιά της Αγχιάλου διοργανώνεται, εξάλλου, την προσεχή Κυριακή στις 6 το απόγευμα στο αμφιθέατρο του δημαρχείου της Αγχιάλου. Οι διοργανωτές Σύλλογοι θα διανέμουν δώρα και γλυκά σε όλα τα παιδιά της περιοχής, προκειμένου να βιώσουν χαρούμενες στιγμές στο πλαίσιο των γιορτών.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου