ΤΟΠΙΚΑ

«Τα φορολογικά βάρη θα επωμιστούν οι έχοντες και οι φοροφυγάδες»

τα-φορολογικά-βάρη-θα-επωμιστούν-οι-έ-851206

Τη λήψη μέτρων για εκείνους που δεν πληρώνουν σήμερα και πρέπει να πληρώσουν ανήγγειλε ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου από το Νέο Δελχί όπου βρίσκεται, δίνοντας κατ αυτόν τον τρόπο το στίγμα του φορολογικού νομοσχεδίου που αναμένεται να ανακοινωθεί την επόμενη εβδομάδα.

Στην ίδια συζήτηση ο κ. Παπανδρέου τόνισε ότι πρέπει να προστατευθούν οι χαμηλόμισθοι και οι μικρομεσαίοι και πρόσθεσε ότι η κυβέρνηση είναι αποφασισμένη να κάνει τις αλλαγές, γιατί αν δεν γίνουν αυτές τα πράγματα θα χειροτερέψουν.

Ανέφερε επίσης ότι η κυβέρνηση ζήτησε τη συμβολή όλων στην πραγματοποίηση αυτών των αλλαγών και ιδιαιτέρως εκείνων που έχουν τα μεγαλύτερα προνόμια και πρέπει να συμβάλουν περισσότερο.

«Κανένας μας δεν είναι ευχαριστημένος με τις δυσκολίες που περνάει η χώρα», ανέφερε ο πρωθυπουργός, προσθέτοντας ότι «πρέπει να κάνουμε την κρίση ευκαιρία και σήμερα είναι μια ιστορική ευκαιρία την οποία πρέπει να αξιοποιήσουμε». Και οι αλλαγές αυτές, είπε, θα γίνουν υπέρ των πολιτών.

Αναφέρθηκε στα πολλά λάθη που έχουν γίνει στη χώρα, αποτέλεσμα των οποίων ήταν να βρίσκεται σήμερα εκτεθειμένη. Έχουμε εθνική ανάγκη να γίνουν οι αλλαγές πρόσθεσε, καθώς μάλιστα η χώρα απειλείται.

Επίσης, τόνισε, ότι η αδυναμία και η έλλειψη βούλησης τα προηγούμενα χρόνια για να γίνουν αλλαγές δημιούργησαν τα σημερινά προβλήματα, τα οποία πληρώνουμε.

Ο κ. Παπανδρέου θα έχει την Παρασκευή συνάντηση με την πρόεδρο του κόμματος του Κογκρέσου Σόνια Γκάντι, με την οποία μεταξύ άλλων θα κάνουν αποτίμηση της παλαιότερης πρωτοβουλίας των έξι στην οποία μετείχαν ο Ανδρέας Παπανδρέου και η Ιντιρα Γκάντι.

Δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο αναβίωσης της πρωτοβουλίας αυτής, καθώς η απειλή των πυρηνικών όπλων, που ήταν το βασικό αντικείμενο της αρχικής πρωτοβουλίας είναι και σήμερα υπαρκτός.

Με τον Ινδό πρωθυπουργό

Στην αναβάθμιση των σχέσεων Ελλάδας-Ινδίας συμφώνησαν οι πρωθυπουργοί των δύο χωρών Γιώργος Παπανδρέου και Μανμοχάν Σινγκ. Αυτό δήλωσε, μεταξύ άλλων, ο ελληνας πρωθυπουργός μετά τη συνάντηση που είχε στο Ν. Δελχί με τον ινδό ομόλογό του, αλλά και τον γραμματέα του κόμματος του Κογκρέσου Ραούλ Γκάντι.

Ειδικότερα, συζητήθηκαν θέματα συνεργασίας στις κατασκευές, στις υποδομές, στις τηλεπικοινωνίες, την ηλεκτρονική διακυβέρνηση, τον τουρισμό, την πράσινη τεχνολογία, την ανάπτυξη του διμερούς εμπορίου και την απευθείας αεροπορική σύνδεση μεταξύ των δύο χωρών.

Οι δύο πρωθυπουργοί συζήτησαν επίσης το θέμα της κλιματικής αλλαγής με το οποίο θα ασχοληθεί την Παρασκευή μεγάλο διεθνές συνέδριο που γίνεται στο Νέο Δελχί, καθώς και για την παγκόσμια οικονομική κρίση. Κατά τη συζήτηση του θέματος αυτού ο έλληνας πρωθυπουργός αναφέρθηκε και στο πρόβλημα της χώρας μας ενημερώνοντας τον ινδό ομόλογό του για το πως προχωρά η προσπάθεια εξόδου από την οικονομική κρίση και διαβεβαιώνοντάς τον ότι η Ελλάδα θα βγει από αυτή με τα δικά της μέσα.

Ο κ. Παπανδρέου θα έχει την Παρασκευή συνάντηση με την πρόεδρο του κόμματος του Κογκρέσου Σόνια Γκάντι, με την οποία μεταξύ άλλων θα κάνουν αποτίμηση της παλαιότερης πρωτοβουλίας των έξι στην οποία μετείχαν ο Ανδρέας Παπανδρέου και η Ιντιρα Γκάντι. Δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο αναβίωσης της πρωτοβουλίας αυτής, καθώς η απειλή των πυρηνικών όπλων, που ήταν το βασικό αντικείμενο της αρχικής πρωτοβουλίας είναι και σήμερα υπαρκτή.

Όπως τόνισε ο κ. Παπανδρέου η ισχυρή παρουσία της Ελλάδας διεθνώς είναι πάντα χρήσιμη και πρόσθεσε ότι είναι ακόμα πιο χρήσιμη αυτή την περίοδο που η χώρα αντιμετωπίζει μια εθνική και οικονομική κρίση. Ανέφερε, επίσης, ότι η Ινδία η οποία είναι αναδυόμενη δύναμη στην οικονομία, την τεχνολογία, τον πολιτισμό αλλά και πολιτικά μέσω της αναβάθμισης των σχέσεων, μπορεί να βοηθήσει την ανάπτυξη της Ελλάδας σε πολλούς τομείς.

Κοινή διαπίστωση των δύο πρωθυπουργών ήταν ότι οι απόψεις είναι συγκλίνουσες αναφορικά με τα οικονομικά δεδομένα και τη διεθνή οικονομική κρίση. Ο κ. Παπανδρέου απηύθυνε πρόσκληση στον ινδό ομόλογό του να επισκεφθεί την Αθήνα, με τον ινδό ηγέτη να αποδέχεται.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου