ΤΟΠΙΚΑ

Διπλάσιες μερίδες στο «Δος ημίν» την εορταστική περίοδο

διπλάσιες-μερίδες-στο-δος-ημίν-την-ε-184048

Εκκληση για συνδρομή του κόσμου απευθύνουν οι υπεύθυνοι του κέντρου σίτισης του Αγίου Νικολάου

Κατακόρυφη άνοδος αναμένεται να σημειωθεί στις μερίδες φαγητού που προσφέρονται καθημερινά στο «Δος ημίν σήμερον», καθώς εκτιμάται ότι θα διπλασιαστούν στη διάρκεια της εορταστικής περιόδου, ξεπερνώντας τις 300, έναντι των 160 – 200 που δίνονται κατά μέσο όρο σε καθημερινή βάση, σε ισάριθμους απόρους. Η αύξηση των αιτημάτων σίτισης παρατηρείται κατά κανόνα τη συγκεκριμένη χρονική περίοδο, γεγονός που συνεπάγεται την ανάγκη διασφάλισης ανάλογων αποθεμάτων τροφής και χρηματικών εισφορών, προκειμένου να καλυφθούν οι ανάγκες δεκάδων άπορων οικογενειών της περιοχής μας. Κατά συνέπεια οι υπεύθυνοι του κέντρου σίτισης του Αγίου Νικολάου απευθύνουν έκκληση, ζητώντας τη συνδρομή της τοπικής κοινωνίας.

Ρεπορτάζ: ΓΛΥΚΕΡΙΑ ΥΔΡΑΙΟΥ

«Υπάρχουν πολύ μεγάλες δυσκολίες ενόψει των επερχομένων αναγκών των εορτών, διότι γνωρίζουμε ότι στο εικοσαήμερο που ξεκινάει από τις 20 Δεκεμβρίου και φτάνει έως τις 10 Ιανουαρίου, τα υπόλοιπα Σπίτια Γαλήνης Χριστού θα κλείσουν λόγω εορτών και ο όγκος των περισσότερων απόρων θα κατευθυνθούν στο «Δος ημίν σήμερον». Με δεδομένο ότι μπαίνουμε σε μια δύσκολη φάση και λαμβάνοντας υπόψη το γεγονός το πρώτο τρίμηνο του χρόνου είναι πάντοτε δύσκολο, ζητούμε τη συνδρομή του κόσμου» αναφέρει ο π. Χαρίλαος Παπαγεωργίου, μιλώντας στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ.

Ο προϊστάμενος του Αγίου Νικολάου και υπεύθυνος του «Δος ημίν σήμερον» τονίζει ότι τα τελευταία χρόνια, λόγω της κρίσης, έχουν μειωθεί σημαντικά οι εισφορές του κόσμου, υπενθυμίζοντας, ωστόσο, ότι πρόκειται για μια φιλανθρωπική πρωτοβουλία που δημιουργήθηκε «από το λαό για το λαό».

Αξιο αναφοράς είναι, εξάλλου, το γεγονός ότι συνδράμουν το «Δος ημίν», με περισσή γενναιοδωρία, άνθρωποι με πολύ μικρές οικονομικές δυνατότητες, οι οποίοι δεν διστάζουν να προσφέρουν το απόθεμα της αγάπης τους, για να στηρίξουν άλλους ανθρώπους, οι οποίοι βρίσκονται, ενδεχομένως, σε ανάλογη κατάσταση.

Συγκλονιστικά περιστατικά σημειώνονται σε καθημερινή βάση, ενώ όπως υπογραμμίζει ο π. Χαρίλαος «βλέπουμε ανθρώπους της ανάγκης οι οποίοι ρίχνουν χρήματα μέσα στο κουτί ή μας πλησιάζουν για να προσφέρουν το υστέρημά τους. Συνήθως δίνουν χρήματα οι φτωχοί για τους φτωχούς» τονίζει ο ίδιος.

Η λειτουργία της κορυφαίας φιλανθρωπικής δράσης της τοπικής Εκκλησίας καθίσταται δυνατή χάρη στην παρουσία των ανθρώπων της διπλανής πόρτας, οι οποίοι προσφέρουν κάθε φορά το υστέρημα της αγάπης τους, προκειμένου να εξασφαλιστεί ένα ζεστό πιάτο φαγητό 365 μέρες το χρόνο, σε όσους το στερούνται.

«Συμμεριζόμαστε απόλυτα την οικονομική δυσπραγία και τη δυσκολία του λαού μας και γνωρίζουμε ότι και τα λίγα είναι απαραίτητα, ειδικά αυτή την εποχή. Αν λοιπόν μπορούν, όσοι επιθυμούν, να προσφέρουν κάτι από το υστέρημα και όχι από το περίσσευμά τους, είναι ευπρόσδεκτο» επεσήμανε ο π. Χαρίλαος.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που παραθέτει ο προϊστάμενος του Αγίου Νικολάου, το πρώτο τετράμηνο του χρόνου σημειώνεται κατά κανόνα μείωση στις εισφορές του κόσμου, μετά την παρέλευση της εορταστικής περιόδου, αλλά «οι ανάγκες υπάρχουν και μετρά τις γιορτές και οι πεινασμένοι το ίδιο. Κατά συνέπεια, καταβάλλουμε προσπάθειες, προκειμένου να ανταποκριθούμε, συνεχίζοντας με τον ίδιο ζήλο και την ίδια ζέση τη λειτουργία του «Δος ημίν σήμερον» όπως σημειώνει ο π. Χαρίλαος, τονίζοντας ότι «κάθε προσφορά είναι ευπρόσδεκτη».

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου