ΤΟΠΙΚΑ

Τελεσίγραφο μέχρι Δευτέρα αλλιώς Εισαγγελέας

τελεσίγραφο-μέχρι-δευτέρα-αλλιώς-εισ-184235

Από τη Διεύθυνση Υγιεινής μετά το αποκλειστικό δημοσίευμα του ΤΑΧΥΔΡΟΜΟΥ (20/11) και την επερώτηση του βουλευτή της Ν.Δ. Χρήστου Μπουκώρου στο υπ. Υγείας που ζήτησε αυτοψία

Τελεσίγραφο από τη Διεύθυνση Υγιεινής για την απομάκρυνση των ιατρικών αποβλήτων από το ισόγειο του ΠΕΔΥ Βόλου. Εάν σε τρεις μέρες τα απόβλητα δεν απομακρυνθούν ο φάκελος θα παραπεμφθεί στον Εισαγγελέα για την υποβολή μηνυτήριας αναφοράς κατά της 5ης ΥΠΕ και του κ. Νέστορα Αντωνίου.

Μετά το αποκλειστικό δημοσίευμα του ΤΑΧΥΔΡΟΜΟΥ στις 19 Νοεμβρίου και άλλα δύο ρεπορτάζ στις 20 Νοεμβρίου και στις 4 Δεκεμβρίου και την επερώτηση στο υπουργείο Υγείας από το βουλευτή Μαγνησίας της Ν.Δ. Χρήστο Μπουκώρο, το υπουργείο Υγείας ζήτησε από την Περιφερειακή Ενότητα Μαγνησίας να προβεί σε αυτοψία και έλεγχο για τα συγκεκριμένα απόβλητα. Η αυτοψία έγινε από τους αρμόδιους υπαλλήλους και όπως δήλωσε χθες στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ η αντιπεριφερειάρχης Μαγνησίας Δωροθέα Κολυνδρίνη, ο έλεγχος έδειξε ότι τα απόβλητα είναι επικίνδυνα για τη δημόσια Υγεία.

«Δόθηκε προθεσμία τριών ημερών στην 5η ΥΠΕ να απομακρυνθούν τα απόβλητα. Δεν είναι δυνατόν να μην τηρείται η σχετική νομοθεσία» συμπλήρωσε η κ. Κολυνδρίνη που όπως ανέφερε στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ σε επικοινωνία με τον κ. Αντωνίου, ο ίδιος την ενημέρωσε ότι ο διαγωνισμός ολοκληρώθηκε, ο ανάδοχος βγήκε αλλά απομένει να υπογραφεί η σύμβαση.

Ο προηγούμενος διαγωνισμός όπως έγραψε στις 20 Νοεμβρίου ο ΤΑΧΥΔΡΟΜΟΣ για ένα χρόνο ολόκληρο (από το Δεκέμβριο του 2014 έληξε η προηγούμενη σύμβαση) σκόνταψε στις τιμές του Παρατηρητηρίου με αποτέλεσμα ο διαγωνισμός να επαναληφθεί.

Ο ανάδοχος κατέθεσε την οικονομική προσφορά όμως μόλις ετοιμάστηκε η σύμβαση για να υπογραφεί και να ξεκινήσει η απομάκρυνση, ήρθε η παρέμβαση του Παρατηρητηρίου Τιμών για να «μπλοκάρει τη διαδικασία».

Η τιμή προσφοράς του αναδόχου παρότι χαμηλή, όπως λένε οι πληροφορίες από την 5η ΥΠΕ και το ΠΕΔΥ Βόλου ήταν σαφώς υψηλότερη από το πλαφόν που ορίζει το Παρατηρητήριο Τιμών του υπουργείου Υγείας.

Αμέσως άναψε «κόκκινο» με αποτέλεσμα οι υπηρεσίες της 5ης ΥΠΕ να υποχρεωθούν σε οπισθοχώρηση και προκήρυξη νέου διαγωνισμού με καταληκτική ημερομηνία υποβολής των νέων οικονομικών προσφορών αρχές Δεκεμβρίου.

Παράπονα και για το ιατρείο Καναλίων

Η κ. Κολυνδρίνη χθες με αφορμή το θέμα που ανέκυψε με τα απόβλητα του ΠΕΔΥ, έκανε μνεία στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ που ρωτήθηκε σχετικά και για άλλα ανοιχτά ζητήματα με την 5η ΥΠΕ όπως το Περιφερειακό Ιατρείο Καναλίων το οποίο, ενώ έχει εγκαινιαστεί εδώ και καιρό δεν έχει ακόμη ολοκληρωθεί η διαδικασία της ηλεκτροδότησης από την 5η ΥΠΕ με αποτέλεσμα το ιατρείο να μη λειτουργεί.

«Οι διαδικασίες πρέπει να «τρέχουν» με γρήγορους ρυθμούς. Δεν είναι δυνατόν ένα καινούργιο κτίριο να μη χρησιμοποιείται από τους δημότες διότι έχουν καθυστερήσει οι διαδικασίες ηλεκτροδότησης» τόνισε χαρακτηριστικά.

ΒΑΣΩ ΚΥΡΙΑΖΗ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου