ΤΟΠΙΚΑ

Σχόλια – Ειδήσεις – Παράπονα – Επιστολές

σχόλια-ειδήσεις-παράπονα-επιστο-851206

Σωτήρια η βροχόπτωση
Η βροχόπτωση της Πέμπτης είχε ως αποτέλεσμα να σωθούν έστω και την τελευταία στιγμή οι καλλιέργειες των σιτηρών που απειλούνταν με ολοκληρωτική καταστροφή. Πάντως τα στοιχεία που έδωσε χθες στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ ο διευθυντής του Φυτολογικού Κέντρου κ. Γιάννης Ρούμπος ήταν ομολογουμένως εντυπωσιακά, με την αγωνία να πλανάται πάνω από τον κάμπο ενόψει του ερχόμενου καλοκαιριού.

Η είσοδος της πόλης…
Πολλές οικοδομές στις εισόδους της πόλης από Αθήνα και Λάρισα, στις προσόψεις τους έχουν τα κακά τους τα χάλια. Πριν αρκετά χρόνια είχε εκδηλωθεί μία πρωτοβουλία από το Δήμο να προχωρήσει στην αισθητική αναβάθμισή τους. Το ενδιαφέρον ατόνησε τα επόμενα χρόνια, με αποτέλεσμα η ασχήμια να παραμένει. Μήπως η νέα Δημοτική Αρχή θα πρέπει να αναλάβει εκ νέου κάποια πρωτοβουλία;

Μας τρόμαξε
Μας τρόμαξε η προχθεσινή τοποθέτηση του Προέδρου του Επιμελητηρίου Γιώργου Σπηλιόπουλου στην τηλεοπτική εκπομπή του Σωτήρη Πολύζου. Μίλησε για κάλυψη.

Το μέλλον
της ελιάς
Πολύ ενδιαφέρουσα η ημερίδα για το μέλλον της ελιάς, ωστόσο οι ελαιοπαραγωγοί δεν έδωσαν σύσσωμοι το παρών και παρά το γεγονός ότι ειδικά στο Πήλιο είναι μονοκαλλιέργεια.
Η απουσία τους επισημάνθηκε από όλους τους ομιλητές και δικαίως, καθώς δεν μπορεί από τη μία να παραπονιούνται ότι υπάρχουν προβλήματα και όταν γίνεται ολόκληρη ημερίδα για να παρουσιαστούν νέες πολιτικές και μέτρα για να στηριχθεί το προϊόν, αυτοί να σφυρίζουν αδιάφορα…
Β.Κ

Τα χόρτα
Καλός ο εξωραϊσμός του μεγάλου πάρκου στις πρώην αποθήκες της ΚΥΔΕΠ. Άμα μάζευαν όμως και το γραδίσι που κούρεψαν… θα ήταν ακόμη καλύτερα. Προχθές με τον δυνατό αέρα που φυσούσε όλα τα χόρτα διασκορπίστηκαν σε αυλές διπλανών σπιτιών και στο δρόμο, οπότε καθάρισε το πάρκο και βρώμισε η υπόλοιπη περιοχή. Ας μην κάνουν διπλές δουλειές, διότι ακόμη και το όλο αποτέλεσμα ακυρώνεται. Χρειάζεται συντονισμός.
Β.Κ

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου