ΤΟΠΙΚΑ

Αυτή ήταν Νίκη!

αυτή-ήταν-νίκη-851206

Αυτή ήταν Νίκη! Η Νίκη που θέλουν να βλέπουν οι φίλαθλοι της και που τους είχε… λείψει πολύ καιρό τώρα, έκανε την εμφάνιση της στο δεύτερο ημίχρονο του χθεσινού παιχνιδιού στο Πανθεσσαλικό! Κυανόλευκοι κομάντος διέσυραν μέσα σε 45 λεπτά τον ΠΑΟΝΕ, πέτυχαν τέσσερα γκολ και πήραν τρεις υπερπολύτιμους βαθμούς. Το τελικό 4-0 αποδεικνύει την εντυπωσιακή εμφάνιση των παικτών του Χόρχε Μπάριος στο δεύτερο μέρος της αναμέτρησης, ενώ στο πρώτο δεν υπήρχαν στον αγωνιστικό χώρο…
Το 1-0 από τον Σάντσεζ στο 48’ ήρθε απλά για να διώξει το άγχος, το δεύτερο γκολ και πάλι από τον Ισπανό στο 80’ κλείδωσε τους τρεις βαθμούς, το πρώτο τέρμα του Καρακώστα στο πρωτάθλημα έδωσε διαστάσεις θριάμβου στην επιτυχία του συγκροτήματος της Νέας Ιωνίας και το τελικό 4-0 από τον Σαπαλίδη στις καθυστερήσεις ήταν απλά το κερασάκι στην τούρτα!
Φυσικά και ο ΠΑΟΝΕ δεν ήταν η ομάδα που μπορούσε να φοβίσει τους κυανόλευκους στο Πανθεσσαλικό. Κι όμως στο πρώτο μέρος οι λιγοστοί φίλαθλοι ανησύχησαν. Τελικά οι καρδιές μπήκαν στη θέση τους στην επανάληψη.

Κακή η Νίκη στο πρώτο 45λεπτο
Το πρώτο τέταρτο της συνάντησης πέρασε χωρίς καμία καλή στιγμή για τις δυο ομάδες. Ο ρυθμός του παιχνιδιού βέβαια βόλευε τους φιλοξενούμενους που έπαιζαν για δυο αποτελέσματα. Η Νίκη δεν είχε συνοχή και καλή συνεργασία ανάμεσα στις γραμμές της και το γεγονός αυτό δεν της έδινε το δικαίωμα να μπορεί να βγει με αξιώσεις στην επίθεση. Από την άλλη ο ΠΑΟΝΕ απλά προσπαθούσε να κρατάει την μπάλα μακριά από τα καρέ του και οι παίκτες του το κατάφερναν χωρίς ιδιαίτερο κόπο. Με γεμίσματα και μακρινές μπαλιές η Νίκη δεν μπορούσε να απειλήσει τους φιλοξενούμενους και οι λιγοστοί φίλαθλοι παρακολουθούσαν ένα πολύ κακό παιχνίδι δίχως ευκαιρίες μπροστά από τις δυο εστίες. Μάλιστα οι οπαδοί των γηπεδούχων άρχισαν από νωρίς την μουρμούρα στην κερκίδα, βλέποντας ότι η ομάδα τους παρουσιάζεται κατώτερη του μετρίου. Η μόνη φάση που συζητήθηκε ήταν η κίτρινη κάρτα που έδειξε ο ρέφερι της αναμέτρησης στον Σάντσεζ, καταλογίζοντας επιθετικό φάουλ στον Ισπανό όταν πέρασε ένα αντίπαλο του και έβγαινε απέναντι από τον Δινόπουλο.
Μετά από ένα «νεκρό» 25λεπτο, ήρθε η πρώτη καλή στιγμή για τη Νίκη στο 28’ Ο Γεωργιάδης από τα αριστερά έβγαλε την σέντρα, όμως ο Κωνσταντινίδης δεν μπόρεσε να βάλει την προβολή όπως θα ήθελε και η μπάλα κατέληξε στα χέρια του Δινόπουλου. Ο ΠΑΟΝΕ απάντησε στις ευκαιρίες τέσσερα λεπτά μετά, όταν ο Νάνι έπεσε στην γωνία του και αποσόβησε τον κίνδυνο διώχνοντας σε κόρνερ το σουτ του Ελληνίδη. Ο Ουρουγουανός είχε ακόμα μία καλή επέμβαση στο ενεργητικό του στο πρώτο μέρος, όταν στο 42’ απέκρουσε φάουλ του Λεπτοκαρύδη. Αντίθετα πάντως οι συμπαίκτες του δεν τον ακολουθούσαν στην σταθερή του απόδοση. Με λάθη επί λαθών στον χώρο της μεσαίας γραμμής δεν απείλησαν καθόλου τον Δινόπουλο που περνούσε ένα πολύ ήσυχο απόγευμα. Ετσι οι δυο ομάδες οδηγήθηκαν χωρίς τέρματα στα αποδυτήρια για την ανάπαυλα.

Μεταμορφώθηκε στην επανάληψη
Το δεύτερο μέρος ξεκίνησε με δυο αλλαγές, μια για κάθε ομάδα αλλά και με τις καλύτερες προϋποθέσεις για τους κυανόλευκους. Ο Σαπαλίδης πέρασε στο ματς αντί του Παπαστεργίου, με τον Χόρχε Μπάριος να θέλει να κάνει πιο επιθετική την ομάδα του. Στο 48’ Νίκη στην δεύτερη οργανωμένη επίσκεψη της στο παιχνίδι στα καρέ του Δινόπουλου, ευτύχησε να ανοίξει το σκορ. Ο Κωνσταντινίδης με ατομική προσπάθεια από την δεξιά πλευρά έβγαλε την σέντρα και βρήκε τον αμαρκάριστο στην καρδιά της περιοχής Σάντσεζ που με πλασέ έκανε το 1-0. Το γκολ αυτό απήλλαξε από το άγχος τους γηπεδούχους που στην συνέχεια αναζήτησαν και το δεύτερο τέρμα για να κλειδώσουν τους τρεις βαθμούς. Ο ΠΑΟΝΕ αναγκάστηκε να βγει από την άμυνά του και να προσπαθήσει για το γκολ της ισοφάρισης αλλά στο 59’ Δινόπουλος ενήργησε σωτήρια και μάζεψε προ του Κωνσταντινίδη. Η αλήθεια είναι ότι ο ΠΑΟΝΕ για λίγα λεπτά έκλεισε τους γηπεδούχους στα καρέ τους. Ο Αγγελούδης στο 61’ δοκίμασε το πόδι του με την μπάλα να βρίσκει στον Κουτσογιάννη και να καταλήγει κόρνερ, ενώ ο Ασλανίδης στο 65’ σούταρε προσπαθώντας να αιφνιδιάσει τον τερματοφύλακα της Νίκης, αλλά σημάδεψε άουτ. Στο 72’ Κουτσογιάννης και Στάμος μπερδεύτηκαν μεταξύ τους και δεν έδιωξαν την μπάλα. Αυτή έφτασε στον Τσουκάνη που βγήκε τετ α τετ με το Νάνι, όμως πλάσαρε άουτ, χάνοντας μια πολύ μεγάλη ευκαιρία για την ισοφάριση.
Τελικά η Νίκη όμως ήταν αυτή που βρήκε και πάλι τον δρόμο προς τα δίκτυα. Ο Γεωργιάδης στο 80’ από τα αριστερά έβγαλε σέντρα ακριβείας για το κεφάλι του Σάντζεζ και ο Ισπανός για δεύτερη φορά νίκησε τον Δινόπουλο, κάνοντας το 2-0!
Κι ενώ δεν είχαν κοπάσει οι πανηγυρισμοί, ο Καρακώστας με ατομική προσπάθεια και με δυνατό σουτ με το αριστερό έξω από την περιοχή σημαδεύει το δεξί παραθυράκι του Δινόπουλου τρία λεπτά μετά, γράφει το 3-0 και δίνει διαστάσεις θριάμβου στη νίκη των κυανολεύκων. Στο τελευταίο λεπτό των καθυστερήσεων ο Σαπαλίδης με σουτ πετυχαίνει το 4-0 και αμέσως μετά ο διαιτητής σφυρίζει την λήξη του μαρτυρίου για τους φιλοξενούμενους…

Γ’ ΕΘΝΙΚΗ – 21Η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ
ΝΙΚΗ ΒΟΛΟΥ ΠΑΟΝΕ
4 0
Σκόρερ: 48’ – 81’ Σάντσεζ, 84’ Καρακώστας, 90+ Σαπαλίδης
Κίτρινες: Σάντσεζ, Γκάλβεζ, Μωυσίδης – Καραμανλής, Τσίλης, Σερέτης, Κατσιανός, Σπαθάρας
Διαιτητής: Σφακιανάκης (Αθήνας)
ΝΙΚΗ ΒΟΛΟΥ: Νάνι, Καρακώστας, Καριώτης, Κουτσογιάννης, Στάμος, Μάγγος (59 Γκάλβεζ), Κωνσταντινίδης, Παπαστεργίου (46 Σαπαλίδης), Μωυσίδης, Γεωργιάδης, Σάντσεζ (85 Μαυρουδής)
ΠΑΟΝΕ: Δινόπουλος, Τσίλης, Σερέτης, Γιαντσέλης, Σπαθάρας, Κατιάνος, Λεπτοκαρύδης, Πεχλιβανίδης (58 Ασλανίδης), Ελληνίδης (46 Αγγελούδης), Τσουκάνης (81 Κουτσομανίδης), Καραμανλής

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου