ΤΟΠΙΚΑ

Χέρι βοήθειας σε 3.000 οικογένειες της Μαγνησίας

χέρι-βοήθειας-σε-3-000-οικογένειες-της-μαγ-185762

Διανομή περίπου 700 δεμάτων με τρόφιμα ξεκίνησε χθες στο Πνευματικό Κέντρο

Τις ανάγκες 3.000 και πλέον άπορων οικογενειών της Μαγνησίας αναμένεται να καλύψουν τα τρόφιμα που διανέμονται από τη Μητρόπολη Δημητριάδος ενόψει γιορτών. Στο μεταξύ, ξεκίνησε χθες η διανομή 700 περίπου δεμάτων με τρόφιμα στο Πνευματικό Κέντρο της Μητροπόλεως, σε ισάριθμες οικογένειες, οι οποίες είναι καταγεγραμμένες από την κοινωνική υπηρεσία της τοπικής Εκκλησίας.

Ρεπορτάζ: ΓΛΥΚΕΡΙΑ ΥΔΡΑΙΟΥ

Η διανομή των τροφίμων θα συνεχιστεί έως την καινούργια χρονιά και σύμφωνα με το ωράριο λειτουργίας του Πνευματικού Κέντρου. Τα εορταστικά δέματα περιλαμβάνουν κοτόπουλο, όσπρια, ζυμαρικά, ρύζι, ζάχαρη, αλεύρι, ντομάτα, γάλατα, κονσέρβες, λάδι και κοτόπουλο, για το εορταστικό τραπέζι.

Περίπου 200 άτομα παρέλαβαν ήδη τα δέματα με τρόφιμα που τους αναλογούν, ενώ στο μεταξύ, συνεχίζεται η αθρόα προσέλευση του κόσμου στο Κέντρο Συμπαραστάσεως Οικογένειας, που βρίσκεται στο Πνευματικό Κέντρο.

Παράλληλα η κάθε ενορία συνδράμει άπορες οικογένειες, διανέμοντας δέματα με τρόφιμα, ενώ βρώσιμα είδη θα διανεμηθούν παράλληλα και από το Σπίτια Γαλήνης, λόγω της ολιγοήμερης αργίας των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς, ενώ το «Δος ημίν» θα καλύψει, όπως κάθε χρόνο, τη σίτιση των απόρων και στη διάρκεια της εορταστικής περιόδου.

Σε εποχές κρίσης, κατά τις οποίες αυξάνονται διαρκώς τα αιτήματα για βοήθεια, καταβάλλεται κάθε δυνατή προσπάθεια, προκειμένου να καλυφθούν οι ανάγκες των δεκάδων απόρων που ζουν στην περιοχή μας. Παράλληλα, δίνεται χρηματική βοήθεια σε κάθε έκτακτη ανάγκη, σε φοιτητές, νεφροπαθείς και σε πάσχοντες από μεσογειακή αναιμία.

Στο πλαίσιο αυτό δίνονται, όπως κάθε χρόνο, χρηματικά βοηθήματα σε 40 άπορους φοιτητές, στη διάρκεια του έτους, από την τοπική Εκκλησία, προκειμένου να αντιμετωπίσουν σημαντικές ανάγκες.

Βασικό στήριγμα της Εκκλησίας είναι η κοινωνική ευαισθησία και οι εισφορές του κόσμου, των ανθρώπων που καταθέτουν το απόθεμα της αγάπης τους, κυριολεκτικά από το υστέρημά τους, προκειμένου να βοηθηθούν όσοι έχουν ανάγκη. Η συμπαράσταση του κόσμου παραμένει ένθερμη, σε πείσμα της κρίσης, που έχει περιορίσει κατά πολύ τις οικονομικές δυνατότητες τωνπερισσοτέρων.

Σκιαγραφώντας το κλίμα κοινωνικής αλληλεγγύης που υπάρχει παντού, σε κάθε γωνιά της Μητροπολιτικής περιφέρειας, ο Μητροπολίτης Δημητριάδος κ. Ιγνάτιος ανέφερε ότι «συμπαραστεκόμαστε σε όλους τους ανθρώπους, εξελίσσεται ο έρανος της αγάπης, δημιουργούμε προϋποθέσεις να έχουν δέματα με τρόφιμα όλοι οι άνθρωποι, να μην μείνει κανείς χωρίς εορταστικό τραπέζι τα Χριστούγεννα, αλλά παράλληλα φροντίζουμε κάθε μέρα, όλο το χρόνο, όσους έχουν ανάγκη βοήθειας. Τις μέρες, προσέθεσε ο ίδιος, δίνουμε μεγαλύτερη έμφαση, ώστε να μην υπάρχει κανένας που να νιώσει μόνος του».

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου