ΤΟΠΙΚΑ

Προβλήματα στις Αφέτες από τις βροχές

προβλήματα-στις-αφέτες-από-τις-βροχές-851206

Μεγάλη αναστάτωση έχει προκληθεί τις τελευταίες ημέρες στο Δημοτικό Σχολείο Αφετών στο Νεοχώρι, μιας και από τις τελευταίες βροχοπτώσεις έχουν σημειωθεί πολλά προβλήματα τόσο στο γήπεδο μπάσκετ του σχολείου, όσο και στο δρόμο που οδηγεί σ’ αυτό.
Κομμένος στα δύο είναι ο δρόμος στο Νεοχώρι που οδηγεί στις Πλάκες, αλλά και στο Δημοτικό Σχολείο Αφετών, καθώς εξαιτίας των βροχοπτώσεων των τελευταίων ημερών δημιουργήθηκαν καθιζήσεις στο έδαφος.
Το συγκεκριμένο δρόμο χρησιμοποιούν οι μαθητές για να μεταβούν στο Δημοτικό Σχολείο Αφετών, όμως τις τελευταίες ημέρες είναι αδύνατη η προσπέλασή του.
Σύμφωνα με το Διευθυντή του Σχολείου κ. Αντώνη Καλλιπολίτη, χθες από τα 81 παιδιά που φοιτούν στο σχολείο μόλις τα 35 πήγαν στο σχολείο, καθώς ο φόβος των γονέων για τυχόν τραυματισμούς είναι μεγάλος.
Ωστόσο το πρόβλημα δεν παρατηρείται μόνο στο δρόμο. Το τοιχίο στην αυλή του Δημοτικού Σχολείου, δίπλα ακριβώς από το γήπεδο μπάσκετ, ανοίγει καθημερινά, γι’ αυτό και υπάρχουν αμφιβολίες ακόμη και για την ασφάλεια του διδακτηρίου, το οποίο απέχει μόλις 30 μέτρα από το σημείο.
Εκείνο όμως που προκαλεί εντύπωση είναι πως το σχολείο, το οποίο έγινε από τη Νομαρχία, ολοκληρώθηκε και δόθηκε για λειτουργία στις αρχές Σεπτεμβρίου του 2008, δηλαδή πριν από μόλις 16 μήνες.
Ο Δήμαρχος Αφετών κ. Θεόδωρος Κουτσοφλίνης έστειλε δύο έγγραφα στη Νομαρχία Μαγνησίας χθες και προχθές, ζητώντας να γίνει επιτόπια έρευνα από τις Τεχνικές Υπηρεσίες τόσο στο δρόμο, όσο και στο σχολείο, για να διαπιστωθεί το πρόβλημα που υπάρχει.
Μάλιστα, σύμφωνα με τον κ. Κουτσοφλίνη, το σχολείο μετά από απόφαση του Νομάρχη δεν θα λειτουργήσει σήμερα, για να μπορέσουν να μεταβούν οι Τεχνικές Υπηρεσίες για την αυτοψία.
Θα πρέπει να σημειωθεί πως κάτοικοι της περιοχής έχουν αναφέρει πως στο σημείο που χτίστηκε το σχολείο παλιά υπήρχε ένα ποταμάκι που μάλλον «μπαζώθηκε». Παρ’ όλα αυτά ο Δήμαρχος διέψευσε την πληροφορία αυτή και απέδωσε τη ζημία στις έντονες βροχοπτώσεις.
Στο μεταξύ σήμερα κατά πάσα πιθανότητα θα πραγματοποιηθεί η συνεδρίαση του σχολικού συμβουλίου, προκειμένου να γίνει εκτενής ενημέρωση επί του θέματος, καθώς πολλοί είναι οι γονείς που ανησυχούν για τη μετακίνηση των παιδιών τους.
Αυτή τη στιγμή οι μαθητές πρέπει να περπατήσουν 200 με 300 μέτρα για να φτάσουν στο σχολείο, μιας και το λεωφορείο που τους μεταφέρει, δεν μπορεί να προσεγγίσει το σημείο και να στρίψει για να συνεχίσει τη διαδρομή του.
Βέβαια υπάρχει κι ένας παράδρομος που οδηγεί στο σχολείο, ωστόσο εξαιτίας της μεγάλης κλίσης που έχει και εξαιτίας της κακοκαιρίας καθίσταται επικίνδυνη η χρησιμοποίησή του.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου