ΤΟΠΙΚΑ

Επανέρχεται η ενισχυτική διδασκαλία στα σχολεία

επανέρχεται-η-ενισχυτική-διδασκαλία-186545

Θα λειτουργήσουν 59 ΣΚΕΔ στη Θεσσαλία με 117 εκπαιδευτικούς

Μέσα στο δεύτερο δεκαπενθήμερο του Ιανουαρίου του 2016 πρόκειται να ξεκινήσουν και πάλι τα μαθήματα ενισχυτικής διδασκαλίας σε σχολικές μονάδες και της Μαγνησίας.

Πρόκειται για πρόγραμμα που είχε διακοπεί στη διάρκεια της περσινής σχολικής χρονιάς, αφήνοντας στον «αέρα» δεκάδες μαθητές οι οικογένειες των οποίων δεν είχαν την οικονομική δυνατότητα να καλύψουν το κόστος φροντιστηρίων προκειμένου να καλύψουν μαθησιακές δυσκολίες σε μαθήματά τους.

Ο θεσμός προβλέπει μαθήματα μετά το σχολικό πρόγραμμα για την υποστήριξη των μαθητών που αντιμετωπίζουν δυσκολίες σε συγκεκριμένα γνωστικά αντικείμενα.

Το πρόγραμμα θα χρηματοδοτηθεί από το ΕΣΠΑ με πιστώσεις ύψους 7.723.000 ευρώ.

Οι διατάξεις του προγράμματος ενισχυτικής διδασκαλίας θα συζητηθούν την ερχόμενη εβδομάδα στη Βουλή.

Η έναρξη των μαθημάτων υπολογίζεται να ξεκινήσει στο δεύτερο δεκαπενθήμερου του Ιανουαρίου του 2016, σε 515 Σχολικά Κέντρα Ενισχυτικής Διδασκαλίας ανά τη χώρα που θα απασχολήσουν 1023 αναπληρωτές καθηγητές και θα προσληφθούν με βάση τη σειράς τους στον Πίνακα Αναπληρωτών.

Στη Θεσσαλία θα λειτουργήσουν 59 ΣΚΕΔ με 117 εκπαιδευτικούς.

Το ωρολόγιο πρόγραμμα της Ενισχυτικής Διδασκαλίας για το 2016 προβλέπει:

  • Για την Α’ Γυμνασίου: Μαθηματικά 4 ώρες, Αρχαία Ελληνική Γλώσσα και Γραμματεία 2 ώρες, Νεοελληνική Γλώσσα και Γραμματεία 3 ώρες, Φυσική 1 ώρα, συνολικά 10 ώρες.
  • Για την Β’ Γυμνασίου: Μαθηματικά 4 ώρες, Αρχαία Ελληνική Γλώσσα και Γραμματεία 3 ώρες, Νεοελληνική Γλώσσα και Γραμματεία 2 ώρες, Φυσική 2 ώρες, Χημεία 1 ώρα, συνολικά 12 ώρες.
  • Για την Γ’ Γυμνασίου: Μαθηματικά 4 ώρες, Αρχαία Ελληνική Γλώσσα και Γραμματεία 3 ώρες, Νεοελληνική Γλώσσα και Γραμματεία 2 ώρες, Φυσική 2 ώρες, Χημεία 1 ώρα, συνολικά 12 ώρες.

Οι δηλώσεις συμμετοχής στο πρόγραμμα θα υποβάλλονται από τους γονείς ή κηδεμόνες των μαθητών στο Διευθυντή της σχολικής μονάδας έως τις 22 Δεκεμβρίου 2015.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου