ΤΟΠΙΚΑ

Χριστουγεννιάτικος μποναμάς για αγρότες από την ΕΑΣ Βόλου

χριστουγεννιάτικος-μποναμάς-για-αγρ-186619

Επιπλέον χρήματα στην καταβολή για σιτηρά και καλαμπόκι

Χριστουγεννιάτικος μποναμάς για εκατοντάδες αγρότες παραγωγούς δημητριακών. Η ΕΑΣ Βόλου όπως ανακοίνωσε χθες ο πρόεδρος Νικήτας Πρίντζος αποφάσισε να καταβάλλει ένα ποσό περίπου 200.000 ευρώ, δίνοντας στους παραγωγούς καλαμποκιού και σιταριού επιπλέον 0,3 ευρώ το κιλό και 0,2 ευρώ αντίστοιχα. Ετσι οι τιμές που πληρώνονται από την ΕΑΣ Βόλου συγκεντρωτικά οι αγρότες είναι για το καλαμπόκι 0,19 ευρώ και για το σιτάρι 0,24 ευρώ.

Η συγκεκριμένη απόφαση ελήφθη, όπως τόνισε χθες ο κ. Πρίντζος, με γνώμονα την ανάγκη να στηριχθούν οι παραγωγοί που έχουν εξοντωθεί οικονομικά, ενώ σημαντικό είναι το γεγονός ότι έτσι δίνεται και μία απάντηση στους διάφορους μεσάζοντες που κατά καιρούς επιχειρούν να «χτυπήσουν» τις τιμές παρέχοντας πολύ χαμηλά τιμολόγια στους παραγωγούς. «Οι αγρότες πνέουν τα λοίσθια και πρέπει να στηριχθούν» ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Πρίντζος, υπογραμμίζοντας ότι η παρέμβαση στήριξης με επιπλέον χρήματα κρίθηκε απαραίτητη από το διοικητικό συμβούλιο της ΕΑΣ μπροστά στα αρνητικά δεδομένα που έχουν δημιουργηθεί εις βάρος του αγροτικού κόσμου. Ο κ. Πρίντζος προέβλεψε ότι η αρνητική αυτή κατάσταση θα επιδεινωθεί και ότι από τη νέα χρονιά τα νέα μέτρα που έρχονται θα προκαλέσουν αφανισμό τον αγροτικό κόσμο.

Μονόδρομος οι κινητοποιήσεις

Σύμφωνα με τον πρόεδρο της ΕΑΣ Βόλου οι κινητοποιήσεις είναι πλέον μονόδρομος και κάλεσε τον αγροτικό κόσμο να βγει χωρίς υπερβολές και εντάσεις στον αγώνα όπως είπε για να διεκδικήσει. «Οι αγρότες είναι με την πλάτη στον τοίχο. Δεν θα επιβιώσουν. Ερχονται πολύ δύσκολες μέρες και πολύ σκληρά μέτρα. Πρέπει να είναι αποφασισμένοι να αντιδράσουν δυναμικά». Ο πρόεδρος της ΕΑΣ έκανε λόγο για «τσουνάμι μέτρων» που έρχονται μέσα στον Ιανουάριο και επανέλαβε ότι η ΕΑΣ θα βρίσκεται στο πλευρό των αγροτών στις κινητοποιήσεις τους.

Στήριξη στις ευπαθείς κοινωνικές ομάδες

Ο κ. Νικήτας Πρίντζος έδωσε στη δημοσιότητα εξάλλου στοιχεία για την κοινωνική προσφορά της ΕΒΟΛ που συνεχίζεται με αμείωτη ένταση, όπως είπε, προκειμένου να βοηθηθούν ευπαθείς κοινωνικές ομάδες.

Οπως ανακοίνωσε μοιράστηκαν 1.200 διατακτικές των 50 ευρώ έκαστη. Από αυτές οι 450 δόθηκαν στους δήμους Ρήγα Φεραίου και Αλμυρού, 250 διατακτικές σε δημοτικά, γυμνάσια και λύκεια μετά από συνεννόηση με τους εκπαιδευτικούς των σχολείων, ενώ επίσης επί καθημερινής βάσης μοιράζονται 700 φιάλες γάλα σε Ιδρύματα όπως το Γηροκομείο Βόλου, το Γηροκομείο Καναλίων, τα Κοινωνικά Παντοπωλεία Βόλου και Ρήγα Φεραίου, το ίδρυμα Ασπρες Πεταλούδες, το Ορφανοτροφείο, τον Ξενώνα Αστέγων, την ΕΛΕΠΑΠ και το 2ο ΕΠΑΛ Νέας Ιωνίας.

«Η αλληλεγγύη είναι σημαντική και εμείς ως συνεταιριστική οργάνωση εκτός από τον αγροτικό κόσμο και τους κτηνοτρόφους θέλουμε να συνδράμουμε σε όλες τις κοινωνικές ομάδες που έχουν ανάγκη και εύχομαι να ξεπεράσουν τα προβλήματά τους» σημείωσε τέλος ο κ. Πρίντζος.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου